Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale
"Dyskusje o muzyce metalowej"
-
haath
- zaczyna szaleć
24-04-2009, 15:57
Hildr pisze:"Z dniem dzisiejszym, w lakonicznym komunikacie, muzycy Angelcorpse ogłosili ostateczny koniec zespołu "ze wzlędu na różnice muzyczne pomiędzy członkami kapeli".
http://www.myspace.com/angelcorpse666
Kurwa... a miało być mini. Dobrze, że zaliczyłem rozpierdol w krakowie.
Eeee....oni tak zawsze,za jakiś czas mini pewnie będzie.
Co do Krakowa,to jakiś niesmak pozostaje...niby zmasakrowali,ale po koncercie Nunslaughtera w Poznaniu zmieniłem nieco pojęcie"rozpierdolu"...powiem że był to średni koncert (zdecydowanie lepiej zagrał Revenge)
-
Mike
- starszy świeżak
24-05-2009, 19:33
Z myspace Angelcorpse:
Gene here. Anyone wondering what might lie ahead for some of us after the ANGELCORPSE disbanding...? Well, from my side all the music that I've written, some of it written over 5 years ago now, will find it's home under the new moniker PERDITION TEMPLE. Musically, it is everything that has been previously intended for all forthcoming ANGELCORPSE releases. Currently label negotiations are underway for the debut release of either an E.P. or possible full length. The current lineup is myself on guitars/bass and Terry on drums. A search for an appropriately bestial vocalist has begun also.... Things ARE moving swiftly, as a logo has already been created by longtime Black/Death metal artist Christophe Moyen, which can be seen shortly on his webpage. More info will follow when an official PERDITION TEMPLE myspace page is set up.
-
manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
Wolfkhan
- postuje jak opętany!
08-09-2011, 22:31
Angelcorpse pozostawił po sobie cztery udane krążki i legendę, czego chcieć więcej? wątpię w to żeby te wszystkie cipowate sieroty płaczące na forach że nie będzie już nowej płyty czy tam mini słuchały ich wszystkich produkcji chociaż raz do roku i rzygać mi się chce jak to czytam. stwierdzili ze dość i odeszli w glorii i chwale, przynajmniej nie zrobili takiej głupoty jak Morbid Angel (na których początkowych dokonaniach notabene się wzorowali).
-
Wolfkhan
- postuje jak opętany!
08-09-2011, 22:38
Drone pisze:Wolfkhan pisze:przynajmniej nie zrobili takiej głupoty jak Morbid Angel
Dziś pochopna ocena, jutro - kompromitacja :)
piszesz o Morbid Angel? wszystko ok, gdyby to wyszło pod innym szyldem, a tak to wygląda jak "gówno w lesie".
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
08-09-2011, 22:43
Wolfkhan pisze:Drone pisze:Wolfkhan pisze:przynajmniej nie zrobili takiej głupoty jak Morbid Angel
Dziś pochopna ocena, jutro - kompromitacja :)
piszesz o Morbid Angel? wszystko ok, gdyby to wyszło pod innym szyldem, a tak to wygląda jak "gówno w lesie".
ulubiony argument metaluchów w rajtuzach;zmieniasz muzyke -zmień szyld.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Wolfkhan
- postuje jak opętany!
08-09-2011, 22:48
ulubiony argument metaluchów w rajtuzach;zmieniasz muzyke -zmień szyld.
wolę być metaluchem w skórzanych pończochach niż ulizanym, farbowanym lisem który nawet nie wie kim jest na prawdę :) Morbid Angel niech sobie gra co chce, dla mnie to już nie jest Morbid Angel tylko zsamplowany remiks, za to takie Angelcorpse robi mi dobrze i wiem że już się na mnie nie wypną. chyba że wrócą i.. się "unowocześnią" ;)
-
[V]
08-09-2011, 23:35
Wolfkhan pisze:ulubiony argument metaluchów w rajtuzach;zmieniasz muzyke -zmień szyld.
wolę być metaluchem w skórzanych pończochach niż ulizanym, farbowanym lisem który nawet nie wie kim jest na prawdę :) Morbid Angel niech sobie gra co chce, dla mnie to już nie jest Morbid Angel tylko zsamplowany remiks, za to takie Angelcorpse robi mi dobrze i wiem że już się na mnie nie wypną. chyba że wrócą i.. się "unowocześnią" ;)
zakładam ze masz mniej niz 18 lat bo tylko tacy osobnicy mogą wypluwac z siebie takie głodne kawałki.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Morph
-
Kontakt:
08-09-2011, 23:36
E tam, Castor ma rzekomo pod 3 dychy ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
[V]
08-09-2011, 23:39
Morph pisze:E tam, Castor ma rzekomo pod 3 dychy ;)
nie wiem,castor ma wdzięk mlodzienca z wodogołwiem,budzi sympatie;)),ale byrghi,wolfkhany to inna jednostka chorobowa;)
więcej na tym forum kopii niż oryginałów;)
-
Wolfkhan
- postuje jak opętany!
