TAAKE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: TAAKE
Jak się lubi szyszki, las i tę specyficzną norweską melodykę, to wszystko spod szyldu TAAKE jest zajebiste. Ostatnia płyta i "Necro" lekko wyłamują się ze schematów nakreślonych przez trylogię. Cos jakby mniej gór i fiordów a więcej rokendrola (Umenneske!) ;)
Aha, no i Hoest to IMO aktualnie jeden z najlepszych black metalowych wokalistów z Norwegii. Przede wszystkim charakterystyczny.
Aha, no i Hoest to IMO aktualnie jeden z najlepszych black metalowych wokalistów z Norwegii. Przede wszystkim charakterystyczny.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nowy album we wrześniu na płycie będą takie bazyle jak:
Nocturno Culto, Attila Csihar and Demonaz, among others.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
To nie moze być zła płyta ;)manieczki pisze:nowy album we wrześniu na płycie będą takie bazyle jak:
Nocturno Culto, Attila Csihar
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
hahhaha nie wierzę. Jeśli Taake się tak skurwi to im będę własnoręcznie wieńce do tej Norwegii nosił.manieczki pisze:nowy album we wrześniu na płycie będą takie bazyle jak:
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Kocham Cię :) Ty mnie też. Tylko jeden problem - ja nie jestem homoseksualistą. Czy moja miłość ma jakiś sens?
Taake rozpierdala całą dyskografią, jeden z ostatnich prawdziwych zespołów z Araborwegii.
Taake rozpierdala całą dyskografią, jeden z ostatnich prawdziwych zespołów z Araborwegii.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Albo mamy inne znaczenie słowa "skurwi" albo jesteś jakiś dziwny. W każdym razie chyba na żadną inną płytę (oprócz drugiej Wardruny i ew. kolejnego Mayhem) nie czekam tak bardzo.Wolfkhan pisze:hahhaha nie wierzę. Jeśli Taake się tak skurwi to im będę własnoręcznie wieńce do tej Norwegii nosił.manieczki pisze:nowy album we wrześniu na płycie będą takie bazyle jak:
@Conflagrator
Jak Ci pasowały dwie pierwsze, to "Doedskvad" też siądzie. Potem jeszcze fantastyczna EP "Nekro" i s/t z genialnym Umenneske.
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Słuchaliśmy promówki na Party San. Podeszło mi to lepiej niż wszystko poprzednie od tej ekipy. Inaczej zaaranżowane, bardziej zróżnicowane i pod koncert. Swoją drogą występ na Party San znakomity.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Słuchałem dzisiaj dwójki, i powiem, że oprócz naprawdę zajebistych momentów jest tam kilka wiejskich patentów. Teraz leci "Doedskvad" i ona jest zdecydowanie lepsza. Gitarki chodzą bardzo ładnie, trochę mniej kiczu. Fajne, fajne, a już się zastanawiałem czy aby nie lepiej pozbyć się tych płyt :-)
all the monsters will break your heart
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
A ja dzisiaj przerobiłem wszystkie pełne płyty + "Nekro" i niestety muszę przyznać, że najsłabiej (co nie znaczy, że słabo) broni się debiut. Pierwszy kawałek jest bardzo dobry, potem już jest trochę gorzej. "Bjoergvin..." nadal niszczy, absolutny top dyskografii. Te "wiejskie" patenty to typowa, norweska, folkowa melodyka to już trzeba lubić. Ja uwielbiam, dlatego mnie absolutnie nie przeszkadza. "Doedskvad", "Nekro" i "Taake" to cały czas dobry, równy poziom. Z niecierpliwością czekam na premierę nowej.
- Realista
Nowa płyta jest zajebista, pare rzeczy bym wyjebał a zwłaszcza banjo w jednym numerze i było by fantastycznie, bardzo mi się ten album podoba, w sumie zostały rozwinięte patenty z poprzedniczek, bardziej dojrzale to teraz wygląda.
Ostatnio zmieniony 22-09-2011, 10:20 przez Realista, łącznie zmieniany 1 raz.
- immortal93
- rozkręca się
Taake nie ma słabej płyty i ta ostatnia to potwierdza ale to banjo to nie wiem kto mu doradził - Nocturno Culto he, he?Realista pisze:Nowa płyta jest zajebista, pare rzeczy bym wyjebała a zwłaszcza banjo w jednym numerze i było by fantastycznie, bardzo mi się ten album podoba, w sumie zostały rozwinięte patenty z poprzedniczek, bardziej dojrzale to teraz wygląda.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
Nie ma słabej, jednak Noregs Vaapen nie jest ich najlepszą produkcją. Najlepsze są pierwsza dwójka, epka i demo.Taake nie ma słabej płyty i ta ostatnia to potwierdza ale to banjo to nie wiem kto mu doradził - Nocturno Culto he, he?
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Czekam i mam nadzieję, że po weekendzie odpalę:) Poza tym dawno nie słuchałem, mam na dzień dzisiejszy tylko 'Nekro', 'Taake' i nową w 'trakcie realizacji', więc posłucha się po kolei.Realista pisze: dwa razy a nacisnąłem :) ..warto czekać moim zdaniem.
'Come the Blessed Madness'
- Bezdech
Czekam na to. Tylko wtedy koniecznie bez perkusji, nie wiem, może kastaniety?ultravox pisze:Chciał pewnie sprawdzić jak to brzmi, zanim z Darkthrone nagra całą płytę na banjo. ;)immortal93 pisze:ale to banjo to nie wiem kto mu doradził - Nocturno Culto he, he?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared