THERION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
est
mistrz forumowej ceremonii

Re: Therion

17-11-2011, 11:51

Z tym CC to jakaś przewlekła choroba, co chwila w innym temacie się pojawia.
Awatar użytkownika
DST
rasowy masterfulowicz

17-11-2011, 12:05

KelThuz pisze:
DST pisze:
KelThuz pisze:Wolisz chłopców czy staromodnie?
Wolisz w dupę czy do buzi?
Zadałem poważne pytanie. Jak otwierasz tunele? Nikt przez buzię tunelu nie otworzył, zapewniam cię.
Zwracam zatem honor, bo wystąpiło nieporozumienie. Widocznie nie siedzę w temacie, bo miałem na myśli wizualizację tuneli o czym czytałem właśnie u Karlssona i myślałem, że jedno jest równoważne z drugim. Co do okultyzmu i kabały to się interesuję, a nie praktykuję.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

17-11-2011, 12:23

Triceratops pisze:No juz nie przesadzaj, ze w porownywaniu death metalu chcesz sie posunac do apsurtow typu Strapping Young Lad.
a czemu nie?
"City" jak dla mnie to jeden z wybitniejszych albumów w tym gatunku, to album z gatunku wybitnych, a Townsend przeszedł samego siebie na tej płycie, dlatego trochę nie rozumiem pytania/stwierdzenia :)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-11-2011, 12:29

Ihasan pisze:
ultravox pisze:Stare płyty CC na pewno znalazłyby się w ścisłej czołówce najważniejszych (dla mnie) płyt death metalowych.
Ja po -nastu latach wróciłem do dwóch pierwszych. Nie przeszedłem do końca, nawet kwestie sentymentalne nie pomogły.
Też ostatnio słuchałem i jak dla mnie cały czas się doskonale bronią. Nie mówiąc już o tym, jak blado na ich tle wypada zdecydowana większość dzisiejszego death metalu. I nie jest to wyłącznie kwestia sentymentów, po prostu mało kto dzisiaj gra death metal oparty na dobrych, zapadających w pamięć riffach. Ale o tym było już kiedyś w temacie o Sinister. ;)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

17-11-2011, 12:30

a ja zadnego sentymentu do CC nie mam, bo fanem nigdy nie bylem, ale Butchered at birth to jedna z najobrzydliwiej brzmiacych plyt metalowych jakie znam. Juz za sam ten fakt nalezy sie szacun - duze zlo.
this is a land of wolves now
byrgh
zahartowany metalizator

17-11-2011, 12:31

ultravox pisze: po prostu mało kto dzisiaj gra death metal oparty na dobrych, zapadających w pamięć riffach
maslo maslane ;)
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-11-2011, 12:33

Riven pisze:a ja zadnego sentymentu do CC nie mam, bo fanem nigdy nie bylem, ale Butchered at birth to jedna z najobrzydliwiej brzmiacych plyt metalowych jakie znam. Juz za sam ten fakt nalezy sie szacun - duze zlo.
Dokładnie tak, nie wiem jak w ogóle można to łączyć z współczesnym, nasterydowanym brutal death metalem.
byrgh
zahartowany metalizator

17-11-2011, 12:37

a ja tam CC bardzo lubie, nawet niezaleznie od plyty (noo... moze z wylaczeniem ostatniej kupy), raza mnie tylko te nieraz bardzo jednostajne blasty, ale ja w ogole nie przepadam za blastami w dm, wiec sie nie licze. riffowo jest masa ok, debiut i GoS piekne rzygowiny
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-11-2011, 12:48

ultravox pisze:
Riven pisze:a ja zadnego sentymentu do CC nie mam, bo fanem nigdy nie bylem, ale Butchered at birth to jedna z najobrzydliwiej brzmiacych plyt metalowych jakie znam. Juz za sam ten fakt nalezy sie szacun - duze zlo.
Dokładnie tak, nie wiem jak w ogóle można to łączyć z współczesnym, nasterydowanym brutal death metalem.
Mysle ze to zasluga najnowszych plyt, na ktorych niestety kompletnie zapomnieli co to znaczy brzmienie.
this is a land of wolves now
Maria Konopnicka

17-11-2011, 16:42

Ihasan pisze:ale wiesz, to już Roberto czepianie się nieważnych szczegółów. Zamierzeniem Trocaka wydaje mi się, że jest tylko chęć pokazania, że CC mimo swej całej zajebistości, nie jest kapelą wybitną a pierwsze 4 płyty to tylko druga setka klasyki tego gatunku.
Jego zamierzeniem jest pokazanie, że Cannibal Corpse to zespół przeciętny, drugoligowy i niewiele znaczący. Czytam oczywiście to z uśmiechem na ustach, dokładnie takim samym jak czytałem posty Drone'a o Metallice. :)
ultravox pisze:Też ostatnio słuchałem i jak dla mnie cały czas się doskonale bronią. Nie mówiąc już o tym, jak blado na ich tle wypada zdecydowana większość dzisiejszego death metalu. I nie jest to wyłącznie kwestia sentymentów, po prostu mało kto dzisiaj gra death metal oparty na dobrych, zapadających w pamięć riffach.
+ 1
A propos ostatniej płyty CC - uważam, że to ich największe osiągnięcie i jedna z najlepszych death metalowych płyt ostatnich lat :)
Może ktoś zmienić nazwę tematu z Therion, na Cannibal Corpse i wyjebać pierwsze posty? :)))
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-11-2011, 19:02

