LULU - LULU [2011]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: LULU - LULU [2011]
generalnie, jakby mnie przyparło do muru, to Overkill bym sobie ze dwie płyty zostawił, Metalliki myślę, że sześć :D
i to jest dobry argument :D
i to jest dobry argument :D
-
I tego sie trzymajcie. ;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- rasowy masterfulowicz
Ja w ogóle nie rozumiem jak można zestawić ze sobą overkill i METALLICĘ. :)
HAILSA!!!!!
- Duban
- weteran forumowych bitew
No właśnie nie wiem: Horrorscope>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Metallica
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- hcpig
Masa utworów nadaje się do symfonicznego wsparcia, co do zasady największe rock anthems zyskują wtedy na mocy i splendorze (patrz np. Kiss Alive IV), a co dopiero kiedy wszystko odgrywane jest na żywo, sami Sabbsi chcieli zresztą zrobić operę na podst. Iron Mana, nie wiem czemu to nie wypaliło. No i do tego takie kawałki jak 'Laguna Sunrise' albo 'She's Gone' same w sobie mają takie pseudosymfoniczne wątki, więc z prawdziwą orkiestrą rozpierdoliłyby mosznę malkontentom.Duban pisze:Nie, no kurwa, nie! Bez przesady, to byłby wtedy skok na kasę, a jedyne co mogliby zrobić z orkiestrą to chyba "Changes", albo kilka innych wałków z "Vol. 4", ale Sabbsów to mi proszę nawet takimi pomysłami nie kusić. Mają dość pieniążków i nie muszą się kurwić S&BS.
Yare Yare Daze
- Adrian696
- zahartowany metalizator
a ja dziekuje za płyty z orkiestra, mam jedna z 69 roku i starczy, nic lepszego nigdy nie powstanie wiec po chuj zawracac mi dupe??
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- immortal93
- rozkręca się
Prawda absolutna. Dobrze prawisz!Maria Konopnicka pisze:Nie pierdol Maniuś, czas leci i trzy dychy już przekroczyliśmy :) Overkill to zajebista kapela, a Metallica to dla mnie legenda i chociaż dziś już praktycznie nie słucham (na minutę Metallica przypada pewnie 6 godzin Overkill) to i tak uważam, że ten zespół to legenda - jeden z najważniejszych dla gatunku, a płyty do czarnej to klasyka absolutna, biblia każdego prawdziwego metalowca :)
- Block69
Pewnie dotarło do nich, że to by był niezły kabaret, a nie opera.hcpig pisze:Masa utworów nadaje się do symfonicznego wsparcia, co do zasady największe rock anthems zyskują wtedy na mocy i splendorze (patrz np. Kiss Alive IV) a co dopiero kiedy wszystko odgrywane jest na żywo, sami Sabbsi chcieli zresztą zrobić operę na podst. Iron Mana, nie wiem czemu to nie wypaliło.
PENIS METAL
- hcpig
Heheh i w tym momencie mam nadzieję, że Slayer taką płytkę nagra przed rozpadem, ciekawe jak będziesz wtedy śpiewał. :D Ale, że taki Rudy do dziś nie wypuścił symfo-albumu to dziwne, przecież Metallica nagrała.Adrian696 pisze:a ja dziekuje za płyty z orkiestra, mam jedna z 69 roku i starczy, nic lepszego nigdy nie powstanie wiec po chuj zawracac mi dupe??
Yare Yare Daze
-
Jak te uprzedzenia mają się do gustu obiektywnego? W jakim systemie planetarnym jakakolwiek płyta Overkill może być lepsza od "Ride The Lightening", "Master of Puppets" czy "...And Justice for All"?Drone pisze:Dokładnie tak! METALLIKA nie ma ani jednego albumu tej klasy, co "Horrorscope", płyty absolutnie doskonałej, z najlepszą partią wokalną w thrash metalu, jaką stworzył człowiek biały, czyli pierwsza część "Blood Money"Duban pisze:No właśnie nie wiem: Horrorscope>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Metallica
Klapki na oczach zła rzecz doktore, nie ma co iść w zaparte i zawracać kijem rzekę. ;))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Block69
- koreaniec
- w mackach Zła
Od TEJ z pewnością żadna.[V] pisze:W jakim systemie planetarnym jakakolwiek plyta Overkill moze byc lepsza od Ride The LighteningDrone pisze:Dokładnie tak! METALLIKA nie ma ani jednego albumu tej klasy, co "Horrorscope", płyty absolutnie doskonałej, z najlepszą partią wokalną w thrash metalu, jaką stworzył człowiek biały, czyli pierwsza część "Blood Money"Duban pisze:No właśnie nie wiem: Horrorscope>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Metallica
Lefthandpathyoga
-
- rasowy masterfulowicz
Metallica nagrała Kill'Em All. Więcej pisać w temacie Overkill vs Metallica nie trzeba.
I AM MORBID
- twoja_stara_trotzky
Dla mnie jest zupełnie NIEPOJĘTE, jak można w ogóle te dwa zespoły zestawiać. Jeżeli z jakimkolwiek thrashowym zespołem w ogóle Metallikę można zestawiać, to chyba tylko ze SLAYEREM, to jest ten ciężar gatunkowy.
-
- rasowy masterfulowicz
Otóż to.twoja_stara_trotzky pisze: jeżeli z jakimkolwiek thrashowym zespołem w ogóle Metallikę można zestawiać, to chyba tylko ze SLAYEREM, to jest ten ciężar gatunkowy.
I AM MORBID
-
- rasowy masterfulowicz
A jak będziemy porównywać czy jest lepsze? Ustalmy kryteria i do dzieła :)
I AM MORBID
Widzę, że ciekawa dyskusja się szykuje. Z pewnością nie zabraknie "obiektywnych prawd" i matematycznych równań na miarę blasphemy>queen ;)
-
- rasowy masterfulowicz
Może będzie nawet sonda.
Google daje 151 000 000 do 28 500 000 dla Metalliki.
Google daje 151 000 000 do 28 500 000 dla Metalliki.
I AM MORBID
-
:))))
ja za słabo znam dyskografię Overkill żeby jakieś wnioski wysnuwać, ale generalnie, niezobowiązująco mi się wydaje, że:
ja za słabo znam dyskografię Overkill żeby jakieś wnioski wysnuwać, ale generalnie, niezobowiązująco mi się wydaje, że:
dla mnie jest zupełnie NIEPOJĘTE, jak można w ogóle te dwa zespoły zestawiać. jeżeli z jakimkolwiek thrashowym zespołem w ogóle Metallikę można zestawiać, to chyba tylko ze SLAYEREM, to jest ten ciężar gatunkowy
- Morph
- Kontakt:
Metallica ma samolot, Overkill nie ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old