Infernal War VS Impiety
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Infernal War VS Impiety
nie, oczekiwalem Redesekration i nie zawiodla mnie, ale ep jak zaskoczylo, to rozjebalo.
this is a land of wolves now
-
- mistrz forumowej ceremonii
jeszcze jakiś czas temu bym się z Rivenem zgodził, ale na dziś to jednak Redesekration > Conflagrator
- Only_True_Believers
- zahartowany metalizator
Redesekration ma lepsze brzmienie która urywa łeb, ale jest zbyt melodyjne i szybko zaczyna męczyć.
Ep - dużo lepsze muzycznie, pozbawione tej nachalnej melodyjności, zintensyfikowanie brutalności ale gorsze brzmienie przez które nie ma takiej mocy rażenia jak Redesekration.
Ep - dużo lepsze muzycznie, pozbawione tej nachalnej melodyjności, zintensyfikowanie brutalności ale gorsze brzmienie przez które nie ma takiej mocy rażenia jak Redesekration.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Riven
- Kontakt:
^ this
a to brzmienie jest tylko pozornie gorsze, tak naprawde jest lepsze , nadaje plycie charakteru i ostatecznie pozbawia skojarzen z 'militarnym' okresem Marduk
a to brzmienie jest tylko pozornie gorsze, tak naprawde jest lepsze , nadaje plycie charakteru i ostatecznie pozbawia skojarzen z 'militarnym' okresem Marduk
-
- weteran forumowych bitew
Only_True_Believers pisze:Redesekration
Matko bosko kochano...Only_True_Believers pisze:nachalnej melodyjności
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- beastov23
Ludzie zakrzywiający czasoprzestrzeń już tak mają - prawdziwie alternatywna rzeczywistość, nie staraj się zrozumieć.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
-
Niestety nie znam nic Impiety
Infernal War lubię choć Ci kolesie i ich wypowiedzi są mega żałosne.
- Block69
Brzmienie EP jest zajebiste, może nawet lepsze od Redesekration, ale kompozycje już tak nie koszą. Mam za sobą setki przesłuchań i wiem co mówie. Na Redesekration jest wszystko co najlepsze w IW. Conflagrator odrobine słabszy, split wyraźnie słabszy i troche sie obawiam jak to będzie dalej wyglądało.
Zacytuj. Chętnie obadam, bo kilka wywiadów czytałem i nic żałosnego nie znalazłem.PureHate pisze:Niestety nie znam nic Impiety
Ostatnio zmieniony 08-11-2011, 14:13 przez Block69, łącznie zmieniany 1 raz.
PENIS METAL
- Riven
- Kontakt:
eee, split to jak na moje byl taki skok w bok, proba sprawdzenia sie w innej stylistyce, w taki sposob zeby pasowalo to do konceptu wyznaczonego przez KSM. wyszlo tylko niezle, to nie ich rejony, przynajmniej poki co. EP lubie najbardziej bo na nim IW okreslilo wlasna tozsamosc; slucham tej plyty i wiem ze nikt inny nie mogl wyrzygac czegos takiego - a ani Terrorfront ani R nie daja takiego wrazenia.
- Only_True_Believers
Dla kogoś słuchającego tylko melodyjnego BM to ta płyta faktycznie może nie być łatwo przyswajalna.Vitriol pisze:Only_True_Believers pisze:RedesekrationMatko bosko kochano...Only_True_Believers pisze:nachalnej melodyjności
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
sugerujesz, że ja słucham tylko melodyjnego BM? na jakiej podstawie?
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Only_True_Believers
Na takiej, że nie słyszysz, że 1 i 2 cd IW jest w chuj melodyjne i chwytliwe.
-
Kiepski z ciebie detektyw Szerloku. "Redesekration" jest bardzo łatwe w odbiorze, ale "nachalna melodyjność" to okrutne pierdolenie bzdur i tyle.
-
Block69 pisze:Brzmienie EP jest zajebiste, może nawet lepsze od Redesekration, ale kompozycje już tak nie koszą. Mam za sobą setki przesłuchań i wiem co mówie. Na Redesekration jest wszystko co najlepsze w IW. Conflagrator odrobine słabszy, split wyraźnie słabszy i troche sie obawiam jak to będzie dalej wyglądało.
Zacytuj. Chętnie obadam, bo kilka wywiadów czytałem i nic żałosnego nie znadłem.PureHate pisze:Niestety nie znam nic Impiety
Ostatnio zmieniony 08-11-2011, 18:11 przez PureHate, łącznie zmieniany 1 raz.
- Only_True_Believers
Ja przez to nazywam ten rodzaj chwytliwości w muzyce przez który zaczyna ona szybko męczyć.Vitriol pisze:Kiepski z ciebie detektyw Szerloku. "Redesekration" jest bardzo łatwe w odbiorze, ale "nachalna melodyjność" to okrutne pierdolenie bzdur i tyle.
- Nerwowy
IW to taki złoty środek pomiędzy agresją, brutalnością i napierdolem, a chwytliwością na którą składają się również te bardziej melodyjne fragmenty. Tak więc zarzut "nachalnej melodyjności" zupełnie nietrafiony ;).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- nicram
Głos na IW, chyba bardziej mi po drodze z ich muzyką, ponadto Konfi nie gwiazdorzy :-)
all the monsters will break your heart
- Loathe
- postuje jak opętany!
Redesekration jest popisem umiejętnisci muzyków oraz doskonałym przykładem apogeum nienawiści w muzyce jaką serwuje, ale myślę, ze to dość prymitywne nakurwianie bez głębszego zastanowienia . Zaś Conflagrator to granie inteligentne: fantastyczny koncept, szata graficzna, BRZMIENIE! jedność przekazu w każdym calu. Wszystko, ze sobą współłgra i jest te cudowne poczucie ze to granie przemyślanie zatem tak jak Redesekration jest milowym krokiem względem Terrorfront tak Conflagrator to przynajmniej siedem takich kroków względem 'dwójki', i awans na wyższy poziom brutalnego artyzmu.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
- Loathe
- postuje jak opętany!
Ja nie rozumiem jak człowiek zrodzony z nienawiści i pogardy może być taki...sympatyczny(?)nicram pisze:ponadto Konfi nie gwiazdorzy :-)
;)
Nic, naprawdę nic nie pomoże
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Nie dronizuj.Loathe pisze:Redesekration jest popisem umiejętnisci muzyków oraz doskonałym przykładem apogeum nienawiści w muzyce jaką serwuje, ale myślę, ze to dość prymitywne nakurwianie bez głębszego zastanowienia . Zaś Conflagrator to granie inteligentne: fantastyczny koncept, szata graficzna, BRZMIENIE! jedność przekazu w każdym calu. Wszystko, ze sobą współłgra i jest te cudowne poczucie ze to granie przemyślanie zatem tak jak Redesekration jest milowym krokiem względem Terrorfront tak Conflagrator to przynajmniej siedem takich kroków względem 'dwójki', i awans na wyższy poziom brutalnego artyzmu.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old