SCREAMBLOODYGORE pisze:Zestawienie tej setki dosyć mocarne. Kilka pozycji bym wywalił a kilku albumów tutaj mi brak ( debiuty DEATHSTRIKE/MASTER, "From Beyond", jedynki CARNAGE/DISMEMBER, "Horrified", "Strappado", "Slowly We Rot", jedynka DECEASED...) Obecność "MorbidTales" jak najbardziej wskazana bo to krążek który łącznie z "Pleasure To Kill", "Hell Awaits", "SevenChurches" i starym BATHORY stworzył DEATH Metal. Dyskusja nie do rozstrzygnięcia...
Mówię, że nie wszystko wypisałem.
"From Beyond" oczywiście i to bardzo wysoko.
Z Master mam dwójkę, wolę ją od debiutu, Deathstrike jak najbardziej, Dismember celowo pominąłem. :D
i oczywiście racja z "Pleasure to Kill", "Hell Awaits", "Blood Fire Death" - dodaję jeszcze "Power From Hell" i demosy Mefisto i jadymy.
Triceratops pisze:
Ihasan pisze:
Riven pisze:serpents of the light to nudne pitolenie z jednym fajnym kawalkiem ( bastard of christ)
Właśnie, że to jest ostatnia bardzo dobra płyta DEICIDE, generalnie nie mam do niej żadnych zastrzeżeń i z chęcią od czasu do czasu sobie odpalę te 30ści parę minut.
No ale nie na tyle dobra zeby ja stawiac nad czymkolwiek z Cannibal Corpse a na pewno nie nad pierwsza 4.
Inna sprawa, ktora mnie dziwi to stawianie powyzej Cannibali jakiejs dwojki Sentenced, jak wiadomo plyty, ktora zespol skrecil w strony chujowego przepitolonego melodic death metalu, a przeciez duzo lepszy jest debiut Sentenced, zajebiste-miesiste pierdolniecie i tylko debiut Sentenced mozna rownac z Cannibalami jezeli juz.
Dwójka Sentenced jest dla mnie więcej warta niż CAŁE ŁĄCZNE dyskografie: Cannibal Corpse, Obituary, Suffocation i jeszcze kilku innych :D a ty się po prostu nie znasz.
Triceratops pisze:nie wpominajac o chujowym Morning Star
TriceraDrone
Awatar użytkownika
Triceratops

17-11-2011, 19:27

twoja_stara_trotzky pisze:Dwójka Sentenced jest dla mnie więcej warta niż CAŁE ŁĄCZNE dyskografie Cannibal Corpse, Obituary, Suffocation i jeszcze kilku innych :D a ty się po prostu nie znasz.
Ten proto-pito-melo-death? To w takim razie zapomniales o Dark Tranquillity i niemieckim Cemetary, he he. ale widze, ze nie zapomniales o At The Gates. :D Debiut Sentenced jest w kazdym razie o wiele lepszy bez trzech zdan, zajebisty, ponury, grobowy defior z zajebistym, ponurymi, grobowymi wokalami. :D Dwojka to juz niemal rajstopiarstwo.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-11-2011, 19:29

Sam jesteś ponury i grobowy. :D
Awatar użytkownika
Triceratops

17-11-2011, 19:30

W rzeczy samej , ale racje mam. :D Wez se w koncu kup debiut Sentenced i posluchaj, to zajebista plyta jest naprawde. :D
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-11-2011, 19:31

ieee tam.
Awatar użytkownika
Triceratops

17-11-2011, 19:32

nie wiedzialem, ze te sentymenty po helloween tak w tobie ciagle tkwia :)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-11-2011, 19:35

nie no, bez jaj, nie podoba mi się Riders Of The Apocalypse :D
Awatar użytkownika
Triceratops

17-11-2011, 19:37

a to akurat nie jest zadne hejwi :)
woodpecker from space
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

17-11-2011, 19:37

dla przypomnienia, gość, który twierdzi, że North From Here jest przepitolone, jara się tym:

:D
Triceratops pisze:a to akurat nie jest zadne hejwi :)
Na pewno większe niż to:
Awatar użytkownika
Bolt
weteran forumowych bitew

17-11-2011, 19:39

Triceratops pisze:Debiut Sentenced jest w kazdym razie o wiele lepszy bez trzech zdan, zajebisty, ponury, grobowy defior z zajebistym, ponurymi, grobowymi wokalami. :D Dwojka to juz niemal rajstopiarstwo.
A tam, w tym okresie wyszło w Finlandii kilka jeszcze bardziej grobowych płyt, choć debiut Sentenced jak najbardziej w porządku.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
ODPOWIEDZ