Heh, ja tez czekam do dzis na kilka plyt z przezd 10 lat jak nie i wiecej, juz nawet nie pamietam co to bylo. Ale zapewniam Cie, nie tylko ty i ja zostalismy przez Barta potraktowani "profesjonalnie"... jest nas co najmniej kilkudziesiat:) Jak na razie dostal rozgrzeszenie za to, ze teraz sie stara robic dobrze wygladajace wydania i ciekawe re-edki.trup pisze:Było to w 1997 czy 1998 roku i wysłałem kasę na 7"EP kę VORPHALACK z Grecji do Barta z Witching Hour i do tej pory jej nie dostałem. Ale może jeszcze przyjdzie))))
FDS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: FDS - XII.07
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
W kupie raźniej mówisz...
Ja inaczej na to patrzę od momentu, jak się dowiedziałem co się stało. Dałem mu szansę. Ale żal mi tej EPki 

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Też. I to w tempie, do którego zostałem przyzwyczajony. Nie narzekam.Analripper pisze:moja doszla.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- boroowa
- weteran forumowych bitew
mnie też Bartek wykiwał na kilkadziesiąt złotych (swoją drogą ciekawe, co robiłbm dzisiaj z demówkami Mortiis czy Liar of Golgotha), ale mój np znajomy zostawił u niego ponad 5 stówek, co ponad 10 lat temu było naprawdę sporą kwotą. zabawne, że jakieś 2 lata temu Bartek wylicywował coś ode mnie na allegro i już mnie świerzbiło potrącić sobie należność wraz z odsetkamiMaleficio pisze:Heh, ja tez czekam do dzis na kilka plyt z przezd 10 lat jak nie i wiecej, juz nawet nie pamietam co to bylo. Ale zapewniam Cie, nie tylko ty i ja zostalismy przez Barta potraktowani "profesjonalnie"... jest nas co najmniej kilkudziesiat:) Jak na razie dostal rozgrzeszenie za to, ze teraz sie stara robic dobrze wygladajace wydania i ciekawe re-edki.trup pisze:Było to w 1997 czy 1998 roku i wysłałem kasę na 7"EP kę VORPHALACK z Grecji do Barta z Witching Hour i do tej pory jej nie dostałem. Ale może jeszcze przyjdzie))))

I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- kampeki
- postuje jak opętany!
Moja doszła, pretensje dotyczyły biadolenia o upadku sceny, ściąganiu mp3 itp.
Co do samej zawartości: prawie Furia, prawie ponieważ vocal'e obniżają znacznie ocenę. Mimo wszystko potencjał duży i trzymam kciuki, no i czekam na MOROWE
Co do samej zawartości: prawie Furia, prawie ponieważ vocal'e obniżają znacznie ocenę. Mimo wszystko potencjał duży i trzymam kciuki, no i czekam na MOROWE

Za młody jesteś na Heroda!
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
tak sobie spoglądam na stronę: http://www.let-the-world-burn.org/index.php?ltwb
i widzę:
due to firm winter attack LTWB.org concentrates on spawning poisonous sounds according to schedule:
- furia 'halny': new studio mini album recording session;
- FDS - full-lenght album recording session;
- CSSABA - mini album recording session;
- dusze wypuscil - new track;
- massemord's album recording session has been obviously delayed.
nie ukrywam, że bardzo cieszy fakt nagrywania długograja FDS, z drugiej strony tempo mają niezłe, tyle materiałów na raz?! oby nie odbiło się to na jakości, a tak z ciekawości nie wiadomo kiedy wychodzi długograj FDS i kto go wydaje?
btw. słyszał ktoś ten projekt "DUSZE WYPUŚCIŁ"??
i widzę:
due to firm winter attack LTWB.org concentrates on spawning poisonous sounds according to schedule:
nie ukrywam, że bardzo cieszy fakt nagrywania długograja FDS, z drugiej strony tempo mają niezłe, tyle materiałów na raz?! oby nie odbiło się to na jakości, a tak z ciekawości nie wiadomo kiedy wychodzi długograj FDS i kto go wydaje?
- kampeki
- postuje jak opętany!
Ja się pytam gdzie jest MOROWE, pytam sięIhasan pisze:tak sobie spoglądam na stronę: http://www.let-the-world-burn.org/index.php?ltwb
i widzę:

Za młody jesteś na Heroda!
- Duvelor
Kilka przykładów zinów papierowych:DeathDealer pisze:Jeżeli tu jest tylu edytorów zinów to gdzie są ich ziny? bo webzina to może robić każdy, to nic nie kosztuje.
- R'Lyeh zine,
- Total Death zine,
- Nowela zine,
- Open Casket,
- Necroscope zine,
- Pestilent Death zine,
- Widmo zine,
- Psycho zine,
- Morbidous Pathology zine,
- Apocalyptic Rites zine,
- Vaginal Luftwaffe zine,
- Deathicism zine,
- Ave Metal zine (również jako webzine),
- Atmospheric zine,
- DOOM zine,
- Hellgate zine...
Dodam, że wszystkie nadal działają, a o kilku mogłem zapomnieć...
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Witching Hour mógłby nie grać w chuja tylko wydać ten materiał wreszciekampeki pisze:Ja się pytam gdzie jest MOROWE, pytam się

