CRAFT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

Re: CRAFT

30-08-2011, 20:47

Vulture rozwinął moją myśl ;}
Kenosis, O theory of great peril!
Rob GOD of any attribute and fill the shattering universe
with the pestilent scent of putrefaction and the glorious cloud of death,
for steadfast, at any cost, He must be.

Last.fm
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

30-08-2011, 20:47

Ja wam wymienię trochę (chociaż robiłem to już kilka lat temu): wczesny Emperor, Limbonic Art, Beherit, Graveland, wczesny Behemoth, Thou Art Lord, Rotting Christ, Necromantia, Immortal, Kawir, Archgoat, Setherial, wczesny Satyricon, Varathron, Nergal, Samael, Immortal, Dark Funeral, Holy Death, wczesny Enslaved, Ungod, Enthroned... a kij z tym starczy, nowy black metal rządzi. Lepiej wymieniać te hordy, które się bronią.
Yare Yare Daze
[V]

30-08-2011, 20:48

Wolfkhan pisze:
[V] pisze:Moim zdaniem ich twórczość nie polega na bezmyślnym kopiowaniu, wręcz przeciwnie, poruszają się po płaszczyźnie, w której niemal wszystko zostało już odkryte, a jednak dzieki własnej inwencji,cięzkiej pracy i talentom kompozytorskim potrafią tchnąc w tą ,(wydawałoby sie,przestarzałą i zmruszałą formułę) nowego ducha. to nie są jakieś kołki co biorą na warsztat klasyke i kradną troche tu i tam i lepią album. słychać,ze nie sa w dupie i słuchaja róznej muzyki,z róznych rejonów i black metalowy pancerz nie uciska ich zbyt mocno.
Tylko kto o tej płycie będzie mówił za miesiąc? Gdyby Slayer nagrał takie cztery płyty jak Craft pewnie wspominałbyś o nich tak często jak o Tygers of Pan Tang. :)
Za miesiac nikt nie bedzie pamietal o tych wielkich black metalowych wojownikach o których pozakladales tematy.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

30-08-2011, 20:49

hahahaha. tamci to BOGOWIE z Finką na czele!
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

30-08-2011, 20:51

To może wracając do tematu, jakie wałki z Void podeszły wam najbardziej?

Last.fm
[V]

30-08-2011, 20:51

Wolfkhan pisze:hahahaha. tamci to BOGOWIE z Finką na czele!
Darek przestań się wygłupiać. Analny zrobisz wywiad środowiskowy?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

30-08-2011, 20:54

hcpig pisze:Ja wam wymienię trochę (chociaż robiłem to już kilka lat temu): wczesny Emperor, Limbonic Art, Beherit, Graveland, wczesny Behemoth, Thou Art Lord, Rotting Christ, Necromantia, Immortal, Kawir, Archgoat, Setherial, wczesny Satyricon, Varathron, Nergal, Samael, Immortal, Dark Funeral, Holy Death, wczesny Enslaved, Ungod, Enthroned... a kij z tym starczy, nowy black metal rządzi. Lepiej wymieniać te hordy, które się bronią.
Skończyłem czytać jak wymieniłeś BEHERIT.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

30-08-2011, 20:55

Darek przestań się wygłupiać. Analny zrobisz wywiad środowiskowy?
Jestem tutaj pierwszy raz i solennie obiecuję już nie zakładać tematów o świeżym narybku w metalu. Liczyłem na wasze poczucie humoru. ;)
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

30-08-2011, 20:58

Wolfkhan pisze:jestem tutaj pierwszy raz
Tylko winny się tłumaczy. ;)

Last.fm
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

30-08-2011, 21:01

Właśnie, przecież jak zwykle inni wiedzą lepiej.

Wracając do Craft, żaden utwór nie zapadł mi w pamięć. Jak obiecałem wcześniej będę jeszcze do tego wracał żeby się przekonać.
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

30-08-2011, 21:07

Nie zamierzam się do nikogo przypierdalać, nie czuję się żadnym autorytetem, ale jak widzę, że ktoś ciągle beszta lwią część zespołów, o których dyskutuje się na tym forum, to wydaje mnie się to co najmniej podejrzane... Albo jesteś frustratem, albo trollem. Albo i to, i to. Prawdy raczej nie odkryjemy.

Uważam, że twórczością Craft warto się zainteresować, kto wie, może i ty zmienisz swoje zdanie na temat tej grupy.

