BLACK WITCHERY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

Re: BLACK WITCHERY

01-09-2011, 15:13

Nie padła jeszcze jedna nazwa PRO-CLA-MA-TION!

Mam Upheaval, kojarzę jeszcze trochę materiałów i szczerze zastanawiam się po co mialbym kupować nowy album. Czy satanistyczna ideologia na nim zawarta różni się czymś od bbbbżżżżżżggggggżżżżżźźźźźźźiiiiiiii znanego z Upheaval?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

01-09-2011, 15:15

No, ale co z tym Proclamation? Tak próbuję ich ugryźć z jednej, potem z drugiej strony i nie widzę w tym nic innego, niż zwykły, nie wybijający się niczym, przepisowy war metal. Ot, kapela która jest, ale mogłoby też jej nie być. "Advent..." mnie wynudził okrutnie, na ten przykład.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

01-09-2011, 15:27

Ja się sprałem od tyłu. Najnowsza to piękny pokaz zwierzęcej agresji i nie mam tu na myśli tego, że szybko i ostro napierdalają, tylko dziwaczny feelingu prymitywnych rytuałów, szczeknięć, wycia i nieskoordynowanego uderzania i szarpania instrumentów, które ma głównie rytualny, a nie czysto muzyczny charakter.

Advent też bardzo lubię, ale to bardziej standardowy, ponury metal z elementami tego o czym pisałem powyżej, a co jest właśnie tą wyróżniającą częścią istotową Proclamation.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

01-09-2011, 15:37

Odnośnie Advent..w jakimś wywiadzie(jest na ich stronie), opowiadali w jaki sposób został zarejestrowany, muszę przyznać, że w dość ciekawy sposób.
Lubię wszystkie 3 albumy. Pierwsza liga to jednak nie jest.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

01-09-2011, 19:06

Pierwsza liga to nie jest ( mowa o Procy) ale czasami mam taki dzień że wpierdala mi się ta muzyka i tłukę dyskografię jak szalony. Rzępolenie kopistów ale lubię takie łomoty więc reklamacji większych nie zgłaszam.
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
PrzemoC
postuje jak opętany!

01-09-2011, 21:20

Bo BM
Bezdech pisze:ma głównie rytualny, a nie czysto muzyczny charakter.
;)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

02-09-2011, 11:52

Jeśli chodzi o PROCLAMATION to nie robi na mnie żadnego wrażenia. BLACK WITCHERY ma spory potencjał, ale nie może go cały czas w pełni wykorzystać. Słychać go w dwóch totalnych kawałkach, czyli "Unholy Vengeance of War" i "Command of the Iron Baphomet". ABOMINATOR mnie zabija, zwłaszcza na dwóch ostatnich. Ideał jeśli chodzi o takie granie. BLASPHEMOPHAGHER to ścisła czołówka, kto wie czy nie podium w tej chwili. BESTIAL RAIDS bardzo dobre, poza tym mam przeczucie, że stać ich jeszcze na duży skok jakościowy. Bardzo pozytywne wrażenie zrobił polecony tu TYRANT GOATGALDRAKONA. AXIS OF ADVANCE pokazali wielką klasę, zwłaszcza pod koniec. MORBOSIDAD uzupełnia dla mnie podium razem z ABOMINATOR i BLASPHEMOPHAGHER. Świetne CEMETERY URN, nie daje zapomnieć o tym, że scena australijska totalnie rządzi.
Zapomnianym z kolei, czy wręcz lekceważonym herosem i przodownikiem anielskich dożynek jest dla mnie BLOOD STORM, zwłaszcza za fenomenalny debiut --->
Rozkurwia też pierwszy DARKEST HATE WARFRONT. Na zapoznanie cały czas czekają u mnie nagrania DEMONIC SLAUGHTER. Pozycję Ameryki Południowej poprawiają bardzo debiuty GRAVE DESECRATOR i śnięta trójca HACAVITZ. Zawsze i wszędzie rządzą PROFANATICA, ARCHGOAT i MANTICORE. Na dwóch pierwszych miażdżył THORNSPAWN --->
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

02-09-2011, 11:55

Gore_Obsessed pisze: Słychać go w dwóch totalnych kawałkach, czyli "Unholy Vengeance of War" i "Command of the Iron Baphomet".
Zawsze to mówiłem, mogliby się zacząć i skończyć na Unholy Vengeance of War.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
FENIKS
w mackach Zła

