CHRIST AGONY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Re: CHRIST AGONY
Jakos nigdy do tego zespolu nie moglem sie przekonac... nie wiem, cos mi zawsze nie pasowalo
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Kingu
Jak dla mnie to zajebiście. :)empir pisze:Szkoda, że set koncertowy od bardzo dawna oparty jest głównie o "Moonlight".
A mi wszystko pasowało - w pierwszej połowie lat 90-tych stawiałem ich na równi z Darkthrone i Samael. :)Deathless King pisze:Jakos nigdy do tego zespolu nie moglem sie przekonac... nie wiem, cos mi zawsze nie pasowalo
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Mi pasowało do chwili kiedy Cezar dostał kasę za płytki i... zniknął jak znikający punkt kowalski.Maria Konopnicka pisze:A mi wszystko pasowało - w pierwszej połowie lat 90-tych stawiałem ich na równi z Darkthrone i Samael. :)Deathless King pisze:Jakos nigdy do tego zespolu nie moglem sie przekonac... nie wiem, cos mi zawsze nie pasowalo
- Silent_Sea
Taa, też tak miałem - to był okres po "Moonlight" i współpraca Christ Agony z Pawłosiem jako menago, kasa na płyty + TS wysłana i cisza. Po kilku listach do chłopaków, Cezar w końcu odpisał, a właściwie podesłał promówkę Moon, minęło sporo czasu ale niesmak pozostał...
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
Na temat przekrętów chyba było tu już pisane, jak chociażby nie przyjechanie na koncert w Czechach na Open Hell fest mimo zainkasowania kasy. ;)
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Jednym słowem - młodość. :)Drone pisze:To tak jak jeździć Bentleyem po karmę dla psów do Biedronki w stroju samuraja. ;)
Pamiętam, że jak wydali trzecią płytę to część moich kolegów z liceum uznało, że poszli na komercję i zaczęto ich fanów traktować bardzo chłodno. Wtedy z krajowych liczył się Graveland i Veles, a z zagramanicznych Burzum i Mayhem. :) Bicie gości w koszulkach Christ Agony, Dimmu Borgir, krojenie fleków, rzucania butelkami w fanów Behemoth pod klubem Remont. :))) Magiczne lata 90-te. :)))Maleficio pisze:Mi pasowało do chwili kiedy Cezar dostał kasę za płytki i... zniknął jak znikający punkt kowalski.
- Maleficio
- Kontakt:
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
proste!Maleficio pisze:Mayhem się nie liczył. Tylko Burzum
i Darkthrone! :)
-
- świeżak
, tak wyglądały koncerty w starym składzie - gary Zurka, bas i vocal Asha niezastąpione , teraz to nawet nie namiastka , dziecinada i pozerstwo , nawet nie druga młodość. Chłopaki mogliby sprawę o prawa autorskie wytoczyć za reedycje albumów i granie starych kawałków, ale nie będą się szarpać z Czarusiem.Kiedyś to był zespół a teraz jak ktoś zauważył CzaruśBand.
- Najprzewielebniejszy
byłem!
Ash, co słychac? Grasz coś?
Ash, co słychac? Grasz coś?
- Realista
Chetnie bym obejrzał cały jakiś stary koncert CHA z 93 może 94 r... W 1995 r jak byłem na ich koncercie z Vaderem to kurwa pozamiatali mną aż miło, zwłaszcza numery z jedynki.
- Najprzewielebniejszy
Na jednym z koncertów w lubelskim Kolejarzu zaraz pod wydaniu "Daemoonseth", jeszcze na kasecie, zebrałem podpisy wszystkich ówczesnych muzyków CHA. Mam ja do tej pory. :D
- olo1972
- postuje jak opętany!
Właśnie, Kolejarz. Moja żona mówiła, że zaliczyła tam parę zajebistych koncertów. Ja niestety gdzie indziej w tych czasach się bujałem.
- Scaarph
ehh, kolejarz... pryty, policja, nos złamany po raz pierwszy...
edit: na koncercie christ agony zresztą :)
edit: na koncercie christ agony zresztą :)
- empir
Zajebiste, tylko rok mi nie pasi.assh pisze: , tak wyglądały koncerty w starym składzie - gary Zurka, bas i vocal Asha niezastąpione , teraz to nawet nie namiastka , dziecinada i pozerstwo , nawet nie druga młodość. Chłopaki mogliby sprawę o prawa autorskie wytoczyć za reedycje albumów i granie starych kawałków, ale nie będą się szarpać z Czarusiem.Kiedyś to był zespół a teraz jak ktoś zauważył CzaruśBand.
Z chęcią zobaczyłbym cały koncert w starym składzie. Może ktoś kiedyś wrzuci do sieci.
Żałuję, ale nigdy nie byłem na koncercie pierwszego składu Chrystusów, choć raz miałem tak blisko. :(
To kajś ją słyszoł?Scaarph pisze:chyba jeszcze nie :)
Tak, ale jak się jest 6 raz w ciągu 2 lat na koncercie to można oczekiwać jakichś zmian w repertuarze. ;)Kingu pisze:Jak dla mnie to zajebiście. :)empir pisze:Szkoda, że set koncertowy od bardzo dawna oparty jest głównie o "Moonlight".
Poza tym u mnie jest ona dopiero na 5 miejscu w hierarchii wydawnictw ChA.
- Scaarph
- empir
no kurwa, zamiast pomóc to ty tak ;)