Całkiem słusznie, moim zdaniem.Wysłane przez Maria Konopnicka
Brudna, ciężka, szorstka, chropowata, bulgocząca, powalająca, miażdżąca, wulgarna, gęsta, pyszna ...
takie przymiotniki przychodzą mi do głowy podczas obcowania z twórczością MORPHEUS DESCENDS.
Też tak myślę. INCANTATION z drugiej płyty spotyka w czołowym zderzeniu debiutancki SUFFOCATION i fajnie jest. Może jeszcze szczypta debiutu PYREXIA. Wiem, że to niemożliwe, bo chronologia nie zachowana, ale jebać.Wysłane przez Maria Konopnicka
Właśnie słucham sobie "Ritual Of Infinity" i myślę, że ten krążek to niemal "death metal kompletny". Idealne brzmienie, ciężar, agresja, świetny wokal i niesamowite chwytające za serce partie gitar, sączące się z głośników jak smoła.
1. Znam i bardzo się z tego cieszę.Wysłane przez Maria Konopnicka
1. Znacie MORPHEUS DESCENDS ?
2. Która płyta MD jest najbliższa Waszemu sercu?
3. Jak oni to robią, że za pomocą tak prostych, schematycznych niemal zagrywek udaje im się tworzyć tak wspaniałą muzykę?
4. Według metal-archives chłopaki wciąż są active. Nowa płyta,live in Japan, dvd, the best of, teledysk, ścieżka dźwiękowa do Shreka 3, płyta z coverami ? - macie jakieś wieści o nich?
5.Dlaczego MD nigdy nie wystąpił w Eurowizji ?
2. Chyba "Chronicles...", ale pewności nie mam. Zapytam starej.
3. Gdybym wiedział to sam bym łoił w kapeli w ten właśnie sposób. Może dudnił do mikrofonu?
4. Ma być soundtrack do "Spartakusa" i trzecia płyta, której tytułu zapomniałem.
5. Bo są z USA.