THERION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Therion
Z tym CC to jakaś przewlekła choroba, co chwila w innym temacie się pojawia.
- DST
- rasowy masterfulowicz
Zwracam zatem honor, bo wystąpiło nieporozumienie. Widocznie nie siedzę w temacie, bo miałem na myśli wizualizację tuneli o czym czytałem właśnie u Karlssona i myślałem, że jedno jest równoważne z drugim. Co do okultyzmu i kabały to się interesuję, a nie praktykuję.KelThuz pisze:Zadałem poważne pytanie. Jak otwierasz tunele? Nikt przez buzię tunelu nie otworzył, zapewniam cię.DST pisze:Wolisz w dupę czy do buzi?KelThuz pisze:Wolisz chłopców czy staromodnie?
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
a czemu nie?Triceratops pisze:No juz nie przesadzaj, ze w porownywaniu death metalu chcesz sie posunac do apsurtow typu Strapping Young Lad.
"City" jak dla mnie to jeden z wybitniejszych albumów w tym gatunku, to album z gatunku wybitnych, a Townsend przeszedł samego siebie na tej płycie, dlatego trochę nie rozumiem pytania/stwierdzenia :)
- ultravox
- zahartowany metalizator
Też ostatnio słuchałem i jak dla mnie cały czas się doskonale bronią. Nie mówiąc już o tym, jak blado na ich tle wypada zdecydowana większość dzisiejszego death metalu. I nie jest to wyłącznie kwestia sentymentów, po prostu mało kto dzisiaj gra death metal oparty na dobrych, zapadających w pamięć riffach. Ale o tym było już kiedyś w temacie o Sinister. ;)Ihasan pisze:Ja po -nastu latach wróciłem do dwóch pierwszych. Nie przeszedłem do końca, nawet kwestie sentymentalne nie pomogły.ultravox pisze:Stare płyty CC na pewno znalazłyby się w ścisłej czołówce najważniejszych (dla mnie) płyt death metalowych.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
a ja zadnego sentymentu do CC nie mam, bo fanem nigdy nie bylem, ale Butchered at birth to jedna z najobrzydliwiej brzmiacych plyt metalowych jakie znam. Juz za sam ten fakt nalezy sie szacun - duze zlo.
this is a land of wolves now
-
maslo maslane ;)ultravox pisze: po prostu mało kto dzisiaj gra death metal oparty na dobrych, zapadających w pamięć riffach
- ultravox
Dokładnie tak, nie wiem jak w ogóle można to łączyć z współczesnym, nasterydowanym brutal death metalem.Riven pisze:a ja zadnego sentymentu do CC nie mam, bo fanem nigdy nie bylem, ale Butchered at birth to jedna z najobrzydliwiej brzmiacych plyt metalowych jakie znam. Juz za sam ten fakt nalezy sie szacun - duze zlo.
-
a ja tam CC bardzo lubie, nawet niezaleznie od plyty (noo... moze z wylaczeniem ostatniej kupy), raza mnie tylko te nieraz bardzo jednostajne blasty, ale ja w ogole nie przepadam za blastami w dm, wiec sie nie licze. riffowo jest masa ok, debiut i GoS piekne rzygowiny
- Riven
- Kontakt:
Mysle ze to zasluga najnowszych plyt, na ktorych niestety kompletnie zapomnieli co to znaczy brzmienie.ultravox pisze:Dokładnie tak, nie wiem jak w ogóle można to łączyć z współczesnym, nasterydowanym brutal death metalem.Riven pisze:a ja zadnego sentymentu do CC nie mam, bo fanem nigdy nie bylem, ale Butchered at birth to jedna z najobrzydliwiej brzmiacych plyt metalowych jakie znam. Juz za sam ten fakt nalezy sie szacun - duze zlo.
this is a land of wolves now
Jego zamierzeniem jest pokazanie, że Cannibal Corpse to zespół przeciętny, drugoligowy i niewiele znaczący. Czytam oczywiście to z uśmiechem na ustach, dokładnie takim samym jak czytałem posty Drone'a o Metallice. :)Ihasan pisze:ale wiesz, to już Roberto czepianie się nieważnych szczegółów. Zamierzeniem Trocaka wydaje mi się, że jest tylko chęć pokazania, że CC mimo swej całej zajebistości, nie jest kapelą wybitną a pierwsze 4 płyty to tylko druga setka klasyki tego gatunku.
+ 1ultravox pisze:Też ostatnio słuchałem i jak dla mnie cały czas się doskonale bronią. Nie mówiąc już o tym, jak blado na ich tle wypada zdecydowana większość dzisiejszego death metalu. I nie jest to wyłącznie kwestia sentymentów, po prostu mało kto dzisiaj gra death metal oparty na dobrych, zapadających w pamięć riffach.
