CANDLEMASS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: CANDLEMASS

02-02-2010, 21:16

dwójka + Tales + Dactylis IMO najlepsze.
Awatar użytkownika
KreatoR
weteran forumowych bitew

03-02-2010, 15:45

Dactylis Glomerata to w sumie nie miał być Candlemass, tylko Music For Nations wymogło powrót do nazwy na nowym zespole Edlinga. to już trochę inne granie niż na początku + M. Amott na wiośle. dobra płyta
DCI Hunt

30-08-2011, 08:30

[quote="Lykantrop o reedcce "Epicus..." "]Też nie rozumiem. Koncertowy bonus również bardzo ok.[/quote]
Tam jest DVD czy tylko audio, bo nie pamiętam? Jakiej jakości? Mam to co prawda na półce, ale z pewnych względów leży sobie w folii.

A tak w ogóle, to dopiero jakiś czas temu do mnie doszło jak bardzo lubie ten zespół...
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-08-2011, 08:54

Conflagrator pisze:dopiero jakiś czas temu do mnie doszło jak bardzo lubie ten zespół...
Ja też, chociaż z ich muzyką zetknąłem się stosunkowo niedawno. Dwóch ostatnich płyt mógłbym słuchać bez końca. Genialne materiały.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

30-08-2011, 09:01

Dwa ostatnie Kandelmasy to ich najsłabsze płyty, ale rozumiem, że jak ktoś do tej pory słuchał DHG to mogą mu się wydawać genialne.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
nicram

30-08-2011, 09:03

Wishman pisze:Ostatnia płyta jest rewelacyjna. Bardzo dobrze mi się jej słucha i za Mnichem nie tęsknię.
+1
Bezdech pisze:Dwa ostatnie Kandelmasy to ich najsłabsze płyty, ale rozumiem, że jak ktoś do tej pory słuchał DHG to mogą mu się wydawać genialne.
Jebie mnie Twoje zdanie. :-)
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

30-08-2011, 09:04

To na chuj odpisujesz?
Awatar użytkownika
nicram

30-08-2011, 09:06

żebyś wiedział.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

30-08-2011, 09:10

A ty słyszałeś w ogóle jakieś inne ich płyty, czy tylko chciałeś się popisać swoją ignoracją?
DCI Hunt

30-08-2011, 09:23

Ostatnich dwóch nie znam. Słuchałem jednej z nich w mp3, ale stwierdziłem, że kwalifikuje się do zakupu i nie słuchałem dalej. Póki co mam wszystko do "From The 13th Sun" włącznie przy czym tej ostatniej jeszcze nie słyszałem, a "Chapter VI" znam bardzo słabo. Pierwsze sa doskonałe, "Dactylis Glomerata" to inna bajka, ale też bardzo fajna, "S/T" świetny. Czy Messiah udziela się obecnie w jakimś zespole wartym uwagi?

PS. o co chodzi z tym narzekaniem na Lowe'a że buc itd?
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

30-08-2011, 09:51

Conflagrator pisze:PS. o co chodzi z tym narzekaniem na Lowe'a że buc itd?
O nic, po prostu go nie lubię ;)

A Trzynaste słońce obczajaj bo to kosmiczny doom pierwszego sortu.

Mesjasz chyba na emeryturę chwilowo przeszedł.
Awatar użytkownika
nicram

30-08-2011, 09:52

Bezdech pisze:A ty słyszałeś w ogóle jakieś inne ich płyty, czy tylko chciałeś się popisać swoją ignoracją?
A co ma piernik do wiatraka albo DHG do Candlemass? Wytłumacz mi proszę. Muszę znać inne ich płyty aby stwierdzić, że dwie ostatnie są bardzo dobre? Ale powiem Ci, że znam i co teraz?
Conflagrator pisze:o co chodzi z tym narzekaniem na Lowe'a że buc itd?
A nie chodzi o Messiah? Bo koledzy z zespołu często (zwłaszcza po ostatnim rozbracie) tak się o nim wypowiadali.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

30-08-2011, 09:58

nicram pisze:
Bezdech pisze:A ty słyszałeś w ogóle jakieś inne ich płyty, czy tylko chciałeś się popisać swoją ignoracją?
A co ma piernik do wiatraka albo DHG do Candlemass? Wytłumacz mi proszę. Muszę znać inne ich płyty aby stwierdzić, że dwie ostatnie są bardzo dobre?
Wiesz, co to perspektywa?
Ale powiem Ci, że znam i co teraz?
Jeśli uważasz, że są genialne na tle takiego Nightfall, to nic. Tylko pusty śmiech.
DCI Hunt

30-08-2011, 10:08

Na pewno o Lowe'a. Juz kilka razy czytałem jak ludzie pisali, że dobry z niego wokalista, ale kompletny ćwok ;)
Bezdech pisze:A Trzynaste słońce obczajaj bo to kosmiczny doom pierwszego sortu.
No oczywiście, że obczaję. Po prostu czeka na swoją kolej. Swoją drogą zajebiste te reedki. 30-32 zł za CD, wydane bardzo fajnie itd.