02-09-2011, 12:26

Gore_Obsessed pisze:Jeśli chodzi o PROCLAMATION to nie robi na mnie żadnego wrażenia. BLACK WITCHERY ma spory potencjał, ale nie może go cały czas w pełni wykorzystać. Słychać go w dwóch totalnych kawałkach, czyli "Unholy Vengeance of War" i "Command of the Iron Baphomet". ABOMINATOR mnie zabija, zwłaszcza na dwóch ostatnich. Ideał jeśli chodzi o takie granie. BLASPHEMOPHAGHER to ścisła czołówka, kto wie czy nie podium w tej chwili. BESTIAL RAIDS bardzo dobre, poza tym mam przeczucie, że stać ich jeszcze na duży skok jakościowy. Bardzo pozytywne wrażenie zrobił polecony tu TYRANT GOATGALDRAKONA. AXIS OF ADVANCE pokazali wielką klasę, zwłaszcza pod koniec. MORBOSIDAD uzupełnia dla mnie podium razem z ABOMINATOR i BLASPHEMOPHAGHER. Świetne CEMETERY URN, nie daje zapomnieć o tym, że scena australijska totalnie rządzi.
Zapomnianym z kolei, czy wręcz lekceważonym herosem i przodownikiem anielskich dożynek jest dla mnie BLOOD STORM, zwłaszcza za fenomenalny debiut --->
Rozkurwia też pierwszy DARKEST HATE WARFRONT. Na zapoznanie cały czas czekają u mnie nagrania DEMONIC SLAUGHTER. Pozycję Ameryki Południowej poprawiają bardzo debiuty GRAVE DESECRATOR i śnięta trójca HACAVITZ. Zawsze i wszędzie rządzą PROFANATICA, ARCHGOAT i MANTICORE. Na dwóch pierwszych miażdżył THORNSPAWN --->
Dla mnie cały kult PROCLAMATION jest niezrozumiały, zwykłe bez polotu, bez rozpierdolu bez zniszczenia i zdziczenia.
BLASPHEMOPHAGER !!!!!! podium jak sto hujów, dwójka mna zawładnęła bezwzględnie a już trójka jest skończona ponoć,
Do stawki niszczący AXIS OF ADVANCE, bezsprzecznie piękna miazga, ale za duzo powiązań z REVENGE.
HACAVITZ kolejny świetny reprezentant tylko już troche szrzej, jedyneczka z zajebistym klimatem Altars of madness kolejne też szaleńcze i ukazujące potęgę i styl tej kapeli, świetna rzecz.
DARKEST HATE WARFRONT to jedna z najekstremalniejszych kapel. jedynka totalne tornado i masakra najczęściej katowana przeze mnie pozycja chyba, dwójka wyszła kijowo.

wg. mnie
1. ABOMINATOR / IGNIVOMOUS
2. BLASPHEMOPHAGER / BLACK WITCHERY
3. REVENGE / ARCHGOAT
Ritual
zaczyna szaleć

02-09-2011, 12:57

Dla mnie cały kult PROCLAMATION jest niezrozumiały, zwykłe bez polotu, bez rozpierdolu bez zniszczenia i zdziczenia.
Są za bardzo zapatrzeni w wiadomo kapelę, co mi zupełnie nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

02-09-2011, 14:10

Do mnie Szwagier w ogóle nie przemawia - za bardzo metalowe ;)

Z takiego grania wystarcza mi Beherit, Proclamation, Black Witchery wczesny Teitanblood i Conqueror. Morbosidad słabiej mi podchodzi, ale jeszcze ok. Grave Desecrator też lubie, ale to bardziej standardowe granie.

Nigdy nie łapałem kultu Archgoat.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

02-09-2011, 17:06

BLACK WITCHERY + REVENGE = MISTRZOSTWO SWIATA.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

09-02-2016, 00:31

A ze Tregenda sie rozjebal samochodem i nie zyje to wiecie? Jak wiecie to czemu nie gadacie?
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
TheDude

09-02-2016, 01:20

pr0metheus pisze:A ze Tregenda sie rozjebal samochodem i nie zyje to wiecie? Jak wiecie to czemu nie gadacie?
Maestro, cóż za wymagania !! Zerknij o jakich kapelach tu ostatnio arcyznawcy gadają i nie spodziewaj się znajomości newsów dot. Black Witchery ;)
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

09-02-2016, 01:27

Otóż to. Trzeba stąd zawijać chyba po latach bo się pierdolnik hipsterski tutaj zrobił.
Awatar użytkownika
Ołówkiiiii
w mackach Zła

09-02-2016, 07:21

Ej, bez takich! Ja uczciłem, półgodzinnym napierdolem (wiem, mało)
viewtopic.php?f=4&t=8266&p=1285377#p1285377" onclick="window.open(this.href);return false;
Kogo interesuje ten na pewno wie, fakt taki, że umarł i cóż więcej można gadać..
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-02-2016, 07:35

pr0metheus pisze:Otóż to. Trzeba stąd zawijać chyba po latach bo się pierdolnik hipsterski tutaj zrobił.
+milion
A wieści chujowe na maksa. Bardzo sobie cenię ten zespół. W czasach tak daleko posuniętego spedalnia black metalu są prawdziwym, brutalnym, wpierdolem, przy którym panienka zakochana w Ornassi Pazuzu, Aluk Todolo i innym hipsterskim gównie mogła dostać co najwyżej duszności i marskości pipci.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

10-02-2016, 00:07

Ołówkiiiii pisze: Kogo interesuje ten na pewno wie, fakt taki, że umarł i cóż więcej można gadać..
Kiedyś takich rzeczy można było się stąd dowiedzieć. Teraz się można dowiedzieć kto czego słucha aktualnie, a żywe dyskusje prowadzone są o nowych fryzurach nergala.
Plastek pisze:
Bardzo sobie cenię ten zespół. W czasach tak daleko posuniętego spedalnia black metalu są prawdziwym, brutalnym, wpierdolem
Zgadza się. Na razie żadnych zapowiedzi o końcu Bw nie ma więc może jeszcze coś od nich uslyszymy.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-02-2016, 00:41

pr0metheus pisze:
Ołówkiiiii pisze: Kogo interesuje ten na pewno wie, fakt taki, że umarł i cóż więcej można gadać..
Kiedyś takich rzeczy można było się stąd dowiedzieć. Teraz się można dowiedzieć kto czego słucha aktualnie, a żywe dyskusje prowadzone są o nowych fryzurach nergala.
No bo ja juz odpuscilem i mam wyjebane. Zero szacunku do mojej persony, a niusy byly na czas :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
ImP
postuje jak opętany!

10-02-2016, 16:32

pr0metheus pisze:
Plastek pisze:
Bardzo sobie cenię ten zespół. W czasach tak daleko posuniętego spedalnia black metalu są prawdziwym, brutalnym, wpierdolem
Zgadza się. Na razie żadnych zapowiedzi o końcu Bw nie ma więc może jeszcze coś od nich uslyszymy.
A on przypadkiem nie odszedł z BW kilka lat temu?
ODPOWIEDZ