Last.fm
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

30-08-2011, 21:15

Nie besztam "twórczości" Craft (o ile można tak to nazwać), tylko ich muzyka już do mnie nie trafia. Interesowałem się dwoma pierwszymi albumami, z perspektywy czasu ich płyty wydają mi się już nijakie. Do posłuchania.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

30-08-2011, 21:28

Góral pisze:
hcpig pisze:Ja wam wymienię trochę (chociaż robiłem to już kilka lat temu): wczesny Emperor, Limbonic Art, Beherit, Graveland, wczesny Behemoth, Thou Art Lord, Rotting Christ, Necromantia, Immortal, Kawir, Archgoat, Setherial, wczesny Satyricon, Varathron, Nergal, Samael, Immortal, Dark Funeral, Holy Death, wczesny Enslaved, Ungod, Enthroned... a kij z tym starczy, nowy black metal rządzi. Lepiej wymieniać te hordy, które się bronią.
Skończyłem czytać jak wymieniłeś BEHERIT.
Z Beherit czy Immortal też bym był bardziej ostrożny, ale większość typów jak najbardziej trafiona. Pozostaje pytanie czy w latach 90. wystarczyło nagrać w miarę dobrze przyjętą płytę żeby automatycznie stała się ona klasykiem? ;d. Bo coś dużo ich, a potem się okazuje, że byle nowy Craft lepszy. ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

30-08-2011, 21:38

Craft nawet do czyszczenia butów Holy Death sie nie nadaje.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

30-08-2011, 21:38

Pozostaje pytanie czy w latach 90. wystarczyło nagrać w miarę dobrze przyjętą płytę żeby automatycznie stała się ona klasykiem? ;d. Bo coś dużo ich, a potem się okazuje, że byle nowy Craft lepszy. ;)
Tu bym polemizował. Wtedy liczyła się klasa zespołu i był większy podział na podziemie i mainstream, nie było aż tak wielu wytwórni i wydawania własnym sumptem gównianych cd-rów jak teraz. Jeszcze wcześniej gówniane zespoły w ogóle nie miały racji bytu, trzeba było być najlepszym żeby cię ktokolwiek wypromował. O tym, że nie było internetu i mpwszy pisać chyba nie muszę.
DCI Hunt

30-08-2011, 21:51

Nerwowy pisze:Pozostaje pytanie czy w latach 90 wystarczyło nagrać w miarę dobrze przyjętą płytę żeby automatycznie stała się ona klasykiem?
Tak, a w 80-tych było jeszcze łatwiej. Takie Bathory czy inny Celtic Frost ponagrywałi jakieś pokraczne płyty oparte na kilku riffach, ale że nie mieli zbytniej konkurencji zostali zajebistymi klasykami :D
hcpig pisze:wczesny Emperor, Beherit, Graveland, wczesny Behemoth, Rotting Christ, Necromantia, Immortal, Archgoat, wczesny Satyricon, Varathron, Samael, Immortal, wczesny Enslaved.
W życiu nie wymieniłbym żadnej ze starszych płyt w/w zespołów na jakiś Ondskapt czy inny Antaeus.
Awatar użytkownika
Skaut

30-08-2011, 22:07

Ja bym wymienił wszystkie wymienione na klasyki Setherial.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

30-08-2011, 22:11

wczesny! :D
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

30-08-2011, 22:32

Tak, a w 80-tych było jeszcze łatwiej. Takie Bathory czy inny Celtic Frost ponagrywałi jakieś pokraczne płyty oparte na kilku riffach, ale że nie mieli zbytniej konkurencji zostali zajebistymi klasykami :D
Bathory w samych początkach - tak zgodzę się, totalny prymitywizm (za to klimat do tej pory łeb urywa) Celtic Frost? Hellhamer to może tak, CF podniósł poprzeczkę o wiele wyżej. I nie jest tak że nie mieli konkurencji, bo zespołów z samego szczytu które grały black/thrash/heavy było całkiem sporo w owym czasie. Venom, Mercyful Fate czy Sodom, w międzyczasie też Bulldozer, Mayhem, Tormentor, Samael w Europie; brazylijskie Sepultura, Mutilator, Vulcano czy Sarcófago, Slayer w Ameryce. To była ta sama liga, z tymże teraz się to już różnie szufladkuje i o bezpośrednich wpływach nie pisze bo wrzuca się do gatunków thrash, death bądź black.
W życiu nie wymieniłbym żadnej ze starszych płyt w/w zespołów na jakiś Ondskapt czy inny Antaeus.
No ba.
Ostatnio zmieniony 30-08-2011, 22:33 przez Wolfkhan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

30-08-2011, 22:33

Zdaje się, że nikt nie mówił o tym, że Craft jest lepszy od klasyków, tylko że nie jest ich rozwodnionym klonem. Może jednak darujemy sobie brnięcie w tą dyskusję? W końcu jeśli komuś się nie podoba, to nie musi ich słuchać...
Ostatnio zmieniony 30-08-2011, 22:35 przez Rydel, łącznie zmieniany 1 raz.

Last.fm
ODPOWIEDZ