MERCYFUL FATE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Re: MERCYFUL FATE
O... "Dead Again" ma jeden numer dla którego każdy kto mieni się fanem metalu powinien ten album mieć.
Tak, tak, Iron Maiden to szajs dla mas od kilku ładnych lat, a Mercyful Fate/King Diamond to działka metalowców.
Tak, tak, Iron Maiden to szajs dla mas od kilku ładnych lat, a Mercyful Fate/King Diamond to działka metalowców.
- Duvelor
- weteran forumowych bitew
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Jest. Ten album to podstawa, minimum 3 razy w roku trzeba go zakręcić w odtwarzaczu. Mimo wszystko "Dziewiątka" jest dużo słabsza.
- Duvelor
Zgadza się. Dla mnie wiele straciła (od czasu premiery) ze swojego uroku. Jak kupiłem CD tuż po jej ukazaniu się, podobała mi się zdecydowanie bardziej od "Dead Again". Dziś jest odwrotnie.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- KreatoR
Nurzasz się w sentymentach poprzedniej epoki. Wybierz przyszłość!Maria Konopnicka pisze:Parę lat temu bym się z Tobą zgodził, ale wróciłem sobie do tych późniejszych płytek i chociaż wciąż słyszę, że są słabsze niż te wcześniejsze, to na pewno nie powiedziałbym, że prysnęła magia wielkiego Mercyful Fate. Wciąż jest klimat i wciąż jest to dokonała muzyka.
- Block69
- zahartowany metalizator
Twoja stara bez wyrazu.Pöstmörtem pisze:
przypomniałem sobie "9", bardzo blado na tym albumie wypadli. jakoś tak bez wyrazu.
PENIS METAL
-
zajebista płyta. trzeba być głuchym by uznać ją za bez wyrazu
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Jak skończę słuchać wszystkich albumów to wrócę do ostatniego i jeszcze raz sprawdzę.
-
Sprawdź, bo to naprawdę dobra płyta.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
O to to!Block69 pisze:Twoja stara bez wyrazu.Pöstmörtem pisze:
przypomniałem sobie "9", bardzo blado na tym albumie wypadli. jakoś tak bez wyrazu.
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Wstyd sie przyznac, ale dopiero zaczynam przygode z Diamondem. Brzmienie i pare kawalkow znam od lat, w koncu jedna z wiekszych legend heavy, ale zawsze odbijalem sie od jego wokali.
Teraz jednak, gdy mam juz 8 latek i jestem duzy, zaczalem doceniac ZAJEBISTA muzyke zawarta na "Melissa" i "Don't Break the Oath". Praca gitar rozpierdala, no cud-miod. I sekcja tez niczego sobie. Wokal da rade przezyc, ale nie bede ukrywal - chyba wolalbym zeby az tak nie pial... no, ale moze i to przejdzie z czasem. Licze na to, bo muzyka jest przezajebista. Momentami kopara mi opada jakie thrashowe riffy tam slychac, no Slayer pelna geba, he he...
edit: a, i okladki 3 pierwszych LP sa arcydzielami.
Teraz jednak, gdy mam juz 8 latek i jestem duzy, zaczalem doceniac ZAJEBISTA muzyke zawarta na "Melissa" i "Don't Break the Oath". Praca gitar rozpierdala, no cud-miod. I sekcja tez niczego sobie. Wokal da rade przezyc, ale nie bede ukrywal - chyba wolalbym zeby az tak nie pial... no, ale moze i to przejdzie z czasem. Licze na to, bo muzyka jest przezajebista. Momentami kopara mi opada jakie thrashowe riffy tam slychac, no Slayer pelna geba, he he...
edit: a, i okladki 3 pierwszych LP sa arcydzielami.
this is a land of wolves now
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Przejdzie. Przyjdzie czas, ze nie bedziesz sobie mogl tej muzyki wyobrazic bez tego wokalu :)
- Riven
- Kontakt:
To akurat jestem w stanie bez problemu pojac, natomiast chcialbym, zeby wokal zaczal podobac mi sie w rownym stopniu co muzyka, wtedy pokocham MF calym sercem. :)
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Dokładnie. Wokalu Diamonda nie mogłem strawić w wieku 15 lat, ale teraz słucham tych samych płyt właśnie głównie dla jego głosu.0ms pisze:Przejdzie. Przyjdzie czas, ze nie bedziesz sobie mogl tej muzyki wyobrazic bez tego wokalu. :)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Duvelor
Zgadza się. To właśnie głos Kinga, obok wspaniałych gitar i aranżacji sprawia, że ta muzyka wywołuje dreszcze i jest tak wspaniała. Ja od ponad dwudziestu kilku lat nie potrafię znaleźć równie magicznego zespołu. I nie znajdę, choćbym nie wiem jak się starał.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- Riven
- Kontakt:
Twoj avatar w duzym formacie chetnie powiesilbym sobie na scianie :D cudowna grafika.
- Duvelor
Fakt. Zdecydowanie nadaje się na piękny i duży fresk. Nie tylko do domu, ale i do kaplicy, kościoła, innej świątyni :)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
nie wiem, po co taki temat w ogóle - przecież to doskonały zespół :)
mnie porwał od pierwszego kontaktu za sprawą jakiejś czeskiej składanki, do wokalu zero zastrzeżeń, gitary mniód, sekcja wspaniała, zero lipy, brzmienie zawsze idealne, aranżacje, kurwa, solosy, wiadomix.
mnie porwał od pierwszego kontaktu za sprawą jakiejś czeskiej składanki, do wokalu zero zastrzeżeń, gitary mniód, sekcja wspaniała, zero lipy, brzmienie zawsze idealne, aranżacje, kurwa, solosy, wiadomix.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
A ja nadal 'nie dorosłem' do tego piania ;) Niestety, kazde podejście do 'Don't Break the Oath' kończy się na wysokości 4-5go utworu. Nie do przejścia jak narazie.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- nicram
Pieją to geje z power metalowych zespołów pokroju Luca Turilli abo innych Rhapsody, King Diamond ŚPIEWA falsetem.
all the monsters will break your heart