08-09-2011, 23:40
zakładam ze masz mniej niz 18 lat bo tylko tacy osobnicy mogą wypluwac z siebie takie głodne kawałki.
zakładaj co uważasz za słuszne, ja zakładam że każdy widzi świat inaczej a tylko ludzie bez wyobraźni równają wszystkich do swojego poziomu, nawet w wirtualnej przestrzeni. aczkolwiek rozumiem twój tok rozumowania, bez urazy kolego :)
a ja sobie katuję
Exterminate w skórzanych gaciach mimo że 18-tka już dawno za mną :)
-
[V]
08-09-2011, 23:44
Wolfkhan pisze:zakładam ze masz mniej niz 18 lat bo tylko tacy osobnicy mogą wypluwac z siebie takie głodne kawałki.
zakładaj co uważasz za słuszne, ja zakładam że każdy widzi świat inaczej a tylko ludzie bez wyobraźni równają wszystkich do swojego poziomu, nawet w wirtualnej przestrzeni. aczkolwiek rozumiem twój tok rozumowania, bez urazy kolego :)
a ja sobie katuję
Exterminate w skórzanych gaciach mimo że 18-tka już dawno za mną :)
całkiem przyzwoita riposta. akceptuje fakt,ze nie kazdy moze byc taki wspaniały jak ja.pozdrawiam
-
Wolfkhan
- postuje jak opętany!
08-09-2011, 23:54
całkiem przyzwoita riposta. akceptuje fakt,ze nie kazdy moze byc taki wspaniały jak ja.pozdrawiam
wreszcie dostrzegłeś to że każdy jest inny? wow. pewnie jestem starszy od ciebie nawet.. :)
to jeszcze skrobnę o Angelcorpse że zainspirowali masę innych kapel i wolę słuchać tego niż np. Revenge.
-
[V]
09-09-2011, 00:00
Wolfkhan pisze:całkiem przyzwoita riposta. akceptuje fakt,ze nie kazdy moze byc taki wspaniały jak ja.pozdrawiam
wreszcie dostrzegłeś to że każdy jest inny? wow. pewnie jestem starszy od ciebie nawet.. :)
to jeszcze skrobnę o Angelcorpse że zainspirowali masę innych kapel i wolę słuchać tego niż np. Revenge.
jedni łapią pewne rzeczy wcześniej inni później.
może gdybym miał 16,17 lat i wówczas usłyszałbym illud divinum insanus to grzmiałbym w podobny sposób;zmiencie szyld,to nie jest death metal! to są reakcje własciwe dla pewnej grupy wiekowej,takiej która ledwo lizneła o co w tym wszystkim chodzi.
jeśli jestes w moim wieku i reagujesz podobnie tym gorzej dla ciebie.
-
Wolfkhan
- postuje jak opętany!
09-09-2011, 00:07
jedni łapią pewne rzeczy wcześniej inni później.
może gdybym miał 16,17 lat i wówczas usłyszałbym illud divinum insanus to grzmiałbym w podobny sposób;zmiencie szyld,to nie jest death metal! to są reakcje własciwe dla pewnej grupy wiekowej,takiej która ledwo lizneła o co w tym wszystkim chodzi.
powinieneś brać poprawkę na swój punkt widzenia - tobie się podoba, innym nie. może i napisanie że Angelcorpse pozostali "true" do końca a Morbid Angel się "skurwił" plamiąc szyld legendy wydaje się być infantylne, tylko dla kogoś kto słucha metalu od kilkunastu lat takie numery są jakby to określić "nie fair". fani wyczekiwali tej płyty od lat i nie każdemu jest w smak słuchać eksperymentów wymieszanych z death metalem. lubię słuchać różnej muzyki, nie jestem zamknięty jedynie na metal, ale jakby np. teraz takie
raison d'etre wyskoczyło mi z brutalnym death/grindem też bym ich spuścił w kiblu za to.
-
Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
Kontakt:
09-09-2011, 00:09
no to nie polecam ci laibach jak taki kiblowy spuszczacz jestes
this is a land of wolves now
-
Wolfkhan
- postuje jak opętany!
09-09-2011, 00:11
Riven pisze:no to nie polecam ci laibach jak taki kiblowy spuszczacz jestes
przyznaj się, nie zrozumiałeś.
tak, laibach rozpoczął od death metalu a teraz daje koncerty z laptopami w roli głównej. ojjjj..
-
[V]
09-09-2011, 00:15
Wolfkhan pisze:jedni łapią pewne rzeczy wcześniej inni później.
Powinieneś brać poprawkę na swój punkt widzenia - tobie się podoba, innym nie. może i napisanie że Angelcorpse pozostali "true" do końca a Morbid Angel się "skurwił" plamiąc szyld legendy wydaje się być infantylne, tylko dla kogoś kto słucha metalu od kilkunastu lat takie numery są jakby to określić "nie fair". fani wyczekiwali tej płyty od lat i nie każdemu jest w smak słuchać eksperymentów wymieszanych z death metalem. lubię słuchać różnej muzyki, nie jestem zamknięty jedynie na metal, ale jakby np. teraz takie
raison d'etre wyskoczyło mi z brutalnym death/grindem też bym ich spuścił w kiblu za to.
Słucham tej muzyki od kilkunastu od lat,od wielu wielu lat i nigdy nie zrozumiem takiego podejscia jakie wytłuściłes w swojej wypowiedzi. może ktoś inny tak,ja nie.pozdrawiam;)
-
Wolfkhan
- postuje jak opętany!
09-09-2011, 00:21
słucham tej muzyki od kilkunastu od lat,od wielu wielu lat i nigdy nie zrozumiem takiego podejscia jakie wytłuściłes w swojej wypowiedzi. może ktoś inny tak,ja nie.pozdrawiam;)
hm.. a Dimmu Borgir, Cradle of Filth, Amorphis, Anathema - żeby tak rzucić pierwszymi z brzegu - do ciebie dalej przemawiają (o ile doceniałeś ich pierwsze wypociny)?
-
[V]
09-09-2011, 00:26
To zawsze były słabe/przecietne/ewentualnie przyzwoite (początki Amorphis, Anathema) zespoły, choć za młodu przewedrowalo to przez magnetofon, nie będe zaprzeczał.