Swoja drogą to jak przyszła paka z czterema pierwszymi płytami to rzuciłem się na nią jak somalijczyk na bochen chleba i rozdarłem slipcase'a LOL.
Awatar użytkownika
nicram

30-08-2011, 10:15

Bezdech pisze:
nicram pisze:a co ma piernik do wiatraka albo DHG do Candlemass? Wytłumacz mi proszę. Muszę znać inne ich płyty aby stwierdzić, że dwie ostatnie są bardzo dobre?
Wiesz, co to perspektywa?
To Ty raczej nie wiesz co to takiego, albo ją zawężasz do płyt jednego zespołu.
Bezdech pisze:Jeśli uważasz, że są genialne na tle takiego Nightfall, to nic. Tylko pusty śmiech.
A ten pusty śmiech to z Twojej głupoty o wielki znawco muzyki?
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

30-08-2011, 10:20

Wytłumacz, jeśli łaska, o czym ty pierdolisz?
nicram pisze:A ten pusty śmiech to z Twojej głupoty o wielki znawco muzyki?
Nie, z gościa, który posłuchał dwóch kiepawych płyt genialnego zespołu i myśli, że wszystkie rozumy pozjadał.
Awatar użytkownika
nicram

30-08-2011, 11:12

Bezdech pisze:Wytłumacz, jeśli łaska, o czym ty pierdolisz?
Trochę mi się nie chce, bo widać, że masz problemy z rozumieniem, ale spróbuję: nie oceniam ostatnich płyt Candlemass z perspektywy tylko ich wcześniejszych dokonań, ale z perspektywy dokonań innych zespołów czy też z szerszej - całej muzyki, której słucham. Na tym tle "KoTGI" i "DDD" mają się bardzo dobrze. Zrozumiałeś, bo prościej już nie potrafię?
Bezdech pisze:
nicram pisze:A ten pusty śmiech to z Twojej głupoty o wielki znawco muzyki?
Nie, z gościa, który posłuchał dwóch kiepawych płyt genialnego zespołu i myśli, że wszystkie rozumy pozjadał.
Kurwa, przeczytaj swoje posty Bezmózgu! to ty mnie nazwałeś ignorantem bezpodstawnie, nie wiedząc, że znam wcześniejsze płyty (choć od niedawna), albo wysuwając argument, że słucham DHG. I kto tu robi za znawcę?
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

30-08-2011, 11:33

nicram pisze:nie oceniam ostatnich płyt Candlemass z perspektywy tylko ich wcześniejszych dokonań, ale z perspektywy (...) całej muzyki, której słucham. Na tym tle "KoTGI" i "DDD" mają się bardzo dobrze.
LOL Nie wątpię ;))))))
nicram pisze:Kurwa, przeczytaj swoje posty debilu! to ty mnie nazwałeś ignorantem bezpodstawnie, nie wiedząc, że znam wcześniejsze płyty (choć od niedawna),
Albo nie znasz, albo pałasz homoseksualnym uczuciem do Roberta Miłość. Opowiesz nam, która z tych wersji jest prawdziwa?
nicram pisze:albo wysuwając argument, że słucham DHG. I kto tu robi za znawcę?
Nie słuchasz? To sorry, tak mi się tylko po avatarze wydawało.
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

30-08-2011, 11:40

Conflagrator pisze:[quote="Lykantrop o reedcce "Epicus..." "]Też nie rozumiem. Koncertowy bonus również bardzo ok.
Tam jest DVD czy tylko audio, bo nie pamiętam? Jakiej jakości? Mam to co prawda na półce, ale z pewnych względów leży sobie w folii.[/quote]
Audio. Jakość całkiem znośna.
Conflagrator pisze:o co chodzi z tym narzekaniem na Lowe'a że buc itd?
Dysponuje znakomitym wokalem, ale znacznie bardziej heavy metalowym niż Grubas. Poza tym jest chyba nieco słabszy technicznie, dlatego wielu nie było by sobą gdyby się do niego nie przypierdolili. Jak dla mnie wpasował się idealnie w ten zespół.
DCI Hunt

30-08-2011, 11:46

Możliwe, choć zarzuty, o których wspominam nie dotyczyły chyba kwestii muzycznych. Zresztą kij mu w oko, lubię jego wokale zarówno w Candlemass jak i w SA.
ODPOWIEDZ