adaptery
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Re: adaptery
bardzo śmieszne 
Pytałem bo ostatnio, mi się zacinał i powtarzał ścieżki. Ustawiłem teraz nacisk na ~3-4 gramy. Mam nadzieje ze płyt mi nie zedrze.

Pytałem bo ostatnio, mi się zacinał i powtarzał ścieżki. Ustawiłem teraz nacisk na ~3-4 gramy. Mam nadzieje ze płyt mi nie zedrze.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Jaki gramofon ?
Czy ktoś światlejszy poradzi jaki dobry gramofon kupić? Czas zmienić urządzenie. Wiem, ze kiedyś technicsy któreś były bardzo dobre. W zasadzie niezniszczalne (poza igłą). Nie pamiętam tylko które.... Nie musi być nowy ale jeśli używany to najchętniej z rąk audiofila
Zamierzam nabyć do końca roku (bądź na początku 2011). Z góry dzięki.

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Jaki przedział cenowy?
Zmieniałem sprzęt w zeszłym tygodniu, stanęło na tym: http://allegro.pl/dual-cs-503-1-i1219473360.html gra naprawdę bardzo dobrze, może nawet lepiej niż myślałem, a cała automatyka jaką ma to kwarc i podnoszenie ramienia po skończeniu płyty (nie robi tego jednak po odcięciu zasilania), myślę że za tę cenę nie mogłem znaleźć czegoś lepszego.
Zmieniałem sprzęt w zeszłym tygodniu, stanęło na tym: http://allegro.pl/dual-cs-503-1-i1219473360.html gra naprawdę bardzo dobrze, może nawet lepiej niż myślałem, a cała automatyka jaką ma to kwarc i podnoszenie ramienia po skończeniu płyty (nie robi tego jednak po odcięciu zasilania), myślę że za tę cenę nie mogłem znaleźć czegoś lepszego.
- Lykantrop
http://allegro.pl/denon-dp-200-usb-nowo ... 12587.html
Ja mam ten model i polecam. Nie jest to jeszcze rzecz z półki dla audiofetyszystów, ale też i nie dla raczkujących amatorów.
Ja mam ten model i polecam. Nie jest to jeszcze rzecz z półki dla audiofetyszystów, ale też i nie dla raczkujących amatorów.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Nie znam się na takim sprzęcie i dlatego mam takie głupie pytanie.
Czy gramofon, który ma wyjście na chinche można bezpośrednio podłączyć do wierzy (np. takiej http://allegro.pl/wiaza-panasonic-sa-ak ... 58929.html), czy trzeba dokupować jeszcze jakiś sprzęt. Przedwzmacniacz czy coś takiego?
Czy gramofon, który ma wyjście na chinche można bezpośrednio podłączyć do wierzy (np. takiej http://allegro.pl/wiaza-panasonic-sa-ak ... 58929.html), czy trzeba dokupować jeszcze jakiś sprzęt. Przedwzmacniacz czy coś takiego?
Hello darkness, my old friend
- Lykantrop
Przedwzmaka do wieży raczej nie podłączysz, więc z takiej kombinacji nici. Już lepiej kup sobie wieżę z wbudowanym gramofonem, jeśli lubisz bawić się w półśrodki 

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- roman
- zaczyna szaleć
Ale ten zestaw ma wejscie AUX, wiec spokojnie mozna podlaczyc przedwzmacniacz razem z gramofonem. Samego raczej nie, bo wszystko bedzie za cicho.
A tu wyciag z instrukcji:
External unit connection
• An analog player with a built-in phono equalizer can be connected.
• For details, refer to the instruction manual of the units which are to
be connected.
• When units other than those described above are to be connected,
please consult with your audio dealer.
External unit connection
be connected.
- Tymothy
- postuje jak opętany!
ten model ,który masz nie można podłączyć do takiej wierzy, w opisie ma napisane ze ma możliwość podłączania do AUX?Lykantrop pisze:Przedwzmaka do wieży raczej nie podłączysz, więc z takiej kombinacji nici. Już lepiej kup sobie wieżę z wbudowanym gramofonem, jeśli lubisz bawić się w półśrodki
- Tymothy
- postuje jak opętany!
dzięki za wyjaśnieniaroman pisze:Ale ten zestaw ma wejscie AUX, wiec spokojnie mozna podlaczyc przedwzmacniacz razem z gramofonem. Samego raczej nie, bo wszystko bedzie za cicho.
External unit connection
be connected.
- roman
- zaczyna szaleć
Tego Denona spokojnie mozna podlaczac. Z opisu na allegro: Wbudowany korektor Phono umożliwiający podłączenie gramofonu do dowolnego wejścia AUX.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dzięki za sugestie. Pogmeram jeszcze. Mam chwilę więc nie ma pośpiechu.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
wieże tego typu należy w trybie natychmiastowym wymienić na cokolwiek, najtaniej ale i skutecznie:Tymothy pisze:Nie znam się na takim sprzęcie i dlatego mam takie głupie pytanie.
wzmacniacz unitra diora lub radmor
dowolny odtwarzacz cd
kaseciak w stylu technicsa 373
kolumny altus lub mildton
-
- w mackach Zła
Mam pytanie do tego Denona DP-200. Czy potrzebuję coś poza samym gramofonem, żeby móc sobie posłuchać winyla ?
Muzyki słuchałbym tylko na słuchawkach. Sorry za pytanie, ale jestem kompletnym laikiem.
Muzyki słuchałbym tylko na słuchawkach. Sorry za pytanie, ale jestem kompletnym laikiem.
-
- postuje jak opętany!
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Ja mogę: polecam.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
nie wierzę że macie czas na to żeby podejść spuścić igłę patrząc na ilość postów ;) w przyszłym roku kupuję gramofon, na razie nie mam gdzie tego trzymać.
-
- zaczyna szaleć
Gramofon z wyjściem USB, dobrze się to sprawdza ? Chodzi mi o zgrywanie muzyki na komputer w mp3 320 kb/s. Czy działa to tak samo jak zgrywanie płyt CD ? Dlaczego w opisie niektórych gramofonów (np. Denon) jest napisane, że kopiować można tylko do 192 kb/s ?
- Morph
- Kontakt:
Bo pewnie takie oprogramowanie dołożyli :D.LastOneOnEarth pisze:Gramofon z wyjściem USB, dobrze się to sprawdza ? Chodzi mi o zgrywanie muzyki na komputer w mp3 320 kb/s. Czy działa to tak samo jak zgrywanie płyt CD ? Dlaczego w opisie niektórych gramofonów (np. Denon) jest napisane, że kopiować można tylko do 192 kb/s ?
Zią, nie cuduj, bierz zwykły gramofon a jak będziesz chciał ripować to podłączasz go via wzmacniacz do karty dźwiękowej i wio. Ew. dokupujesz jakiś tani interfejs i voila. Ja np. korzystam z takiego:
http://muzyczny.pl/115923_Behringer-UCA ... o-USB.html
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old