SEPULTURA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Re: SEPULTURA
Ale dzieciak. Nie jadę na Sepulture.
-
- zahartowany metalizator
wyglada na zjebana malpe, ale takiej Sepie to wyjdzie tylko na plus
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
komentarze fajne:
"He's the same age as Arise."
"- Get Max back and STFU
-Yeah - cos Max was a great drummer."
"He's the same age as Arise."
"- Get Max back and STFU
-Yeah - cos Max was a great drummer."
this is a land of wolves now
- evildead
- weteran forumowych bitew
Solo zajebiste. :))est pisze:nowy pałker Sepy
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
- Castor
Chuj z tego jak wygląda, ważniejsze jak gra. Ciekaw jestem jak zaaranżowałby bębny np. do takiego Chaos AD. Ale by była jazda;)byrgh pisze:wyglada na zjebana malpe, ale takiej Sepie to wyjdzie tylko na plus

-
- rasowy masterfulowicz
Posłuchałem wczoraj po długim rozbracie z albumem - Beneath the Remains. Pieknie wtedy lutowali. To był kiedyś wielki zespół.
I AM MORBID
- Riven
- Kontakt:
no, ich najlepsza plyta. rzadko do niej wracam ale jak juz, to zawsze jestem rozjebany.
- Castor
Jasne, a na Schizophrenia jeszcze piękniej. Wielki zespół, zgadzam się, oj wielki.Mort pisze:Posłuchałem wczoraj po długim rozbracie z albumem - Beneath the Remains. Pieknie wtedy lutowali. To był kiedyś wielki zespół.

-
- zaczyna szaleć
proba sepy z 1989. to były czasy -
Szkoda, że ten zespół tak się zmarnował. Pamiętam, że w 1992 - 1993 porównywano ich nawet do Slayera. Dziś mamy 2011 rok i Slayer wciąż gra w ekstraklasie, a Sepultura w drugiej lub trzeciej lidze.
-
- rasowy masterfulowicz
-
W latach 1992-1993 byli jeszcze młodzi i zbuntowani, wkurwieni i pełni wściekłości, później polepszył się byt, dorośli i bunt zaczął wygasać... W tamtych latach na sam dźwięk nazwy Sepultura skakało ciśnienie, jak mieli zagrać w Polsce to triumfalnie Metal Hammer ogłaszał tę wiadomość na pierwszej stronie razem z koncertem Morbid Angel, teraz już takie akcje się nie powtórzą. Ale sentymentalnie najprawdopodobniej przejdę się na ich koncert w Mega, zobaczymy.Maria Konopnicka pisze:Szkoda, że ten zespół tak się zmarnował. Pamiętam, że w 1992 - 1993 porównywano ich nawet do Slayera. Dziś mamy 2011 rok i Slayer wciąż gra w ekstraklasie, a Sepultura w drugiej lub trzeciej lidze.
- KreatoR
To se ne vrati. I dobrze, bo gdyby chcieli za wszelką cenę udać kogoś, kim od dawna już nie są, to tylko wzbudzili by żałość (patrz "Death Magnetic"). Już lepiej niech odgrywają swoje koncerty w małych salach dla tych, którzy ich obecnie słuchają.Nasum pisze:W latach 1992-1993 byli jeszcze młodzi i zbuntowani, wkurwieni i pełni wściekłości, później polepszył się byt, dorośli i bunt zaczął wygasać...Maria Konopnicka pisze:Szkoda, że ten zespół tak się zmarnował. Pamiętam, że w 1992 - 1993 porównywano ich nawet do Slayera. Dziś mamy 2011 rok i Slayer wciąż gra w ekstraklasie, a Sepultura w drugiej lub trzeciej lidze.
-
- mistrz forumowej ceremonii
To byl wspanialy zespol, nigdy nie pozbierali sie tak naprawde po stracie tak charyzmatycznego lidera, ktory byl sila napedowa tej kapeli. Oczywiscie on sam skonczyl nagrywajac rzeczy co najwyzej przecietne, wiec szkoda, ze w 1996 gdy zespolem targaly wewnetrzne konflikty nie wzieli sobie kilku miesiecy wolnego tylko skoczyli sobie do gardel jak gnoje. Ciekawe jak dalej rozwijalaby sie ich kariera.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Kontakt:
prawdopodobnie wygladaloby to mniej wiecej tak jak soulfly, tylko z lepsza perkusja i ciekawszymi solowkami. max calkowicie zdominowal zespol w okresie roots. nie mam teraz pudelka przy sobie (zreszta zgubilem dawno temu ;<), ale ile Kisser napisal na Roots? bo zdaje mi sie ze niewiele.
zwlaszcza, ze przeciez sama sepultura po maksie grala (gra) w dosc podobnej stylistyce.
zloty okres tego zespolu to BTR i Chaos A.D., nie sadze zeby byli w stanie stworzyc wiecej na tym poziomie
zwlaszcza, ze przeciez sama sepultura po maksie grala (gra) w dosc podobnej stylistyce.
zloty okres tego zespolu to BTR i Chaos A.D., nie sadze zeby byli w stanie stworzyc wiecej na tym poziomie
-
- postuje jak opętany!
Na "Roots" to akurat każdy kawałek jest opisany na zasadzie: Music: Sepultura, więc tak naprawdę nie wiadomo, kto je tworzył. Ogólny koncept oczywiście pasuje do tych trybalnych ciągot Maxa, ale dla mnie ta płyta to kawał porządnej muzy - potem kontakt z Sepą przestał być istotny (a podejrzewam, że niewiele straciłem).
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
- ultravox
- zahartowany metalizator
Tyle fajnych płyta nagrali, że tak naprawdę nie ma powodu by rozpaczać. Zamiast zastanawiać się "co by było gdyby", lepiej zapuścić sobie "Morbid Visions" ;) Pamiętam, że dawniej była to jedyna płyta Sepy, której nie trawiłem. Dzisiaj jest jedną z moich ulubionych pozycji w ich dyskografii, kocham te bębny!
- Riven
- Kontakt:
mnie ona jako calosc nieco meczy, ale przekonali mnie tu na forum (glownie macham do vulture ;)) ze to dobry kawal muzyki.
edit: to do arymana
edit: to do arymana
-
- mistrz forumowej ceremonii
Roots to jest kurwa masywny album.Kocham od 1996 roku;D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- evildead
a ja o ile Roots bardzo broniłem w chuj lat - to teraz kompletnie nie mogę tego słuchać
podobnie z Chaos AD - przez lata moja ulubiona Sepultura, obecnie z trudem dobrnę do końca
niby szacun że poszli swoją autorską droga po latach małpowania Slayera - ale w ich przypadku to był ślepy zaułek
w połowie lat 90-tych razem z Korn byli ojcami chrzestnymi nowego grania - tyle że Korn stali się megagwiazdą, a Sepultura spadła do okręgówki
podobnie z Chaos AD - przez lata moja ulubiona Sepultura, obecnie z trudem dobrnę do końca
niby szacun że poszli swoją autorską droga po latach małpowania Slayera - ale w ich przypadku to był ślepy zaułek
w połowie lat 90-tych razem z Korn byli ojcami chrzestnymi nowego grania - tyle że Korn stali się megagwiazdą, a Sepultura spadła do okręgówki
Intensive silence, all in blood red