CYNIC "Promo 08"
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Re: CYNIC "Promo 08"
Mosznowy rock to dobre okreslenie... pasuje... a ja jak patrze na ich sliczne zdjecia, w koszulkach polo, usmiechnieci, ciepli panowie w kwiecie wieku to mam nieodparte wrazenie,ze na probach zamiast robienia dobrej muzyki to panowie robia sobie rekodziela i lody, a na muzyke czasu malo zostaje
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Self
- rasowy masterfulowicz
Focus faktycznie jest chyba jedną z najbardziej przereklamowanych płyt pierwszej połowy lat 90., ale po reaktywacji nagrali dobry album - odważny, bo wydaje i się że mocno nie w smak zapatrzonym w debiut, a jednocześnie solidny, choć z przesłodzonymi wokalami. Od dłuższego czasu nie śledziłem, co się z nimi dzieje, ale nowe wydawnictwo na pewno obadam.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
O to to. Przynajmniej tam nie ma wokali za dużo, które by zjebały całość. :DPteroczłek pisze:Fajny obrazek, zobaczymy co chłopaki nagrają - choć jakiejś rewelacji się nie spodziewam. Za to Malone mógłby wziąć się za nowe Gordian Knot np.
The madness and the damage done.
- Block69
Muza okej, ale ten rasowy i do tego przesterowany wokal "czułego faceta w swetrze" jest nie do przejścia.
tego knuta fest lubie http://www.youtube.com/watch?v=5q4gDd153HM
tego knuta fest lubie http://www.youtube.com/watch?v=5q4gDd153HM
PENIS METAL
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Jeżeli Cynic gra mosznowy rock, to jak określić wytryski zaserwowane na płytach Aeon spoke? ;)
Słuchając „Traced in Air” staram się nie zwracać uwagi na piski Masvidala, ale w takim „Adam’s marmur” po prostu nie da się ich obejść. Nie wiem o co mu chodzi z tym podrabianiem myszki miki. Inna sprawa, że na żywo nie wypada to wszystko tak źle – a przynajmniej ich ostatni koncert na Knock oucie dostarczył mi raczej pozytywnych wrażeń. Reinert – mistrz!
Słuchając „Traced in Air” staram się nie zwracać uwagi na piski Masvidala, ale w takim „Adam’s marmur” po prostu nie da się ich obejść. Nie wiem o co mu chodzi z tym podrabianiem myszki miki. Inna sprawa, że na żywo nie wypada to wszystko tak źle – a przynajmniej ich ostatni koncert na Knock oucie dostarczył mi raczej pozytywnych wrażeń. Reinert – mistrz!
- Self
- rasowy masterfulowicz
No bo na żywo ta muzyka broni się sama. Na Brutalu w 2009 (czyli chyba parę dni po Knock Oucie) zagrali z dużym opóźnieniem, ale hipnotyzowali ze sceny. A jak wyszli na bisy, gdy techniczni odłączyli im już parę kabli to wymiękłem, szacun!
-
- postuje jak opętany!
Myślę, że określenie "przesłodzone wokale" na temat tego, co zawiera "Traced In Air" to, delikatnie mówiąc, eufemizm. Tego się nie da słuchać, bo te jebane piski, kwęki, stęki i mruczanda wyprowadzają z równowagi po kilku sekundach. Naprawdę mam wrażenie, że ktoś go ściskał za jaja i wtedy kazał śpiewać.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- Rattlehead
A new EP, "Carbon-Based Anatomy", on November 11 in Europe and November 15 in North America via Season Of Mist.
"Carbon-Based Anatomy" track listing:
01. Amidst The Coals
02. Carbon-Based Anatomy
03. Bija!
04. Box Up My Bones
05. Elves Beam Out
06. Hieroglyph
zapowiedź:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... 2011ep.jpg
i coś czuję, że zajebiście mi podejdzie tak jak i poprzednia
"Carbon-Based Anatomy" track listing:
01. Amidst The Coals
02. Carbon-Based Anatomy
03. Bija!
04. Box Up My Bones
05. Elves Beam Out
06. Hieroglyph
zapowiedź:
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... 2011ep.jpg
i coś czuję, że zajebiście mi podejdzie tak jak i poprzednia
support music, not rumors
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Mi wokale na Traced in Air specjalnie nie przeszkadzają. Dopóki nie przeczytałem tego tematu, nawet nie zwracałem zbytnio uwagi na wyczyny wokalisty.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
"Focus" w chwili premiery zrobił na mnie spore wrażenie - stawiałem tę płytę na równi z dokonaniami Pestilence i Atheist z tamtego okresu. Po latach już wiem, że to było głupie i zupełnie do tej płyty nie wracam (w odróżnieniu od płyt wyżej wspomnianych kapel). "Traced in Air" w chwili premiery również wydała mi się płytą bardzo interesującą (choć rzecz jasna inną niż debiut), na żywo w Krakowie zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Ostatnio na półce znalazłem zafoliowaną jeszcze "Re-Traced" - w sumie zdziwiło mnie to, bo byłem pewien, że jej słuchałem i mi się nie podobała. Tak czy siak, muszę sprawdzić.
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Self
- rasowy masterfulowicz
- vicek
Dramat.est pisze:nju trak
- grot
Podoba mi się ta nowa EPka, fajny easy-listening im wychodzi.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Headcrab
- Kontakt:
Dramatu nie ma, po prostu jest lżej niż wcześniej, czy to dobrze czy źle przekonam się po większej ilości odsłuchów.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
Tak na pierwszy rzut ucha to zredukowanie elementów metalowych do minimum (a wręcz rezygnacja z nich) wyszła temu materiałowi na dobre, ale słucha mi się tego z mieszanymi odczuciami. Niby złe to nie jest, ale jakby za słodkie jednak momentami.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
- mistrz forumowej ceremonii
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbe ... mID=168121
Może kogoś to zainteresuje. To demo 95 bardzo mi się podoba.
Może kogoś to zainteresuje. To demo 95 bardzo mi się podoba.
Ja tam na "Focus" nigdy się nabrać nie dałem, ale i tak ma ta płyta kilka bardzo fajnych momentów.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
23 marzec

1. Endless Endeavors
2. Karma's Plight
3. Circle
4. Costumed in Grace
5. Cosmos
6. Crawl Above
7. Mirror Child
8. Road to You
9. Belong
10. Not the Same

1. Endless Endeavors
2. Karma's Plight
3. Circle
4. Costumed in Grace
5. Cosmos
6. Crawl Above
7. Mirror Child
8. Road to You
9. Belong
10. Not the Same
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- YNKE
- w mackach Zła