CARPATHIAN FOREST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- longinus696
- zahartowany metalizator
[quote][i]Wysłane przez jesterSS[/i]
Rzucasz się tak, jakby oponenci CF uważali to za coś obrzydliwego, czyli w Twoim mniemaniu nie rozumieli domniemanej "extremy". Szkoda, że nie chcesz zauważyć, ze takie coś nikogo tu nie brzydzi bo to najzwyklejsza wiocha jest, a nie jakieśtam przełamywanie barier w estetyce, co wpróbujesz wmówić. [/quote]
Ale ja nie mówię, że to "przełamywanie barier w estetyce", bo jak ktoś siedzi w estetyce, to wie, że te bariery już dawno zostały przełamane i to w o wiele bardziej spektakularny sposób.
Po prostu dziwię się, że coś co jest normą w BM nagle uznaje się za wiochę. To Wy zachowujecie się jak ludzie, którzy nie mają nic wspólnego z metalem i twierdzą, że długie włosy są obleśne i wioskowate.
Rzucasz się tak, jakby oponenci CF uważali to za coś obrzydliwego, czyli w Twoim mniemaniu nie rozumieli domniemanej "extremy". Szkoda, że nie chcesz zauważyć, ze takie coś nikogo tu nie brzydzi bo to najzwyklejsza wiocha jest, a nie jakieśtam przełamywanie barier w estetyce, co wpróbujesz wmówić. [/quote]
Ale ja nie mówię, że to "przełamywanie barier w estetyce", bo jak ktoś siedzi w estetyce, to wie, że te bariery już dawno zostały przełamane i to w o wiele bardziej spektakularny sposób.
Po prostu dziwię się, że coś co jest normą w BM nagle uznaje się za wiochę. To Wy zachowujecie się jak ludzie, którzy nie mają nic wspólnego z metalem i twierdzą, że długie włosy są obleśne i wioskowate.
- hate
- starszy świeżak
[quote][i]Wysłane przez hate[/i]
[quote][i]Wysłane przez jesterSS[/i]O tak, taka błazenada to faktycznie norma w BM.
Porównaj foty Kvarfortha z wkładki do Angst albo okładkę do Throuhg Years of Oppresion z wyczynami CF i poczuj różnicę. [/quote]
porownaj sobie okladke z The Darkroom Sessions ze zdjeciami CF i poczuj roznice :F [/quote]
No, ta okładka to wypadek przy pracy, podobnie jak nadruk na kompakcie, ale w zestawieniu z CF wypada korzystnie.
[quote][i]Wysłane przez jesterSS[/i]O tak, taka błazenada to faktycznie norma w BM.
Porównaj foty Kvarfortha z wkładki do Angst albo okładkę do Throuhg Years of Oppresion z wyczynami CF i poczuj różnicę. [/quote]
porownaj sobie okladke z The Darkroom Sessions ze zdjeciami CF i poczuj roznice :F [/quote]
No, ta okładka to wypadek przy pracy, podobnie jak nadruk na kompakcie, ale w zestawieniu z CF wypada korzystnie.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Mylisz wiochę z perwerą. [/quote]
Panowie muzycy z CF poszukuja nowych srodkow przekazu w dziedzinie sztuki, ktora sie paraja, czyli muzyce. Szukaja drog rozwoju gatunku, wprowadzaja troche swiezosci w jego skostniale ramy, bo w koncu image miliona kapel mieszczacych sie w szerokich ramach black metalu dwano juz nie jest ekstremalny.
Niektorych to przerasta, rozumiem to.
Panowie muzycy z CF poszukuja nowych srodkow przekazu w dziedzinie sztuki, ktora sie paraja, czyli muzyce. Szukaja drog rozwoju gatunku, wprowadzaja troche swiezosci w jego skostniale ramy, bo w koncu image miliona kapel mieszczacych sie w szerokich ramach black metalu dwano juz nie jest ekstremalny.
Niektorych to przerasta, rozumiem to.
[quote][i]Wysłane przez vomit[/i]
Niektorych to przerasta, rozumiem to. [/quote]
Rozumiem że padasz na glebę sprowokowany przekroczeniem barier estetycznynch w postaci wielkiej tłustej dupy? Bo ja nie. I nie wiem jak takie coś może przerastać, może co najwyżej wzbudzić litość.
Niektorych to przerasta, rozumiem to. [/quote]
Rozumiem że padasz na glebę sprowokowany przekroczeniem barier estetycznynch w postaci wielkiej tłustej dupy? Bo ja nie. I nie wiem jak takie coś może przerastać, może co najwyżej wzbudzić litość.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CARPATHIAN FOREST
co się z szanownymi panami z Carpathian Forest dzieje ? pytam, bo tak mi ostatnio chodzi po głowie myśl, że chętnie bym CF na żywo zobaczył
nagrywają coś w ogóle ?

- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Od kilku lat nagrywają podobno Universal Evil. Niestety skutek tego żaden. Jedynym znakiem życia z ich obozu jest split Nattefrosta z Fenrizem i również zapowiedź nowego albumu Nattferosta. Sądzę, że jeśli coś wyjdzie, t raczej właśnie ten album niż kolejny album CF.
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Po odejściu Tchorta bida i posucha.
-
- postuje jak opętany!
O, to to. Powiem szczerze, ze tych kultów z pierwszych 2-3 płyt prawie nie pamietam, i nie wiem czy to dobrze czy xle, a ostatnia, jak i solowe Nattefrosty, fajna, głównie do potupania nózką, choc nei tylko.Bloodcult pisze:co się z szanownymi panami z Carpathian Forest dzieje ? pytam, bo tak mi ostatnio chodzi po głowie myśl, że chętnie bym CF na żywo zobaczyłnagrywają coś w ogóle ?
- Morbid Marcin
CF na zywo bez najgrubszego nosieciela drewna ze strunami na swiecie nie jest juz tym samym czym byl.Bloodcult pisze:co się z szanownymi panami z Carpathian Forest dzieje ? pytam, bo tak mi ostatnio chodzi po głowie myśl, że chętnie bym CF na żywo zobaczyłnagrywają coś w ogóle ?
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
łeee.... to pierdole.... nie chce już ich zobaczyć..... szkoda..... 

- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Zespół się rozpadł.Bloodcult pisze:co się z szanownymi panami z Carpathian Forest dzieje ? pytam, bo tak mi ostatnio chodzi po głowie myśl, że chętnie bym CF na żywo zobaczył :) nagrywają coś w ogóle ?
- Kingu
De facto niestety tak.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
A ma ktoś Maanelyst na CD do sprzedania?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
-
- postuje jak opętany!
W sumie szkoda, bo fajne było to ich trochę wiejskie granie.
Więcej wsi niż lasu, ale ogólnie takie blackmetalowe dożynki raz do roku można było przesłuchać. "Black Shining Leather" nawet ostatnio sobie przypomniałem.
Więcej wsi niż lasu, ale ogólnie takie blackmetalowe dożynki raz do roku można było przesłuchać. "Black Shining Leather" nawet ostatnio sobie przypomniałem.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)