Dokładnie Resurrecturis , nie pamiętam tylko gdzie widzialem jakiś drugi Portal - na tej trasie czy innej jakiejś . Mam jeszcze bluzę VR z tej trasy kupioną od Szpekmana za całkiem spore pieniomdze ale trzyma się konkretnie mimo intensywnego użytkowania.Husar pisze:resurrecturis czy coś takiego ze Speckanem w jednym kawałku na wokalizach. Coś takiego było.
VITAL REMAINS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- metalized
- weteran forumowych bitew
Re: VITAL REMAINS
P.J.E.C.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Tak, dokladnie. Trauma chyba grala wtedy jakies covery Slayera - Silent Scream moze? Zajebisty gig to byl.empir pisze:No, ja dzisiaj sobie zrobiłem dzień z wszystkimi płytkami vitali. Co do tej trasy to bylo to w 2005r. Grała jeszcze trauma i chyba dissenter + 2 zagraniczne słabawe supporty
this is a land of wolves now
-
- mistrz forumowej ceremonii
Tak, w Katowicach grali Funeral Bitch.Husar pisze:resurrecturis czy coś takiego ze Speckanem w jednym kawałku na wokalizach.
-
No słabawe, słabawe, niektórzy zastanawiali się jakim cudem dostali się na tę trasę. popatrzyłem dwa kawałki i wróciłem na dół do ekipy walnąć parę browarów.empir pisze: 2 zagraniczne słabawe supporty
- Realista
zajebisty koncert obu kapel ale Vitale wtedy TOTALNIE ROZKURWILI !FENIKS pisze:D i na zamku w poznaniu razem z rebealliun po prostu morderstwo!!!!!
-
W Poznaniu mnie nie było, ale koncert w mega też wspominam ciepło. Zagrali konkretnie, nie brali jeńców, podobał mi się motyw jak w pewnym momencie wokalista wszedł do młyna z mikrofonem o ile dobrze kojarzę. Rozpierdol był, nie ma to tamto.
-
- zaczyna szaleć
W Toruniu było podobnie. Najlepiej jednak wypadli w Poznaniu. Miazga; prawie tak jak nieodżałowane Rebaelliun.Nasum pisze:podobał mi się motyw jak w pewnym momencie wokalista wszedł do młyna z mikrofonem
- Realista
Rebaelliun i Vitale wypadli wtedy najlepiej, o dziwo Vader który grał jako gwiazda wypadł strasznie cieniutko, w zasadzie jak dla mnie to od tego momentu zaczęło się bardziej krytyczne spojrzenie na ten zespół...
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Też byłem na tym koncercie tyle, że w Warszawie. Wtedy chyba na wokalu był Geremia. Ten koncert zapamiętam na zawsze. Pojechaliśmy we dwóch z kumplem, cała noc na PKP w Wawie. Kumpel dostał chyba 3 mandaty tej nocy. :-) Sam koncert rozkurwił, lało się ze ścian, a to jeszcze było w tej malutkiej Progresji.Nasum pisze:No słabawe, słabawe, niektórzy zastanawiali się jakim cudem dostali się na tę trasę. popatrzyłem dwa kawałki i wróciłem na dół do ekipy walnąć parę browarów.empir pisze: 2 zagraniczne słabawe supporty
-
- zaczyna szaleć
nie wyszedł na bis:) nawet Pandemia zagrała z większym kopemRealista pisze: Vader który grał jako gwiazda wypadł strasznie cieniutko.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
hój tam. a propos Forever Underground to brzmieli tam dosyć old-schoolowo, fajnie się tego słucha tylko to nie jest jedna z tych walcowatych, ciężarnych produkcji które robi się teraz. retro jak hój!FENIKS pisze:Dla mnie dwie ostatnie płyty zajebiscie mi się podobaja. Jeśli ktoś wychwala Forever Underground a icons dla niego jest hujowa to jest głuchy. Na icons jest w hujem klimatu i podobnych riffow z forever... nawet niektóre zerzniete. Miazga jak hujem dla mnie. Koncertowo widziałem ich w katowicach i na zamku w poznaniu razem z rebealliun po prostu morderstwo!!!!!
