THERION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Therion
Deicide miało treść, przynajmniej na pierwszych 2, w porywach 4, płytach. To w ogóle nie ma co porównywać.
-
- weteran forumowych bitew
Kanibale to średniaki, ale Obituary??? "Slowly We Rot" to przecież amerykańska odpowiedź na "Morbid Tales"!!! W moim zestawieniu ta sama półka co debiuty DeathStrike/Master, Massacre...twoja_stara_trotzky pisze:Dodam, że NAJLEPSZE Cannibal Corpse i Obituary by poza setką pierwszą były. :D
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
lubię wszystko do "Secret of the Runes". pozostałych albumów nie potrafię słuchać.
E tam. Trochę wyolbrzymił dla większego efektu. Przecież wszyscy wiedzą, że nie ma 100 lepszych płyt niż SLOWLY WE ROT. Nawet ci, którym włosy na klacie jeszcze nie rosną.SCREAMBLOODYGORE pisze:Kanibale to średniaki, ale Obituary??? "Slowly We Rot" to przecież amerykańska odpowiedź na "Morbid Tales"!!! W moim zestawieniu ta sama półka co debiuty DeathStrike/Master, Massacre...twoja_stara_trotzky pisze:Dodam, że NAJLEPSZE Cannibal Corpse i Obituary by poza setką pierwszą były. :D
-
- zaczyna szaleć
Słucham właśnie Beyond Sanctorum, nie pierwszy raz, ale i tak nic nie pamiętałem. Fajna płyta, ale nie spodziewałem się jednak takich kawałków jak Symphony Of The Dead i różnych motywów, które niebezpiecznie przypominają już tę niemiecką szkołę heavy metalu. Widać, że późniejsze fascynacje zdradzali już na pierwszych wydawnictwach.
- Headcrab
- Kontakt:
Takich średniaków jak Cannibal Corpse chciałbym jak najwięcej. Nie rozumiem jak można nazywać ich przeciętniakami. Sama muzyka CC jest ok, po prostu niektórym z was nie pasuje podejście do grania DM jakie prezentują.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- mad
Otóż to. Prosta i uczciwa konstatacja.
Wracam do wszystkich płyt CC, do starych nagrań Therion - rzadko.
Ciekawe, czy tylko dlatego, że wg mnie amerykański DM >>>> szwedzki DM?
Wracam do wszystkich płyt CC, do starych nagrań Therion - rzadko.
Ciekawe, czy tylko dlatego, że wg mnie amerykański DM >>>> szwedzki DM?
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Ameryki nie odkryję twierdząc że 3 płyty a potem spalona ziemia. Therion na Beyond Sanctorum i Ho Drakon Ho Megas to jeden z bardziej twórczych i oryginalnych zespołów swojej epoki. Biorąc pod uwagę tylko samą Szwecję (gdzie w zasadzie 90% towarzystwa napieprzało to samo) to zespół wręcz wybitny i trudno mi nawet w tej chwili wyobrazić sobie w jakim kierunku mogłaby pójść ich muzyka gdyby nagle nie zboczyli na manowce z Lepacca Kliffoth (koszmar). Z późniejszych podsłuchiwałem jeszcze trochę Theli (jest tam trochę fajnych momentów np. Cults of the Shadow - słodki numer ale wpadający w ucho) i Secret of the Runes (a to już chyba bardziej ze względu na tematykę).
-
- rasowy masterfulowicz
Szczerze mówiąc do CC nie wracam prawie w ogóle, może do TOM raz na rok. A Obituary po kilkuletniej przerwie próbowałem jakiś miesiąc temu (COD) - niestety pół płyty i koniec, ziew. Także trocki nie kłamie w tym wypadku na szczęście. :)
HAILSA!!!!!
To akurat o niczym nie świadczy - ja zarówno do Cannibal Corpse jak i do Obituary (pierwszych trzech płyt) wracam bardzo często. Właściwie obok Death i Morbid Angel są to kapele death metalowe, do których wracam najczęściej. No i oczywiście dwie pierwsze Deicide (i demka Amon). Te płyty to dla mnie coś więcej niż muzyka, to kawał mojego życia, kawałek mnie.
Szkoda słów... opinie o tym jakoby Cannibal Corpse byli średniakami wrzucam do szuflady z napisem "Jaja, debilizmy". Rozumiem, że komuś może nie pasować ich styl, ale niedocenianie tej kapeli w kontekście całego gatunku jest po prostu niedorzeczne.Headcrab pisze:Takich średniaków jak Cannibal Corpse chciałbym jak najwięcej. Nie rozumiem jak można nazywać ich przeciętniakami. Sama muzyka CC jest ok, po prostu niektórym z was nie pasuje podejście do grania DM jakie prezentują.
