Zeszłoroczne Houwitser i Inhume oraz tegoroczny Nailgun Massacre powinny zaspokoić Twój apatyt.Self pisze:Ostatnio czuję głód solidnego pierdolnięcia z Niderlandów po słabej płycie od Severe Torture, nieco lepszej od Sinistera (a już na pewno o niebo lub dwa lepszej od poprzedniej Silent Howling) i braku nowych wieści z obozu Prostitute Disfigurement.
SINISTER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SINISTER
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Takie mam pytanie, ktoś ma/widział ten boxik Altered Since Birth ? Warto to brać ? W szczególności, jak ktoś nie ma wszystkich płyt zespołu oddzielnie ?
The madness and the damage done.
Absolutnie nie warto. Wszystkie płyty w cieniutkich metalmindowskich digipackach, wjebane w etui z grubszego papieru. Regularna dyskografia + dvd ze Stodoły, które zarówno w wersji CD jak i DVD mam już dawno na półce. Fajny zakup dla kogoś, kto nie ma ich płyt - ze względów finansowych. Jeśli jednak masz na półce ich całą dyskografię, to nie znajdziesz w tym wydawnictwie ani niczego nowego, ani niczego bardziej estetycznie wydanego.Kurt pisze:Takie mam pytanie, ktoś ma/widział ten boxik Altered Since Birth ? Warto to brać ? W szczególności, jak ktoś nie ma wszystkich płyt zespołu oddzielnie ?
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
te wielopakowe znowienia mmp to piraty, right?
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
Dobrze, że jest ten ostatni Sinister. Mało ostatnio wychodzi płyt z takimi mocnymi i męskimi riffami. Dobrze gdyby Vader sobie przypomniał jak to robił na De Profundis i zajebał w takim stylu jak Sinister zrobił to na Legacy of Ashes.
I AM MORBID
-
Doskonałe pozycje - chociaż w przypadku Inhume to ich ostatnia płyta ma zbyt sterylne jak na nich brzmienie, mimo wszystko warto, bierz w ciemno.Pacjent pisze:Zeszłoroczne Houwitser i InhumeSelf pisze:Ostatnio czuję głód solidnego pierdolnięcia z Niderlandów po słabej płycie od Severe Torture, nieco lepszej od Sinistera (a już na pewno o niebo lub dwa lepszej od poprzedniej Silent Howling) i braku nowych wieści z obozu Prostitute Disfigurement.
-
Powołani zostali:Kurt pisze: ciekawe kto zostanie "powołany" do kadry :)
Aad Kloosterwaard - wokal
Toep Duin (ex-Supreme Pain, Godmode) - bębny
Bastiaan Brussaard (Supreme Pain) - gitara
Dennis Hartog (Godmode) – gitara
Mathijs Brussaard - bas
Ale to już pewnie wszyscy wiedzą. Ciekawe tylko czy w tym składzie będą potrafili nagrać taką petardę jak "Legacy of ashes"?
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
-
Zobaczymy. Sinister po ostatniej płycie ma u mnie duży kredyt zaufania dlatego z niecierpliwością czekam na efekty.
- Block69
A mi coś nie wchodzi ta nowa płyta. O wiele bardziej robią mi 2 poprzednie.
PENIS METAL
-
Kwestia gustu. Mi na ten przykład "The silent howling" podobała się średnio - utwory może i ciekawe, momentami jednak trafiały się mielizny, po prostu niektóre kawałki były zbyt długie. Nie każdy kto skomponuje 10 minutowy kawałek jest od razu Vital Remains...ostatnia zarówno brzmieniowo, jak i pod względem dynamiki, brutalności czy po prostu chwytliwości jest najlepszą rzeczą jaka wyszła tej kapeli od dobrych kilku lat. Poza tym kawałki fajnie sprawdzają się na koncertach - tak właśnie powinien brzmieć i grać Sinister, liczę na to że kolejny wymiot z ich strony będzie co najmniej tak samo udany.
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ciekaw jestem strasznie jak to zatrybi (lub nie) po tej zmianie składu. W końcu ostatnia płyta jest naprawdę zacna.
The madness and the damage done.
-
Jestem dobrej myśli, pewnie sami wiedzą że trafili tą płytą w dziesiątkę, a przynajmniej bardzo blisko, więc aby utrzymać się na fali nagrają zachowawczy materiał. ja przynajmniej nie miałbym nic przeciwko.
- ultravox
Sęk w tym, że większość muzyki na ostatnich płytach skomponował koleś, którego nie ma już w kapeli. Może więc być ciężko utrzymać ten poziom, choć oczywiście życzę im jak najlepiej.
-
Nie sądzę aby Aad przyjął w szeregi kapeli słabych grajków więc o poziom jestem spokojny, natomiast można mieć uzasadnione obawy czy charakter muzyki Sinister zostanie zachowany, czy uda się nowym muzykom utrzymać te same wibracje, klimat, sznyt czy jak to tam chcecie jeszcze nazwać. Mimo wszystko mają u mnie duży kredyt zaufania, i tak samo życzę im jak najlepiej.
-
- rasowy masterfulowicz
- Gore_Obsessed
Również ostatni EXCITER w jedynie słusznym jewel case za pół ceny.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Łee, ja już dawno kupiłem 2 ostatnie Sinistery i ostatni Malevolent w takich cenach bezpośrednio z Massacre (eBay) - razem z pocztą tyle za płytę wyszło. A Malevolent - Doomsday to u nich po 20 z pocztą.