- ultravox
- zahartowany metalizator

Po dłuższym czasie odkurzyłem sobie wczoraj "Let Us Prey" i szczęka mi opadła do samej ziemi. Jaka to jest potężna płyta! Death metal czarny jak smoła (w zasadzie śmiało można uznać tę płytę za black metalową), bez kanonady blastów i technicznych popisów znanych z ich późniejszych albumów - za to z klimatem, o jakim tabuny obwieszonych łańcuchami metalowców z śmierdzącej pleśnią piwnicy mogą jedynie pomarzyć. Doskonałe, powalające death metalowe hymny w rodzaju "War in Paradise" czy "Uncultivated Grave" gwałcą uszy nie gorzej niż nagrania największych klasyków gatunku. Słuchało mi się tego tak dobrze, że nawet ta koszmarna okładka zaczęła mi się podobać ;)
To dlaczego death metalowe jak black metal? :)ultravox pisze:Po dłuższym czasie odkurzyłem sobie wczoraj "Let Us Prey" i szczęka mi opadła do samej ziemi. Jaka to jest potężna płyta! Death metal czarny jak smoła (w zasadzie śmiało można uznać tę płytę za black metalową), bez kanonady blastów i technicznych popisów znanych z ich późniejszych albumów - za to z klimatem, o jakim tabuny obwieszonych łańcuchami metalowców z śmierdzącej pleśnią piwnicy mogą jedynie pomarzyć. Doskonałe, powalające death metalowe hymny w rodzaju "War in Paradise" czy "Uncultivated Grave" gwałcą uszy nie gorzej niż nagrania największych klasyków gatunku. Słuchało mi się tego tak dobrze, że nawet ta koszmarna okładka zaczęła mi się podobać ;)
- Riven
- Kontakt:
tez odswiezylem ja sobie jakis czas temu i bardzo mi sie podobala , tylko te klawisze :(
this is a land of wolves now
- ultravox
- zahartowany metalizator
Oj tam, oj tam... Najlepsze kapele to takie, do których pasuje i jedna i druga szufladka. Tutaj tak właśnie jest.Maria Konopnicka pisze:To dlaczego death metalowe jak black metal? :)
Akurat na tej płycie te klawiszowe akcenty bardzo mi się podobają, choć w kilku miejscach są za mocno wysunięte do przodu w miksie.Riven pisze:tez odswiezylem ja sobie jakis czas temu i bardzo mi sie podobala , tylko te klawisze :(
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
okładka to mały chuj w porównaniu ze zdjęciami z tamtego okresu, KVLT ;)ultravox pisze:
nawet ta koszmarna okładka zaczęła mi się podobać ;)
-
Mam podobne zdanie co @Ultravox, na tej płycie klawisze pasują mi jak najbardziej, kwestia czy są za bardzo wysunięte do przodu czy nie, jest dla mnie drugorzędna. Zajebisty klimat, mocna, ciężka, mroczna płyta.Riven pisze:tez odswiezylem ja sobie jakis czas temu i bardzo mi sie podobala , tylko te klawisze :(
-
Tony Lazaro potwierdził mi w mailu, że w styczniu zagrają trasę razem z Krisiun i Malevolent Creation,
a koncert w ramach tej europejskiej trasy odbędzie się najprawdopodobniej w Jego Ulubionej Progresji!!!:-)))
a koncert w ramach tej europejskiej trasy odbędzie się najprawdopodobniej w Jego Ulubionej Progresji!!!:-)))
-
Jeżeli to nie jest dowcip, no to już wiem jaki będzie mój prezent urodzinowy!!! Zależy jeszcze dokładnie kiedy, ale taki zestaw to baaaaardzo chętnie zobaczę, zwłaszcza Malevolent Creation, bo jak ostatnio grali w Krakowie to z przyczyn niezależnych nie dane mi było ich zobaczyć.
-
Ja zobaczę sobie Vital Remains na żywo po raz czwarty, Malevolent Creation po raz piąty, a Krisiun chyba po raz
szósty albo któryś tam więcej-dokładnie nie pamiętam!!!:-)))
ps. kto z forumowiczów tak w woli ścisłości był na koncercie Malevolent Cration, kiedy zagrali u Nas po raz pierwszy
z Blachowiczem na wokalu w Lublinie w 1995-tym roku u boku Vadera, a kto na drugim, jak zagrali w Proximie
kilka lat później!?
szósty albo któryś tam więcej-dokładnie nie pamiętam!!!:-)))
ps. kto z forumowiczów tak w woli ścisłości był na koncercie Malevolent Cration, kiedy zagrali u Nas po raz pierwszy
z Blachowiczem na wokalu w Lublinie w 1995-tym roku u boku Vadera, a kto na drugim, jak zagrali w Proximie
kilka lat później!?