GRAVELAND

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

Re: GRAVELAND

21-11-2011, 18:12

No c'mon, Nietzsche i Heidegger dali czarnoziem, na którym kwitła i owocowała ideologia nazistowska.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

21-11-2011, 20:04

Zwłaszcza Nietzsche, z lubością opisujący Niemców jako degeneratów ;)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Maria Konopnicka

21-11-2011, 20:16

kregozmyk pisze:Ale co w nim takiego oryginalnego? Chyba tylko to, że z Polski jest. Wszystkie płyty Graveland wydane po "Immortal Pride" to nic innego jak różne wariacje na temat Hammerheart i Twilight Of The Gods. Ile można?
LOL. Do laryngologa zapraszam :)
Bambi pisze:Ale jazz nie ma ciągot do ns. A wszystkie zespoły, które tak jak graveland to manifestują, powinny być ignorowane. Tym bardziej, że grają mocno prymitywną muzykę. Jak zespół nagrywa splity z honorem, nie powinien mieć prawa bytu. Ode mnie tyle na ten temat. Dziękuję.
LOL. Arkę Noego polecam :)
Awatar użytkownika
COFFIN

21-11-2011, 20:27

No chyba w tym momencie sarnie pozostaje już tylko wątek o gotowaniu ;))
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

21-11-2011, 22:11

WaszJudasz pisze:Zwłaszcza Nietzsche, z lubością opisujący Niemców jako degeneratów ;)
Do tego członek ligi przeciwko antysemityzmowi. Typowo esesmańska logika.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Bambi
rasowy masterfulowicz

21-11-2011, 23:16

:)))
HAILSA!!!!!
Bambi
rasowy masterfulowicz

21-11-2011, 23:40

Lykantrop pisze:
Podobnie dziwne jest dla mnie podejście Lykantropa, który piętnuje ns, przyznaje się do podobnych grzechów młodości i jednocześnie kupuje płyty w sklepie Lower Silesian Stronghold, na którego stronie internetowej jest tekst ze LSS hołduje prawu 14 słów. Zwykla hipokryzja.
Kilka słów wyjaśnienia. Gdzieś wspominałem, że grzechem mojej młodości było kłanianie się w pas ideom Heideggera i pokrewnych? Chyba, że podobnie jak Bambi stawiasz znak równości między pogaństwem, a NS. Wtedy ok, by się zgadzało.
Czy kupując w LSS jednocześnie godzę się i akceptuję regulamin, w którym któryś z punktów wspomina, iż jako kupujący reprezentuję jakąś linię ideologiczną, a mój dziadek był w Wehrmachcie? Łączy mnie z właścicielem tego sklepu tylko zwykła umowa kupna - sprzedaży. Na tej samej zasadzie możesz uznać mnie za zdrajcę ideałów, bo kupuję codziennie w warzywniaku starego UBeka. Gdzie tu widzisz hipokryzję?
Naprawdę tego nie widzisz czy tylko udajesz, bo tak czy inaczej chcesz mieć kilka płyt? Jak można uważać się za przeciwnika ns i jednocześnie kupować płyty w distro o profilu bliskiemu ns(wnioskuję tak z powyższego) i jednocześnie nie zauważać tu żadnej hipokryzji? "Łączy mnie zwykła umowa kupna sprzedaży". LOL. A z tą umową wiąże się przekazanie twoich pieniędzy osobom związanym z ns, które ponoć piętnujesz. Co za pierdolenie! :)
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

22-11-2011, 00:50

Miałem się nie udzielać, bo w zasadzie też chuj wiem w temacie, ale... kurwa, sarna, ja tam Cię lubię, ale tak tutaj pierdolisz, że aż mnie dupsko zabolało (opcjonalnie trollujesz, ale dla dobra wywodu załóżmy, że nie). Też kupowałem niedawno 3 (słownie: czy) płyty w LSS. Wszystkie od pewnego nazistowskiego zespołu, którego członkowie pewnikiem prostują prawice na koncertach. W zasadzie wtedy nic o tym nie wiedziałem i dopiero teraz dowiedziałem się, że oni niby popierają jakieś tam 14/18/44/88/69 czy jakieś inne cyferki i prawie by mi się źle zrobiło z przejęcia, ale przypomniałem sobie dlaczego tam zrobiłem zakupy. Bo było TANIEJ niż w np. SMG i gdziekolwiek indziej. Cała reszta mnie jebie, dopóki mi ktoś krzyża celtyckiego nie narysuje na booklecie i dopóki jest tanio, dopóty w chuju mam stanowisko właściciela distra na temat stanu polskich dróg, supremacji białej rasy czy disco polo.

