CARPATHIAN FOREST
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Re: CARPATHIAN FOREST
Szkoda, nie szkoda. Zawiedli mnie Fuck You All!!!!, może i lepiej, że się rozłożyli zawczasu.
-
- mistrz forumowej ceremonii
strata niewielka, nara
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nagrali jeden z najlepszych albumów z Norwegii i później weszli w gówno. Marna historia.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Nie był to zły zespół, ale chyba nie będzie mi go brakowało. Najbardziej lubię pierwszy MCD i materiały z "Bloodlust & Perversion".
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Najbardziej lubię "Black Shining Leather", a im dalej w las tym gorzej. Ostatnio miałem nawet wrażenie, że przekształcili się objazdowy kabaret, zatem tym lepiej, że skończyli w ziemii zanim stali się trupą komediancką. :-)
all the monsters will break your heart
- COFFIN
Ja akurat wolę dwie kolejne. A z jakiego powodu się rozpadli w ogóle? Na żywo nawet dawali radę.nicram pisze:Najbardziej lubię "Black Shining Leather", a im dalej w las tym gorzej.)
'Come the Blessed Madness'
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Szkoda, świetna kapela.
Debiut genialny. Potem też doskonale. Wydawali chyba najlepsze albumy koncertowe ze wszystkich kapel Bm.
Debiut genialny. Potem też doskonale. Wydawali chyba najlepsze albumy koncertowe ze wszystkich kapel Bm.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- FENIKS
- w mackach Zła
Nie rozumiem głosów o wioskę i objazdowy kabaret. Jak pamiętam koncert we wroclawiu to był rozpierdol. Półtora godziny czystego blacie metalowego napierdalania. W krakowie przed Gorgoroth to samo. Głupie gadki ktoś powiela i uskutecznia. Można płyt nie trawić czy cos.
Ich muzyka zajebiscie mi się podoba i ostatnia Fuck you all to świetny album z zajebiatym thrashowym klimatem świetnymi riffami i jakoś nie zauważam tam wiochy. Może komuś się pomyliło olewcze podejście nie do konca seriożne z wiocha.
Ich muzyka zajebiscie mi się podoba i ostatnia Fuck you all to świetny album z zajebiatym thrashowym klimatem świetnymi riffami i jakoś nie zauważam tam wiochy. Może komuś się pomyliło olewcze podejście nie do konca seriożne z wiocha.
-
- zahartowany metalizator
tam bas wioskowo chodzi, a na scenie napierdala nawet Finntroll ;) ostatni krazek jest wlasnie chyba najlepsza rzecza, jaka nagrali. poza tym bardzo fajnie wyszedl im cover The Cure
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Wchuj dobrze wychodziły mniej "klasyczne" blackowe kawałki typu "Cold Comfort", "Nostalgia", "House of the whipcord".
Świetny duszno-schizowaty klimat idealnie pasujący do całej "ideologicznej" otoczki CF
Świetny duszno-schizowaty klimat idealnie pasujący do całej "ideologicznej" otoczki CF
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- metalized
- weteran forumowych bitew
W sumie ostatnio dłuuuga przerwa od CF ale kiedyś ostro katowałem się tym. Musze chyba odświeżyć sobie jakieś coś Karpatek.Ciekawe czy się obronią. Ale teraz lecą same brzydactwa warmetylowe ( oprócz Huty Larwy akurat traz lecącej) więc nie pasuje klimatem. Jutro też jest dzień na słuchanie CF dobry heh.
P.J.E.C.
- Kingu
Oczywiście. Nie nagrali ani jednego słabego albumu, a w swoim rejonie "Defending..." to jedna z lepszych w ogóle. Jedyny w swoim rodzaju klimat "Morbid fascination..." urywające łeb koncerty. Duża strata.FENIKS pisze:Nie rozumiem głosów o wioskę i objazdowy kabaret. Jak pamiętam koncert we wroclawiu to był rozpierdol. Półtora godziny czystego blacie metalowego napierdalania. W krakowie przed Gorgoroth to samo. Głupie gadki ktoś powiela i uskutecznia. Można płyt nie trawić czy cos.
- mysticcum
- postuje jak opętany!
Through chasm..., Black Shining Leather czy Morbid Fascination of Death to dla mnie doskonałe płyty, na pewno nie żadna druga liga. Z drugiej strony Fuck You All mnie mocno rozczarował więc nie rwę sobie włosów z głowy.
- Lykantrop
Na szczęście "Fuck you all" nie słyszałem i się na to nie zapowiada, ale dla mnie ta kapela nigdy nie nagrała chały. Może też dlatego, że nigdy nie traktowałem ich serio, a od czasu do czasu lubię taki niezobowiązujący black'n'roll z dużą dawką groteski. "Morbid Fascination of Death" to na pewno jedna z lepszych płyt w tej niszy.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- Kontakt:
ciesze się, ze Carpatian gra z Hate i Keep of kalesin, bo te 3 kapele są warte siebie.
- Foxhound
- postuje jak opętany!
nein udanen prowokacjonen
- witchfinder
Z 4 lata temu ostatnio słuchałem, miałem w planach odświeżenie, o i proszę, akurat do tego gig we Wro. Bardzo chętnie się przejdę.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Scaarph
do rozważenia. koncert w katowicach mi się podobał, było piekło. z płyt też lubię.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Hamuj mordę! :)Maleficio pisze:ciesze się, ze Carpatian gra z Hate i Keep of kalesin, bo te 3 kapele są warte siebie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Maleficio
- Kontakt:
morde to twoja stara ma, ja mam wyraziste usta.