- Sova
- rasowy masterfulowicz
FDS jest w trakcie tworzenia debiutu. Jak XII.07 było z założenia promocyjnym materiałem, to debiut powinien namieszać ostro. Po wstępnych zarysach oczekuję dużo, nawet bardzo kurwa dużo.
- trup
Oby był lepszy niż XII.07.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
kiedy jest przewidywane wydanie go?Sova pisze:FDS jest w trakcie tworzenia debiutu. Jak XII.07 było z założenia promocyjnym materiałem, to debiut powinien namieszać ostro. Po wstępnych zarysach oczekuję dużo, nawet bardzo kurwa dużo.
- Kingu
Byłem w Krakowie, wraz z kilkunastoosobową ekipą z Lublina. Ze dwieście to było w samym Krakowie więc bez przesady.DeathDealer pisze: Najlepszy przykładem jak wygląda sytuacja na obecnej scenie były koncerty Angel Corpse / Arkhon Infaustus / Revenge w Polsce. Wszyscy się spuszczali nad ich muzyką i tym że będzie koncert a tymczasem ile przyszło osób? nie wiem czy było 200 na dwóch łącznie. Każdy jest mocny w gębie ale żeby coś zacząć działać to nie ma chętnych. Dlatego ludzie ze starej ekipy powoli odchodzą od tego wszystkiego bo to nie ma przyszłości
Gdzie odchodzą ci ze starej ekipy, na emeryturę, czy odchodzą od muzyki?
O jakiej przyszłości tu mowa?
Kapele grają i nagrywają w lepszych warunkach, jest więcej koncertów i festiwali, tape-trading został zastąpiony przez mp3-trading, papierowe wydawnictwa i flyery w dużej części przez publikacje w necie, myspace itp. Kapele i fani mają do dyspozycji więcej niż kiedykolwiek. Gdzie tu jest więc brak przyszłości?
No chyba, że mowa o spadającej sprzedaży muzyki na plastikowym nośniku, a tym samym mniejszych wpływach wytwórni. Agencje koncertowe i sprzedaż merczu na koncertach mają się raczej dobrze, przynajmniej w Europie Zach.
Rola wytwórni chyba będzie się zmieniać i maleć. Kapelom grającym koncerty zawsze będzie łatwiej o kasę za ich muzykę.
- trup
Zostaną wytwórnie z jakimś tam kapitałem i pedantycznym podejściem do wydawnictw oraz rasowym zamiłowaniem do muzyki.
Ja myślę, że rola molochów się zmieni (dlatego tak krzyczą, że im "kradną" pieniądze w internecie). Koncerty mogą organizować zupełnie inne instytucje niż wytwórnie. Materiały nanośnikach będą wydawane w limitach dla kolekcjonerów.
...taka może być przyszłość.
Ja myślę, że rola molochów się zmieni (dlatego tak krzyczą, że im "kradną" pieniądze w internecie). Koncerty mogą organizować zupełnie inne instytucje niż wytwórnie. Materiały nanośnikach będą wydawane w limitach dla kolekcjonerów.
...taka może być przyszłość.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
FDS
Zbliża się premiera pierwszej pełnej płyty FDS - " NAGRANIE Z MUZYKĄ NAIWNĄ"

tutaj można posłuchać utworu - Trzęsienie nieba:
http://www.let-the-world-burn.org/main.html
Ciężko po tym jednym utworze wyrobić sobie opinię o całości, bo płyta jest delikatnie mówiąc "schizoidalna" i każdy numer zaskakuje.
Jeśli miałbym ją jakoś muzycznie opisać to takie połączenie stylu FDS z elementami Ved Buens Ende, Samael z "Worship Him", Urfaust, późniejszego Ulver i sountracków do filmów psychogrozy.
Więcej szczegółów wkrótce...

tutaj można posłuchać utworu - Trzęsienie nieba:
http://www.let-the-world-burn.org/main.html
Ciężko po tym jednym utworze wyrobić sobie opinię o całości, bo płyta jest delikatnie mówiąc "schizoidalna" i każdy numer zaskakuje.
Jeśli miałbym ją jakoś muzycznie opisać to takie połączenie stylu FDS z elementami Ved Buens Ende, Samael z "Worship Him", Urfaust, późniejszego Ulver i sountracków do filmów psychogrozy.
Więcej szczegółów wkrótce...
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt: