MYSTIFIER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
MYSTIFIER
Brazylia to, jak powszechnie wiadomo, jeden z najlepiej rozwiniętych krajów Ameryki Południowej. Co za tym idzie eksport w tym kraju stoi na stosunkowo niezłym poziomie i jednym z produktów, którego wstydzić się na pewno nie mogą jest MYSTIFIER. Nazwa chyba wszystkim wtajemniczonym znana. Kto nie zna "Goetia" czy "Wicca" ten przegrał życie i wszystko. Bo obok "INRI", "Morbid Visions", "Beneath the Remains", "Conquerors of Armageddon", "Black Force Domain" to zdecydowanie 2 najważniejsze albumy tamtejszej sceny. A i te wydane nieco później nie powinny zbierać batów (tyle, że tutaj generalnie chuj mam do powiedzenia, bo nie przesłuchałem ich więcej jak 2-3 razy, a i to miało miejsce dawno temu).
Rekapitulując: kto nigdy nie machał bańką w ekstazie przy "Cursed Excruciation / The Sinuous Serpent of Genesis (Levathan) " czy "The Baphometic Goats of Knights Templar in the 12th Century" ten kiep i nie ma w tym temacie prawa głosu. Reszta może się pochwalić wszelkiej maści die hardami MYSTIFIER włączonymi do kolekcji i poopowiadać stare dzieje, jak to niegdyś na t-shirt rzeczonej kapeli wyrywało się dziewki, a przy imć dźwiękach je brzuchaciło. Do dzieła, czas start!
Rekapitulując: kto nigdy nie machał bańką w ekstazie przy "Cursed Excruciation / The Sinuous Serpent of Genesis (Levathan) " czy "The Baphometic Goats of Knights Templar in the 12th Century" ten kiep i nie ma w tym temacie prawa głosu. Reszta może się pochwalić wszelkiej maści die hardami MYSTIFIER włączonymi do kolekcji i poopowiadać stare dzieje, jak to niegdyś na t-shirt rzeczonej kapeli wyrywało się dziewki, a przy imć dźwiękach je brzuchaciło. Do dzieła, czas start!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Re: MYSTIFIER
<nie lubię>
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Lykantrop
Dla tych co nie słyszeli, a kierują się zdaniem boroowy, radzę zapoznać się z tym:
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Realista
Zacna kapela, choć nigdy nie szalałem na jej punkcie. Grali wtedy dość oryginalnie jak dla mnie. :) Słyszałem trzy albumy: "Wicca" (niezły album), "Goetie" (nie zostało mi nic w pamięci) i "The world is...", a dwa z nich udało mi się zripować w dawnych czasach od starszego kolegi z cd na taśmy. Generalnie chyba bardziej obrósł ten zespół w kult niż nim był w rzeczywistości, ale co ja tam wiem...
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Mystifier ma pewną poważną wadę....*
Drone, dokończ :)
Drone, dokończ :)
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nawet więcej niż jedną :DCzesław pisze:Mystifier ma pewną poważną wadę....*
- Lykantrop
Jedną z nich jest to, że Mystifier jest na wskroś metalowy. To na pewno kole w oczy co poniektórym :-)
Mi bardziej szkoda takich Corpus Christii, na ten przykład. Za 10-15 lat za pewne będzie to nazwa, która mało komu będzie się kojarzyła z czymś charakterystycznym czy wyrazistym.
Mi bardziej szkoda takich Corpus Christii, na ten przykład. Za 10-15 lat za pewne będzie to nazwa, która mało komu będzie się kojarzyła z czymś charakterystycznym czy wyrazistym.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Że mają takich dwóch jak Blasphemy tylko jednego? He he heConflagrator pisze:Nawet więcej niż jedną :DCzesław pisze:Mystifier ma pewną poważną wadę....*

No gdzie tam, chodziło mi o kolor nadruku na drugiej płycie i model basu użyty na pierwszym demo :))) A tak poważnie to Mystifier gra(ł?) fajną muzykę, ale nie słyszałem nic od czasów licencyjnych kaset.
- maciek z klanu
dwie czekolady robia hip hop dla mystifier.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- boroowa
Mystifier przede wszystkim wymyślili 'revrese corpsepaint'

kiedyś był wadliwy w 100%-ch :)Conflagrator pisze:Nawet więcej niż jedną :DCzesław pisze:Mystifier ma pewną poważną wadę....*

Mam ich kilka płyt, ale tak naprawdę znam tylko Goetia"/ "Wicca" - późniejsze były z gatunku tych - "fajne, teraz położę na półce, a później do tego wrócę".
- boroowa
na najwyższym jest ten biały z tyłu ;)Conflagrator pisze:Widzę, że Ci z tyłu na wyższym poziomie ewolucji :)
...i jak szyderczo rozkłada ręce :)boroowa pisze:na najwyższym jest ten biały z tyłu ;)Conflagrator pisze:Widzę, że Ci z tyłu na wyższym poziomie ewolucji :)
- Morbid Marcin
jakis czasu temu odkupilem dwa pierwsze albumy i chloszcza. trzecia, the world cos tam cos tam wtedy mi sie nie podobala.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Morbid Marcin pisze: dwa pierwsze albumy...chloszcza
- Morbid Marcin
posluchaj wicca i goetia. naprawde warto.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....