UNPURE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Unpure
Tyle, że szwedzcy to oni za chuj nie są, poza obywatelstwem rzecz jasna.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
a jacy? jak słucham "Coldland" to czasami mi się wydaje że wzorowali się wręcz na Bathory.Lykantrop pisze:Tyle, że szwedzcy to oni za chuj nie są, poza obywatelstwem rzecz jasna.
- Lykantrop
Bardzo osobliwa opinia, w której chyba jesteś i będziesz osamotniony.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
ta twoja? proponuję powrót do pierwszej trójki Bathory, potem przesłuchaj pierwszą dwójkę Unpure. nie mówię że to kalka stylu, jednak podobieństwa są oczywiste.Lykantrop pisze:Bardzo osobliwa opinia, w której chyba jesteś i będziesz osamotniony.
- Lykantrop
Na tej samej zasadzie mogę powiedzieć, że Destruction, Kreator i Sodom to kalka Slayer, Malign kalką Mayhem, a Portrait zżyna z Mercyful Fate i Iron Maiden.
"Coldland" już więcej ma wspólnego z australijsko - niemieckim zacięciem i sposobem patrzenia na thrash/black.
"Coldland" już więcej ma wspólnego z australijsko - niemieckim zacięciem i sposobem patrzenia na thrash/black.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
i tez w tym sporo racji jest.Lykantrop pisze:Na tej samej zasadzie mogę powiedzieć, że Destruction, Kreator i Sodom to kalka Slayer, Malign kalką Mayhem, a Portrait zżyna z Mercyful Fate i Iron Maiden.
- maciek z klanu
ja sie z Toba lycantrop nie zgodze. Wg mnie Unpure to czysta szwecja no z domieszka norwegii. ale jest ta cala szwedzka melodyjnosc, szczegolnie na ostatnim LP. Jakbym sluchal w ciemno to bym strzelal ze to wlasnie szwecja.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
dla mnie to również czysta Szwecja. Nifelheim, Dissection, Bestial Mockery, wczesny Marduk też mają pewną dozę tego thrash/blackowego stylu z wczesnego Bathory. chyba że za typowy wyznacznik szwedzkiego black weźmiemy Dark Funeral, późniejszy Marduk, Setherial i Lord Belial, to już mniej tych thrashowych naleciałości jest.
- Lykantrop
Aż sobie ściągnąłem z półki "Coldland" i nadal nie wiem gdzie Wy tam słyszycie Bathory i Szwecję. To już prędzej Venom bym się tam doszukał, ale to też na zasadzie wolnych skojarzeń. "Trinity in Black" i "World Collapse" - zgoda, ale i tak nie jest to markowy szwedzki produkt, bo sporo tam mieszania i wpływów rfn-owskiego thrash metalu.maciek z klanu pisze:ja sie z Toba lycantrop nie zgodze. Wg mnie Unpure to czysta szwecja no z domieszka norwegii. ale jest ta cala szwedzka melodyjnosc, szczegolnie na ostatnim LP. Jakbym sluchal w ciemno to bym strzelal ze to wlasnie szwecja.
- maciek z klanu
Ja tu mówię głównie o "World Collapse".
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- weteran forumowych bitew
Czy to dalej dotyczy Unpure????????Wolne zartyPöstmörtem pisze:dla mnie to również czysta Szwecja. Nifelheim, Dissection, Bestial Mockery, wczesny Marduk też mają pewną dozę tego thrash/blackowego stylu z wczesnego Bathory. chyba że za typowy wyznacznik szwedzkiego black weźmiemy Dark Funeral, późniejszy Marduk, Setherial i Lord Belial, to już mniej tych thrashowych naleciałości jest.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
porównaj sobie "Woman of Dark Desires" z trójki wiadomo kogo z "Full of Hate" z "Coldland".
- Lykantrop
Wolfkhan, posłuchaj dwóch ostatnich Deceased i powiedz czy tam też jest zżyna z Bathory. Proszę, nie bądź wiśnia, bardzo mnie to ciekawi :-)
-
- rasowy masterfulowicz
Re: UNPURE
Kurwa, chciałem poczytać coś o unpure, a trafiłem znów na wyzywanie się i ludzi z gdyni :D
HAILSA!!!!!
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Unpure rządzi. szczególnie World Collapse
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- COFFIN
Coś się ruszyło w obozie, bo widzę, że znowu grają koncerty. W składzie obecnie kolesie z Watain i Malign.
http://www.facebook.com/pages/Unpure/20 ... 748?ref=ts
http://www.facebook.com/pages/Unpure/20 ... 748?ref=ts
'Come the Blessed Madness'
- Lykantrop
Na 3 gitary teraz grają. Aż ciężko mi to sobie wyobrazić :D
- COFFIN
Mnie ciekawi, czy mają jakiś nowy materiał, bo czasu od ostatniej płyty mięli sporo;)
- Lykantrop
No w składzie z ludźmi z Malign i Watain może by coś wyszło nawet ciekawego z tego połączenia uduchowionego BM z teutońskim thrashem :-) Się poczeka, ten ich ostatni album strasznie nierówny był, więc może ta dłuższa przerwa im posłuży. Kult też im coś spadł ostatnio, "Trinity in Black" po 5-7 euro można wyrwać.
- COFFIN
No to rzeczywiście - jak szukałem tego, to o ile w ogóle się pokazało, to ceny były czasem ciekawe. Ale trafiłem za okazyjną cenę, więc luz:)Lykantrop pisze:"Trinity in Black" po 5-7 euro można wyrwać.