EMPEROR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: EMPEROR
Ja was proszę, co tam jest takiego zajebistego niby? Ihsahn stojący w jednym miejscu, zero pasji, zero agresji, zero charyzmy i 100 kilo nudy na centymetr kwadratowy.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- Castor
- weteran forumowych bitew
-
- zahartowany metalizator
Castor to wie najlepiej, regularnie bywa to wie.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Weź sobie może obejrzyj te fragmenty z koncertu Mety z '89, co tu były wrzucane niedawno, a nie mi tu z jakimś Nergalem wylatujesz. Jak mam już oglądać koncert na dvd to wolę żeby było CO oglądać. Oprawa wizualna, podejście muzyków, to wszystko ma niebagatelne znaczenie. Jakbym chciał tylko muzyki posłuchać to bym se płytę włączył.Castor pisze:LOL
Wyluzuj człowieku, nie każdy na koncertach zachowuje się jak Nergal :D
Aha i nie wiem jak się Nergal zachowuje na koncertach, Behemoth raz widziałem na żywo i to też "jednym okiem".
-
Alsvartr, zaopatrz sie w koncerty JD. z Curtisem nie bedziesz sie nudzil ;)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
-
Joy Division
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Aha. Słyszałem kiedyś cośtam ale z tego co pamiętam to nie moja bajka.
- Castor
Na fragment koncertu Mety z '89 nie trafiłem, trafiłem na ten z '85 i faktycznie nie ma porównania i tu pełna zgoda, no ale żeby oglądając występ Emperor komentować go w taki sposób:Alsvartr pisze:Weź sobie może obejrzyj te fragmenty z koncertu Mety z '89, co tu były wrzucane niedawno, a nie mi tu z jakimś Nergalem wylatujesz.Castor pisze:LOL
Wyluzuj człowieku, nie każdy na koncertach zachowuje się jak Nergal :D
Lekka przesada.Alsvartr pisze:Ihsahn stojący w jednym miejscu, zero pasji, zero agresji, zero charyzmy i 100 kilo nudy na centymetr kwadratowy.

- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Castor - polerowałeś Ihsanowi berło?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Zajebisty jest koncert, przy stopniu zaawansowania muzy Ęperor, ciężko wymagać od Ihsahna skakania a'la Bruce D.Alsvartr pisze:Ja was proszę, co tam jest takiego zajebistego niby? Ihsahn stojący w jednym miejscu, zero pasji, zero agresji, zero charyzmy i 100 kilo nudy na centymetr kwadratowy.
I will burn alright
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
To jest fakt, fakty nigdy nie są przesadzone. Za każdym razem jak oglądałem ten koncert to miałem wrażenie, że rozmowa na backstage'u wyglądała mniej więcej: "Wychodzimy, zagramy co mamy zagrać i do domu". Kurwa, nawet takie Rebirth of Dissection, na którym też nie ma jakichś fajerwerków ogląda się sto razy lepiej, z jednego prostego powodu: frontman z masą energii i charyzmy, który nadrabia za cały zespół (bo ten drugi gitarzysta i bassman też zachowują się jakby od tygodnia nic nie jedli).Castor pisze:Lekka przesada.Alsvartr pisze:Ihsahn stojący w jednym miejscu, zero pasji, zero agresji, zero charyzmy i 100 kilo nudy na centymetr kwadratowy.
Przecież ja nie wymagam żeby on skakał czy robił dziwne miny. Po prostu moja wizja gościa, który skupia na sobie całą uwagę przy graniu na żywo odbiega trochę od: "stanę se w miejscu, odpierdolę co mam odpierdolić i zejdę ze sceny". A takie właśnie mam wrażenie jak patrzę na pana Artystę na tym koncercie.choronzon14 pisze:Zajebisty jest koncert, przy stopniu zaawansowania muzy Ęperor, ciężko wymagać od Ihsahna skakania a'la Bruce D.Alsvartr pisze:No ja was proszę, co tam jest takiego zajebistego niby? Ihsahn stojący w jednym miejscu, zero pasji, zero agresji, zero charyzmy i 100 kilo nudy na centymetr kwadratowy.