- twoja_stara_trotzky
Najbardziej znamienne jest to, że nie wracasz do płyt Entombed. :DMaria Konopnicka pisze:To akurat o niczym nie świadczy - ja zarówno do Cannibal Corpse jak i do Obituary (pierwszych trzech płyt) wracam bardzo często. Właściwie obok Death i Morbid Angel są to kapele death metalowe, do których wracam najczęściej. No i oczywiście dwie pierwsze Deicide (i demka Amon). Te płyty to dla mnie coś więcej niż muzyka, to kawał mojego życia, kawałek mnie.Bambi pisze:Szczerze mówiąc do CC nie wracam prawie w ogóle, może do TOM raz na rok. A obituary po kilkuletniej przerwie próbowałem jakiś miesiąc temu (COD) - niestety pół płyty i koniec, ziew. Także trocki nie kłamie w tym wypadku na szczęście. :)
To wszystko o tobie mówi w kwestii death metalu. :D
- Morph
- Kontakt:
Tyle w temacie, przecież wiadomo że jedyne dwa synonimy Death Metal to Entombed/Nihilist i Autopsy.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
Nie wracam do Entombed tak często jak do wyżej wspomnianych, pewnie dlatego, że znaczą dla mnie więcej, a część z nich była dużo ważniejsza dla death metalu jako gatunku niż Entombed.twoja_stara_trotzky pisze:Najbardziej znamienne jest to, że nie wracasz do płyt Entombed. :D
To wszystko o tobie mówi w kwestii death metalu. :D
- twoja_stara_trotzky
hahahaha... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Za OBITUARY nigdy nie przepadałem, nudzi mnie ich muzyka, ale 3 pierwsze longi CANNIBAL CORPSE to czołówka death metalu z początku lat 90. Nie rozumiem twierdzenia, że to muzyka bez treści. Jakich treści? Treścią death metalu w takim stylu z definicji są wyprute flaki, rozczłonkowane trupy i odór śmierci unoszący się nad każdym dźwiękiem - w muzyce CC tego nie brakuje.
-
- rasowy masterfulowicz
To fakt, niestety należy dodać jeszcze monotonię jako immanentny składnik obu tych kapel.
HAILSA!!!!!
-
- rasowy masterfulowicz
Trzy pierwsze plyty Cannibal Corpse to klasyka muzycznego barbarzynstwa i nikt nic na to nie poradzi. Tak po prostu jest. Zapatrzony w Slayera i zakorzeniony w latach 80. "Eaten Back to Life" rozpierdala kazdym prostym riffem, wokalem jaskniowca i lupnieciem Mazurkiewicza. Tu nie ma zmiluj, glowa sama sie kiwa. Na dwoch kolejnych plytach wyznaczyli owczesne granice ciezaru i brutalnosci i zaczeli zjadac ludzi. Nigdy nie byli zespolem dla elegancikow.Maria Konopnicka pisze:Ja zarówno do Cannibal Corpse jak i do Obituary (pierwszych trzech płyt) wracam bardzo często.
Cannibal Corpse to wspanialy zespol i cos wiecej niz muzyka, takze zajebiste koncerty, kultowe okladki, pojebane teksty i Ace Ventura Psi Detektyw. :)
Mnie nie nudzi ani sekunda, a uwierz, ze slucham czesto, wlasnie leci "Eaten Back to Life" i czwarty na plycie "Mangled", zaraz refren w ktorym na czwartego razem z Barnesem, Howardem i Bentonem bede krzyczal: "Mangled"!!!!Bambi pisze:To fakt, niestety należy dodać jeszcze monotonię jako immanentny składnik obu tych kapel.
Ostatnio zmieniony 16-11-2011, 00:22 przez Mort, łącznie zmieniany 1 raz.
I AM MORBID
-
- rasowy masterfulowicz
Trzeba być całkowitym laikiem nieobeznanym z muzyką Cannibal Corpse, żeby nazwać ich płyty monotonnymi. Jak ktoś poświęcił więcej czasu ich płytom to doskonale o tym wie. :)Bambi pisze:To fakt, niestety należy dodać jeszcze monotonię jako immanentny składnik obu tych kapel.
- twoja_stara_trotzky
i Cannibal Corpse NIE ISTNIEJE.