A propos ostatniej płyty CC - uważam, że to ich największe osiągnięcie i jedna z najlepszych death metalowych płyt ostatnich lat :)
Może ktoś zmienić nazwę tematu z Therion, na Cannibal Corpse i wyjebać pierwsze posty? :)))
- twoja_stara_trotzky
Mówię, że nie wszystko wypisałem.SCREAMBLOODYGORE pisze:Zestawienie tej setki dosyć mocarne. Kilka pozycji bym wywalił a kilku albumów tutaj mi brak ( debiuty DEATHSTRIKE/MASTER, "From Beyond", jedynki CARNAGE/DISMEMBER, "Horrified", "Strappado", "Slowly We Rot", jedynka DECEASED...) Obecność "MorbidTales" jak najbardziej wskazana bo to krążek który łącznie z "Pleasure To Kill", "Hell Awaits", "SevenChurches" i starym BATHORY stworzył DEATH Metal. Dyskusja nie do rozstrzygnięcia...
"From Beyond" oczywiście i to bardzo wysoko.
Z Master mam dwójkę, wolę ją od debiutu, Deathstrike jak najbardziej, Dismember celowo pominąłem. :D
i oczywiście racja z "Pleasure to Kill", "Hell Awaits", "Blood Fire Death" - dodaję jeszcze "Power From Hell" i demosy Mefisto i jadymy.
Dwójka Sentenced jest dla mnie więcej warta niż CAŁE ŁĄCZNE dyskografie: Cannibal Corpse, Obituary, Suffocation i jeszcze kilku innych :D a ty się po prostu nie znasz.Triceratops pisze:No ale nie na tyle dobra zeby ja stawiac nad czymkolwiek z Cannibal Corpse a na pewno nie nad pierwsza 4.Ihasan pisze:Właśnie, że to jest ostatnia bardzo dobra płyta DEICIDE, generalnie nie mam do niej żadnych zastrzeżeń i z chęcią od czasu do czasu sobie odpalę te 30ści parę minut.Riven pisze:serpents of the light to nudne pitolenie z jednym fajnym kawalkiem ( bastard of christ)
Inna sprawa, ktora mnie dziwi to stawianie powyzej Cannibali jakiejs dwojki Sentenced, jak wiadomo plyty, ktora zespol skrecil w strony chujowego przepitolonego melodic death metalu, a przeciez duzo lepszy jest debiut Sentenced, zajebiste-miesiste pierdolniecie i tylko debiut Sentenced mozna rownac z Cannibalami jezeli juz.
TriceraDroneTriceratops pisze:nie wpominajac o chujowym Morning Star
- Triceratops
Ten proto-pito-melo-death? To w takim razie zapomniales o Dark Tranquillity i niemieckim Cemetary, he he. ale widze, ze nie zapomniales o At The Gates. :D Debiut Sentenced jest w kazdym razie o wiele lepszy bez trzech zdan, zajebisty, ponury, grobowy defior z zajebistym, ponurymi, grobowymi wokalami. :D Dwojka to juz niemal rajstopiarstwo.twoja_stara_trotzky pisze:Dwójka Sentenced jest dla mnie więcej warta niż CAŁE ŁĄCZNE dyskografie Cannibal Corpse, Obituary, Suffocation i jeszcze kilku innych :D a ty się po prostu nie znasz.
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
Sam jesteś ponury i grobowy. :D
- Triceratops
W rzeczy samej , ale racje mam. :D Wez se w koncu kup debiut Sentenced i posluchaj, to zajebista plyta jest naprawde. :D
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
ieee tam.
- Triceratops
nie wiedzialem, ze te sentymenty po helloween tak w tobie ciagle tkwia :)
woodpecker from space
- twoja_stara_trotzky
nie no, bez jaj, nie podoba mi się Riders Of The Apocalypse :D
- Triceratops
- twoja_stara_trotzky
dla przypomnienia, gość, który twierdzi, że North From Here jest przepitolone, jara się tym:
:D
:D
Na pewno większe niż to:Triceratops pisze:a to akurat nie jest zadne hejwi :)
- Bolt
- weteran forumowych bitew
A tam, w tym okresie wyszło w Finlandii kilka jeszcze bardziej grobowych płyt, choć debiut Sentenced jak najbardziej w porządku.Triceratops pisze:Debiut Sentenced jest w kazdym razie o wiele lepszy bez trzech zdan, zajebisty, ponury, grobowy defior z zajebistym, ponurymi, grobowymi wokalami. :D Dwojka to juz niemal rajstopiarstwo.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town