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Wiadomo, ze I. zawsze skupial cala uwage tylko i wylacznie na sobie, takze dziwnym nie jest ;)
I will burn alright
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie no, nie było tak źle jak to przedstawiasz. Każdy chciałby aby frontman z gitarą jednocześnie na niej grał, śpiewał, robił fikołki, skakał przez płonące koła, połykał pochodnie, kopulował ze stadem dziewic, no ale nie zawsze jest to możliwe, choćby z braku dziewic na przykład. Widocznie stwierdzili, że skupią się tylko na muzyce. :-DAlsvartr pisze:Przecież ja nie wymagam żeby on skakał czy robił dziwne miny. Po prostu moja wizja gościa, który skupia na sobie całą uwagę przy graniu na żywo odbiega trochę od: "stanę se w miejscu, odpierdolę co mam odpierdolić i zejdę ze sceny". A takie właśnie mam wrażenie jak patrzę na pana Artystę na tym koncercie.choronzon14 pisze:Zajebisty jest koncert, przy stopniu zaawansowania muzy Ęperor, ciężko wymagać od Ihsahna skakania a'la Bruce D.Alsvartr pisze:No ja was proszę, co tam jest takiego zajebistego niby? Ihsahn stojący w jednym miejscu, zero pasji, zero agresji, zero charyzmy i 100 kilo nudy na centymetr kwadratowy.
all the monsters will break your heart
- Riven
- Kontakt:
jakby na koncercie chodzilo tylko o muzyke, to lepiej byloby puscic sobie cd w domu ;)
kazdy zajebisty koncert jaki widzialem charakteryzowal sie tym, ze muzycy dawali z siebie wszystko. nigdy nie zapomne jak Voivod zaczal od Unknown Knowns i Snake wskoczyl na scene z takim bananem na ryju i energia... kurwa, ten moment to byl chyba najlepszy kawalek metalu na zywo jaki mialem okazje widziec ;)
kazdy zajebisty koncert jaki widzialem charakteryzowal sie tym, ze muzycy dawali z siebie wszystko. nigdy nie zapomne jak Voivod zaczal od Unknown Knowns i Snake wskoczyl na scene z takim bananem na ryju i energia... kurwa, ten moment to byl chyba najlepszy kawalek metalu na zywo jaki mialem okazje widziec ;)
this is a land of wolves now
-
Kto z was ma In The Nightside na 1 wyd ?
- witchfinder
I tak, i nie. Racja, co do Voivod, ale z drugiej strony, byłeś na GODFLESH, prawda? ;) Dżastin wyszedł sobie na scenę postroił gitarę, a kiedy poleciało Like Rats... Kurwa, nie trzeba było żadnych wizualizacji (chociaż te akurat były ;)) i skakania po scenie - trans i opętanie. Ależ ten rok był zajebisty koncertowo.Riven pisze:jakby na koncercie chodzilo tylko o muzyke, to lepiej byloby puscic sobie cd w domu ;)
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Riven
- Kontakt:
ale jakie wizualizacje? przeciez gosc zaprezentowal idealny przyklad tego o czym mowilem. totalna pasja i szalenstwo. nie chodzi o forme, tylko o idee ;)
this is a land of wolves now
- witchfinder
Pojawił się wcześniej zarzut pod adresem Ihsahna, że tylko stoi w miejscu i odbębnia koncert na odwal się.
Chodziło mi o to, że brak biegania po scenie przez cały gig niekoniecznie musi być zły; Broadrick jest doskonałym kontrprzykładem - facet właściwie stoi cały czas w jednym miejscu z tą swoją gitarką, czasem zrobi krok w tył i w ten swój zajebisty sposób się zgarbi, a mimo to koncert GODFLESH to podróż po tym, co zostało ze świata po nuklearnej zagładzie ;)))
Chodziło mi o to, że brak biegania po scenie przez cały gig niekoniecznie musi być zły; Broadrick jest doskonałym kontrprzykładem - facet właściwie stoi cały czas w jednym miejscu z tą swoją gitarką, czasem zrobi krok w tył i w ten swój zajebisty sposób się zgarbi, a mimo to koncert GODFLESH to podróż po tym, co zostało ze świata po nuklearnej zagładzie ;)))
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ani nie widziałem GODFLESH na żywo, ani nie przepadam za ich muzyką, więc się do tego nie odniosę, ale jednak jak ja idę na koncert to chcę żeby różnił się od słuchania płyty czymś więcej niż poziomem głośności i tym, że zamiast wygodnego fotela pod tyłkiem mam naokoło bandę spoconych, długowłosych grubasów.