Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Re: Jak usunąć niechciany program z komputera?
napisalbym o tym na forum foobara w takim razie. tam sa spece od takich rzeczy. mi to wyglada na jakis konflikt z win7 i za wiele tu nie pomoge
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
skoro to jest temat bardziej hardware'owo-softowy...
http://www.guardian.co.uk/money/2011/ma ... es-version
hahahahhahahahahah - Apple :DDD
edit: a nie,z komentarzy wynika ze nie jest tak rozowo, bo gosc chyba nie ma upgrade'owanego osa. no ale nadal - na znacznie starszym xp bedzie dzialac ;)
http://www.guardian.co.uk/money/2011/ma ... es-version
hahahahhahahahahah - Apple :DDD
edit: a nie,z komentarzy wynika ze nie jest tak rozowo, bo gosc chyba nie ma upgrade'owanego osa. no ale nadal - na znacznie starszym xp bedzie dzialac ;)
Ostatnio zmieniony 22-05-2011, 20:01 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
czyli co sie zmienilo tak naprawde?Any new iPod would simply be a waste of money."
-
- zaczyna szaleć
Denerwuje mnie to, że w windowsach nie mogę w nazwie pliku użyć znaków '?' lub '/' itp. Wie ktoś czy można to obejść ?
- mad
- weteran forumowych bitew
Raczej nie można. To są znaki niedozwolone już od czasów DOSa.
-
- zahartowany metalizator
windows windowsem, znajomy kiedys mi pisal, ze ominal ten problem jakas latka do total commander. nie wiem czy to prawda, ale warto poszukac
- mad
Ale czy on był w stanie wprowadzić te znaki do windowsa, czy tylko total commander je takimi "widział"?
-
no nie sadze by wplywal na windows. niestety ze znajomym kontakt sie urwal i nie jestem w stanie tego zweryfikowac. choc tez nie wiem odnosnie czego pytal kolega LastOneOnEarth, bo jesli np. kosmetyki w tytulach albumow, bo sam mialem kiedys ten problem, to to chyba by pomoglo ;)
-
z racji tego, ze nie chce spamic forum jednorazowymi tematami, zapytam tu:
ma ktos doswiadczenie z czyszczeniem lapkow z kurzu? mam HP dv7 i zastanawiam sie co by zrobic, by ulatwic mu prace - niby jest ok, ale po wlaczeniu jakiejkolwiek giery (w tym przypadku WoW) dlawi sie i temperatura skacze do 70+ C. na forach za najprostszy, choc srednio skuteczny sposob, uwaza sie przytkanie rury odkurzacza do otworow. natomiast chodza tez glosy, ze to niebezpieczne, bo wiatrak moze zadzialac jak pradnica. rozkrecanie nie wchodzi w gre, sprzezone powietrze ponoc chuja warte. anyone?
ma ktos doswiadczenie z czyszczeniem lapkow z kurzu? mam HP dv7 i zastanawiam sie co by zrobic, by ulatwic mu prace - niby jest ok, ale po wlaczeniu jakiejkolwiek giery (w tym przypadku WoW) dlawi sie i temperatura skacze do 70+ C. na forach za najprostszy, choc srednio skuteczny sposob, uwaza sie przytkanie rury odkurzacza do otworow. natomiast chodza tez glosy, ze to niebezpieczne, bo wiatrak moze zadzialac jak pradnica. rozkrecanie nie wchodzi w gre, sprzezone powietrze ponoc chuja warte. anyone?
- Scaarph
ja swoje rozkręcam, w karcie graficznej się tego kurestwa najwięcej zbiera przy wiatraku. odkurzacz wszystkiego nie zbierze - ale ja bym się nie bał tego rozwiązania, właściwie to chyba sam tak robiłem (ale na diabła! przy wyłączonym lapku :) ).
polecam zakup specjalnej podstawki z wiatrakami na usb, zawsze trochę pomaga chłodzić (tylko większość to chuja warta tandeta, tutaj warto jednak wydać trochę więcej kapusty). już dawno się nauczyłem, żeby nie trzymać lapa bezpośrednio na biurku, jednak przepływ powietrza to podstawa.
polecam zakup specjalnej podstawki z wiatrakami na usb, zawsze trochę pomaga chłodzić (tylko większość to chuja warta tandeta, tutaj warto jednak wydać trochę więcej kapusty). już dawno się nauczyłem, żeby nie trzymać lapa bezpośrednio na biurku, jednak przepływ powietrza to podstawa.
-
wszystkiego rzecz jasna nie, ale zeby zeszlo tych 10 stopni przynajmniej. i tak wydaje mi sie, ze jest w lepszej kondycji niz w niedlugo po zakupie (o dziwo), bo wtedy potrafil sie wylaczac. teraz takich problemow nie ma, ale mimo wszystko bywa, ze te temperatury lekko mnie przerazaja
oczywiscie zawsze trzymany jest na ksiazce czy czymkolwiek innym, co ma pare cm w pionie. co do podstawki to nosze sie z takim zamiarem i oczywiscie kasa w tej materii nie gra roli, bo latwiej jest wydac tych pare stow, niz wymieniac wszystkie podzespoly ;) ale sprobuje jak na razie poeksperymentowac z tym odkurzaczem. jesli nie bedzie mnie przez pare dni na forum, to bedzie znak - ze spalilem lapka :)
dziekowac za rade
oczywiscie zawsze trzymany jest na ksiazce czy czymkolwiek innym, co ma pare cm w pionie. co do podstawki to nosze sie z takim zamiarem i oczywiscie kasa w tej materii nie gra roli, bo latwiej jest wydac tych pare stow, niz wymieniac wszystkie podzespoly ;) ale sprobuje jak na razie poeksperymentowac z tym odkurzaczem. jesli nie bedzie mnie przez pare dni na forum, to bedzie znak - ze spalilem lapka :)
dziekowac za rade
- Castor
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Panowie jak/lub gdzie szukać odpowiedniego klucza (CD KEY) do programu STATISTICA 9.0? Ściągnąłem ze strony swojej uczelni ten program wraz z seryjnym kodem oraz cd key. Próbowałem go zainstalować, ale nie mogę ponieważ wyskakuje komunikat iż mam zły CD KEY.

- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Jak uczelnia zapewnia to może by zapytać technicznych na uczelni, co ;)?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Castor
Re: Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
No właśnie już pytałem. Mój promotor nie wie jak to możliwe, bo do tej pory nie było z tym żadnego problemu. Wersja z tymi kodami i tym samym kluczem jest już na kilku komputerach i tam wszystko chodzi. A u mnie jak zwykle nie. :(

-
mnie to wyglada na konspiracje - chca w nieinwazyjny sposob sie ciebie pozbyc
- Castor
Jasne. Da się znaleźć ten cały klucz w necie? zależy mi na czasie.

- Castor
Jeśli to pomoże to podam dodatkowe informacje:
Wersja programu to: 9.0.231.14
Serial number: JGNP105B493624AR-M
CD-Key: 5GNGLYNUVKMGDLH56PPC i ten klucz nie "pasuje".

- 0ms
- rasowy masterfulowicz
...
Ostatnio zmieniony 21-08-2011, 19:09 przez 0ms, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Upewnij się, że piszesz właściwym typem czcionki - dużą lub małą (kapitalki). Jeśli CD-Key był zapisany ręcznie to przypatrz się, czy 5 to przypadkiem nie S, a U to nie V. A jak nie pomoże, to szperaj w necie, tylko załóż jakiegoś "kondoma" żeby wirusów nie połapać.Castor pisze:Jeśli to pomoże to podam dodatkowe informacje:
P.S. Tak na logikę: w Serialu dziwnie wygląda ten myślnik. Jesteś go pewien?
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Castor
Oba te kody zapisane są na stronie internetowej podlegającej pod jedną z katedr mojej uczelni. Nie ma możliwości bym się gdzieś walnął. Wiesz Ctrl+C, Ctrl+V i gotowe. Ale faktycznie ten myślnik w serialu wygląda dość dziwnie, ale powinien być ok. Mój promotor zapewnia, że te kody są w porządku i że wiele razy była na nich robiona instalacja tego programu.
Zostaje więc tylko internet lub firma która ten program rozpowszechnia. Ciekaw jestem ile sobie krzykną za udostępnienie działających kodów. W każdym bądź razie dzięki za pomoc.
Zostaje więc tylko internet lub firma która ten program rozpowszechnia. Ciekaw jestem ile sobie krzykną za udostępnienie działających kodów. W każdym bądź razie dzięki za pomoc.