LULU - LULU [2011]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
- Skaut
gdzie metallica nie może, tam Darrena pośle ;)est pisze:http://www.nme.com/news/nme/60199
Mort pisze:wyręczę vicka, proszę:
http://www.w3graphix.com/wp-content/upl ... h-line.png
a teraz prosze o obrazy typu "kreska / kółko", przy których malarstwo Matejki jest zwyczajnie chujowe. :)

Coś tam było! Człowiek!
- Bloodcult
Re: LULU - LULU [2011]
W USA szacuje się, że w pierwszy tydzień wyprzeda się 12-15 tys. kopii Lulu. Dla porównania, Death Magnetic sprzedało się tam w pierwsze trzy dni 490 tys. Porównując dalej - najnowsze Megadeth – 13 sprzeda się tam w pierwszy tydzień w około 40-45 tys. egz. (3x więcej od Lulu, ale jakieś 25x mniej od Death Magnetic – bo nie w 3, a w 7 dni). St. Anger w pierwszym tygodniu kupiło w USA 418 tys. ludzi.
:D
- Xapapote
- weteran forumowych bitew
ok. co by nie gadać, ale nie sądzę, że oni to nagrali z myślą o komercyjnym sukcesie. chociaż z drugiej strony, dla zespołu na M te 12k płyt w pierwszym tygodniu to porażka, ale dla Reeda już niekoniecznie. każdy medal ma dwa końce, jak mawiał pisarz Sofronow.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- grot
choć i tak dziwię się że tak dużo, to jednak nie tacy głupi ci jankesiBloodcult pisze:W USA szacuje się, że w pierwszy tydzień wyprzeda się 12-15 tys. kopii Lulu. Dla porównania, Death Magnetic sprzedało się tam w pierwsze trzy dni 490 tys. Porównując dalej - najnowsze Megadeth – 13 sprzeda się tam w pierwszy tydzień w około 40-45 tys. egz. (3x więcej od Lulu, ale jakieś 25x mniej od Death Magnetic – bo nie w 3, a w 7 dni). St. Anger w pierwszym tygodniu kupiło w USA 418 tys. ludzi.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- evildead
a mnie coś się nie chce wierzyć w te liczby
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
-
- zaczyna szaleć
Niestety nie do strawienia ! Lulu na to z góry !
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Antek M. na forum? ;)evildead pisze:a mnie coś się nie chce wierzyć w te liczby
- evildead
He he... po prostu nie do uwierzenia mi się wydaje sprzedaż nowej płyty opatrzonej logiem "Metallica" (przynajmniej na naklejkach sklepowych ;) ) 30-krotnie słabsza niż poprzedniej. W samym krakowskim MM "Lulków" wywalili na półki chyba ze sto egzemplarzy.
Tak, wiem że to chujnia i w ogóle (tzn. podejrzewam, bo nie chce mi się słuchać całej) - ale "Death Magnetic" też była chujowa, a barany kupowały. ;)
Tak, wiem że to chujnia i w ogóle (tzn. podejrzewam, bo nie chce mi się słuchać całej) - ale "Death Magnetic" też była chujowa, a barany kupowały. ;)
- night_goat
- zaczyna szaleć
Liczby faktycznie trochę niskie, aczkolwiek na LULU się ciężej nabrać niż na Death Magnetic, które próbowało udawać coś normalnego.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Kliknąłem dziś spontanicznie na Allegro tę płytę i pewnie na początku przyszłego tygodnia sobie posłucham. Oczekiwań nie mam żadnych - Metallica na ostatniej płycie zanotowała zwyżkę formy, twórczość Reeda poza The Velvet Underground właściwie jest mi nieznana, więc absolutnie nie wiem czego się spodziewać.
strasznej kaki...lulu ma się nijak do jego płyt solowych. spróbuj Transformer albo BerlinMaria Konopnicka pisze:twórczość Reeda poza The Velvet Underground właściwie jest mi nieznana, więc absolutnie nie wiem czego się spodziewać.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- evildead
wygląda to jakby wzięli pierwszego lepszego najebanego żula z ulicy, dali gitarę i powiedzieli "chodź, pośpiewasz z nami to dostaniesz na flaszkę" ;))
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
wow. hetfield's vocals actually sounds good when there's a retarded person singing with him.
;D
kurwa, jak widze jak ten pierdolony zjeb przezywa ze uderza w werbel,to kutas mi mieknie ;)))
;D
kurwa, jak widze jak ten pierdolony zjeb przezywa ze uderza w werbel,to kutas mi mieknie ;)))
this is a land of wolves now
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Mam to samo. Larsowa mimika kopie w łańcuch. ;))
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
0.56 :D
Brzuch mnie boli, ratunku, oglądam te parę sekund 10 raz :D
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
rotfl
i to jest dobre podsumowanie tego zespolu: egzaltacja, falszywe emocje, banalnosc przekazu ;)))
w calej jego tworczosci, jakby ktos pytal hehehe
btw, najgorsze,ze akurat w tym utworze jest calkiem niezly riff ;))) szkoda, ze zjebany przez cala reszte
i to jest dobre podsumowanie tego zespolu: egzaltacja, falszywe emocje, banalnosc przekazu ;)))
w calej jego tworczosci, jakby ktos pytal hehehe
btw, najgorsze,ze akurat w tym utworze jest calkiem niezly riff ;))) szkoda, ze zjebany przez cala reszte
this is a land of wolves now
-
- rasowy masterfulowicz
lars taki łysy, czyżby chorował?