No, jak już "scena" się źle o nich wypowiada, to sprawa jest poważna. ;)Perversor pisze:ba słyszałem nawet ploty o tym, że cała francuska scena bm też zbyt dobrze się o nich nie wypowiada i to nie koniecznie w kwestii czysto muzycznej :)
BLAZE OF PERDITION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: BLAZE OF PERDITION
- Realista
- weteran forumowych bitew
Na pewno słuchałeś ostatnie Nachtmystium? Gdzie tam jest stoner? :)Perversor pisze: Podobnie jak w przypadku Nachtmystium, doskonały moim zdaniem Assassins: Black Meddle Part I doczekał się nijakiego i dość nudnego następcy... coś te stoner-blackowe :)
- FENIKS
- w mackach Zła
Kwestia koncertów to prywatna sprawa muzyków i zespołu. Każdy ma swoja wizje i jeśli komuś się nie podoba to trudno. Kolesie są zaangażowani na scenie i jakby nie patrzeć cos robią. pamiętajmy tez o sprawie że przeżywanie muzyki przez różne osoby nie musi wyglądać tak samo. To ze koleś się oplul na scenie mu pociekło to jesgo sprawa.
Ja stoję po stronie klasycznej ogień krew i żelastwo ale...
Zawsze musi być jeden czynnik. Szczerość. Żadnej sciemy i przyjmowania wdzianka które nie pasuje. To się tyczy każdej kapeli. Po za tym... jeśli już cofniemy się do początku. To co prowokuje do gry i tworzenia muzy? jak chcesz grać black metal czy Death metal to z początku z reguły jest kupa i człowiek się uczy, tak samo z obyciem na deskach. Niektórym po prostu nie wychodzi granie koncertów albo sie uczą obycia scenicznego i potem realizują swoja wizję z pełną mocą udoskonalaja wszystko . Niby dlaczego teraz koncerty Watain są takie widowiskowe bo kurwa maja w huj rekwizytów swoja wizje opętanie i w pełni to wykorzystują. Pamiętam kilka lat temu jak ich widziałem gdy nie mieli tyle ognia tylko mięso świńskie łańcuchy kilka pochodni mieli opętanie i szaleństwo i muzykę z Casus Luciferi którą rozpierdolili wszystko. Koncert na Open Hell w czechach.
Ja stoję po stronie klasycznej ogień krew i żelastwo ale...
Zawsze musi być jeden czynnik. Szczerość. Żadnej sciemy i przyjmowania wdzianka które nie pasuje. To się tyczy każdej kapeli. Po za tym... jeśli już cofniemy się do początku. To co prowokuje do gry i tworzenia muzy? jak chcesz grać black metal czy Death metal to z początku z reguły jest kupa i człowiek się uczy, tak samo z obyciem na deskach. Niektórym po prostu nie wychodzi granie koncertów albo sie uczą obycia scenicznego i potem realizują swoja wizję z pełną mocą udoskonalaja wszystko . Niby dlaczego teraz koncerty Watain są takie widowiskowe bo kurwa maja w huj rekwizytów swoja wizje opętanie i w pełni to wykorzystują. Pamiętam kilka lat temu jak ich widziałem gdy nie mieli tyle ognia tylko mięso świńskie łańcuchy kilka pochodni mieli opętanie i szaleństwo i muzykę z Casus Luciferi którą rozpierdolili wszystko. Koncert na Open Hell w czechach.
- Perversor
- zaczyna szaleć
e nie łap mnie za słówka :) ogólnie tak se powiedziałem o tych post-bm kapelach :), stwierdzenie "stoner black metal" sobie wymysliłem, nie ma chyba czegoś takiego :> choć trzeba przyznać ze stonED BM pasuje... sam zwrot bardziej by się tyczył nie tyle co muzyki Nachtmystium a raczej stanu ducha owych muzyków :)Realista pisze:Na pewno słuchałeś ostatnie Nachtmystium? Gdzie tam jest stoner? :)
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Fakt że rozwój tej kapeli to kicanie metodą prób i błędów, tak na chama i na oślep a nóż coś wyjdzie. Na 'Assassins' wyszło.Perversor pisze: Podobnie jak w przypadku Nachtmystium, doskonały moim zdaniem Assassins: Black Meddle Part I doczekał się nijakiego i dość nudnego następcy... coś te stoner-blackowe :)
Yare Yare Daze
- Nerwowy
Omgplz, gdzie GB, a gdzie Nachtmystium ? Inne korzenie i "początkowe" stylistyki, zupełnie inne inspiracje... Przykład z dupy generalnie chociaż racja, że po świetnym Assasins przekombinowali strasznie. Wracając do GB to trendy trendami, ale ciężko wskazać kapelę grającą podobnie do tego co robią teraz Francuzi, a to już coś.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- zaczyna szaleć
ja bym na ich miejscu założył zespół w stylu sludge metal/stoner doom i tam realizował te wszystkie pomysły bo w konwencji black metalowej wypada to poprostu mizernie.
- ultravox
Ale po co komu setny zespół stoner/doom? O wiele ciekawiej jest jeśli próbuje się zrobić coś nowego. Nie zawsze wychodzi z takich połączeń coś sensownego, ale na "Meet Us..." moim zdaniem się to udało. Tej nowej nie oceniam, bo jej nie słyszałem.
- Nerwowy
Po co, żeby być którąś tam z kolei przeciętną kapelką z tej szufladki? Ja generalnie lubię obie te stylistyki i dlatego nowe GM mi robi. Nie przeszkadza mi w ogóle, że ani to do końca black metal, ani sludge ;).Zephyrous pisze:ja bym na ich miejscu założył zespół w stylu sludge metal/stoner doom i tam realizował te wszystkie pomysły bo w konwencji black metalowej wypada to po prostu mizernie.
-
- zaczyna szaleć
tyle ze image znowu kojarzy mi się z jakimś metal corem. poprzednia płyta była całkiem niezła, ta najnowsza brzmi tak jakby próbowali te pomysły upchać na siłe.
- Nerwowy
Jakim kurwa metalcore'm ? ;D
-
- zaczyna szaleć
do sludge brakuje flanelowych koszul
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Wszystkim którym podoba się ostatnia płyta BOPków, zalecam posłuchanie ostatniego WATAIN, jestem ciekaw co wtedy powiedzą.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- zaczyna szaleć
a co mają powiedzieć ?
- Nerwowy
Czyli żeby móc grać sludge trzeba koniecznie nosić flanelową koszulę, a do tego być jeszcze grubym, łysym i mieć długą brodę? Nie wiedziałem, że wymogi co do wyglądu są w tym gatunku aż tak restrykcyjne ;D.Zephyrous pisze:do sludge brakuje flanelowych koszul
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
To sie ma tak do siebie, jak płyty burzum albo darkthrone do tych licznych niemieckich kapelek które je kopiują.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
-
- zaczyna szaleć
a to fakt akurat. tyle że blaze ma dobre brzmienie i niezłego bębniarza, więc jakoś to działa na plus.
- Realista
Ja powiem że BOP porusza się w stylistyce szwedzkiego Bm bez zbytniego lukru w swojej muzyce a Watain? Fajna muza do samochodu lub też do słuchania bez zbędnego wysilania się nad dźwiękami.Only_True_Believers pisze:Wszystkim którym podoba się ostatnia płyta BOPków, zalecam posłuchanie ostatniego WATAIN, jestem ciekaw co wtedy powiedzą.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
dobre ^^ współczuje
- Realista
Chyba sobie.