Aha, jak na złych i okrutnych fashystów traktują klienta z należnym mu szacunkiem, a nie FOAD, dla takich chujów jak wy nie warto distra prowadzić.
Bambi
rasowy masterfulowicz

22-11-2011, 01:31

No widzisz, ja bym dał trochę więcej i kupił u Karola płytę. :) To jest ta subtelna różnica, ale też Cię lubię. :)
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

22-11-2011, 01:38

Twój lewacki i antykapitalistyczny post napełnił Rajtuza smutkiem. :(
Bambi
rasowy masterfulowicz

22-11-2011, 01:49

:)))
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

22-11-2011, 09:20

Self pisze:ale przypomniałem sobie dlaczego tam zrobiłem zakupy. Bo było TANIEJ niż w np. SMG i gdziekolwiek indziej. Cała reszta mnie jebie, dopóki mi ktoś krzyża celtyckiego nie narysuje na booklecie i dopóki jest tanio, dopóty w chuju mam stanowisko właściciela distra na temat stanu polskich dróg, supremacji białej rasy czy disco polo.
Wolę zapłacić te parę zika więcej i kupić stuff u Karola, niż u jakiegoś zjeba z nadczynnością prawej rączki. Na takiej samej zasadzie kupuję marchewkę u Ziutka, bo Zdzicho nawozi swoją gównem z wychodka.
Bambi
rasowy masterfulowicz

22-11-2011, 10:16

Tyle w temacie. :)
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
KelThuz
postuje jak opętany!
Kontakt:

22-11-2011, 11:40

Xapapote pisze:Wolę zapłacić te parę zika więcej i kupić stuff u Karola, niż u jakiegoś zjeba z nadczynnością prawej rączki. Na takiej samej zasadzie kupuję marchewkę u Ziutka, bo Zdzicho nawozi swoją gównem z wychodka.
To by znaczyło, że machanie prawicą wpływa jakoś na fizyczne właściwości asortymentu. Te płyty są jakieś inne, obce... CZYSTY RASIZM!
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
Awatar użytkownika
Lykantrop

22-11-2011, 12:06

Bambi pisze:Naprawdę tego nie widzisz czy tylko udajesz, bo tak czy inaczej chcesz mieć kilka płyt? Jak można uważać się za przeciwnika ns i jednocześnie kupować płyty w distro o profilu bliskiemu ns(wnioskuję tak z powyższego) i jednocześnie nie zauważać tu żadnej hipokryzji? "Łączy mnie zwykła umowa kupna sprzedaży". LOL. A z tą umową wiąże się przekazanie twoich pieniędzy osobom związanym z ns, które ponoć piętnujesz. Co za pierdolenie! :)
Ja pierdolę... kupuję towar, nie dotuję, widzisz tę subtelną różnicę? Na tej samej zasadzie mój pracodawca miałby mnie pozbawiać wynagrodzenia, bo kupuję za to płyty i browary, a on nie podziela takich gustów i upodobań kulinarnych? Pierdolenie to jest Twoje ostatnie 10 postów w tym temacie. Kończę, bo to nie mój poziom.
Xapapote pisze:
WaszJudasz pisze:Zwłaszcza Nietzsche, z lubością opisujący Niemców jako degeneratów ;)
Do tego członek ligi przeciwko antysemityzmowi. Typowo esesmańska logika.
Czyli uznajesz, że takie dzieła jak "Tako rzecze Zaratustra" nie miały bezpośredniego wpływu na poglądy redaktorów Osthary, a co za tym idzie kształtowania takiego sposobu myślenia u Niemców XX-lecia międzywojennego? Spoko...
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

22-11-2011, 12:29

Owszem miało, ale ja piłem do czego innego. Mnie chodziło o to, że ideolo Adolfa oparte było na dość specyficznej mieszance. Nietzsche może nie kochał Semitów, ale antysemitą też nie był. Adolf po prostu wybierał to co mu pasowało (w tym przypadku ideę nadczłowieka) i lepił z tego swoją kulkę z gówna.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

22-11-2011, 12:33

Właściwie postawił rzecz na głowie, bo z idei 'nadczłowieka, który swą ''nadludzkość'' konstytuuje własnym wysiłkiem wywiódł ideę rasy nadludzi, którzy mają nimi być z urodzenia, co ani z Zaratusthrą ani z innymi dziełami Fridrisia nie ma nic wspólnego.

Mówić, że idee nazistowskie wywodzą się z Nietzschego to tak, jakby twierdzić, że idea krucjat wywodziła się z Ewangelii...
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Lykantrop

22-11-2011, 12:35

Nikt tak nie mówił, gwoli ścisłości.
Wódka i Piwo
weteran forumowych bitew

22-11-2011, 12:44

Widze ze tu zaczyna jebać GW i kolorami tęczy...kupujcie jeszcze dzieła Lenina do tych waszych gównianych płyt a będziecie prawdziwi.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

22-11-2011, 12:48

Lykantrop pisze:Nikt tak nie mówił, gwoli ścisłości.
Spoko, może coś nadinterpretowałem. Generalnie zestawianie Nietzschego z nazistami, samo sugerowanie, że ci durnie mogliby cokolwiek z jego dzieł zrozumieć czy wdrożyć zawsze mnie śmieszyło/raziło.
ODPOWIEDZ