GRAVELAND
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: GRAVELAND
Olo mnie uprzedził, o to samo chciałem zapytać.
Taka scenka, Bambi podchodzi do warzywniaka i zaczyna wypytywać, czy sprzedawca przypadkiem nie lubi sobie poheilować, bo nie chciałby wspierać tej opcji politycznej kupując kilo marchewek i dwa jędrne pomidorki. Sam przyznasz, że brzmi to po prostu głupio.
Taka scenka, Bambi podchodzi do warzywniaka i zaczyna wypytywać, czy sprzedawca przypadkiem nie lubi sobie poheilować, bo nie chciałby wspierać tej opcji politycznej kupując kilo marchewek i dwa jędrne pomidorki. Sam przyznasz, że brzmi to po prostu głupio.
The madness and the damage done.
-
- rasowy masterfulowicz
Ależ oczywiście, że głupio i w dodatku byłoby to robienie z siebie głupka, praktycznie na każdym kroku. Nie trzeba od razu popadać w skrajności, żeby się czemuś sprzeciwiać, a coś gloryfikować. :)
Dając wasz typ przykładów: będąc na straganie, na którym stoi ns i sprzedaje ogórki (z których muszę zrobić sałatkę), ale za chuja nie widać, że mógłby być to ns, kupuję u niego ogórki, nie będąc nawet tego świadomym. Będąc na tym samym straganie i widząc obok ns, z uniesioną prawą ręką i swastą na ramieniu, sprzedającego pomidory (które są mi potrzebne do tej samej sałatki) olewam go i idę dalej, do innej osoby.
Jasne, że nie każdego. To byłoby niewykonalne, utrudniające życie i zwyczajnie głupie i śmieszne. Po prostu świadomie sprzeciwiając się pewnym postawom, myślom i czynom, nie zwróciłbym się o płytę czy cokolwiek, do osoby, która aktywnie manifestuje i wyraża coś, czego znieść nie mogę i co stoi w opozycji do moich przekonań. :) Tylko o tę kwestię mi chodzi. Teraz lepiej? ;]Olo pisze:ale co tu jest do rozumienia? każdego sprzedawcę i usługodawcę pytasz o poglądy polityczne, religijne i orientację seksualną zanim dasz mu pieniądze?Bambi pisze:Czy ja rzucam w Ciebie inwektywami? Padło na forum, że jesteś zagorzałym przeciwnikiem ns i jednocześnie kupujesz u ns. Wykluczając Twoje dziwaczne próby usprawiedliwiania tego (których zupełnie nie czaję), nie jestem w stanie pojąć Twojego myślenia.
Dając wasz typ przykładów: będąc na straganie, na którym stoi ns i sprzedaje ogórki (z których muszę zrobić sałatkę), ale za chuja nie widać, że mógłby być to ns, kupuję u niego ogórki, nie będąc nawet tego świadomym. Będąc na tym samym straganie i widząc obok ns, z uniesioną prawą ręką i swastą na ramieniu, sprzedającego pomidory (które są mi potrzebne do tej samej sałatki) olewam go i idę dalej, do innej osoby.
HAILSA!!!!!
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ale czy Ty nie widzisz, że to po prostu chodzi o zwykłe przejaskrawienie problemu? Zawierasz zwykłą umowę sprzedaży, nie mając pojęcia kim jest sprzedawca. W jakiś sposób dowiadujesz się, że wyznaje takie, a nie inne zasady i nagle nie dajesz mu zarobić, bo nie pasuje Ci jego system wartości (jakby Ci przeszkadzały niebieskie buty, albo noszenie sygnetów na wskazującym palcu prawej ręki w każdy nieparzysty dzień tygodnia parzystego miesiąca każdego przestępnego roku to też byś tak postępował ?). To co, on już nie może żyć, zarabiać i utrzymywać rodziny? Kto powiedział, że od razu będzie latał z granatami po ulicach, kupionymi za pieniądze ze sprzedaży pomidorów?
-
- rasowy masterfulowicz
Zdaje mi się, czy porównujesz kogoś kto lubi niebieskie buty, do kogoś kto lubi swasty? :D
Żyć se może, utrzymywać rodzinę też, ale nie dołożę się do tego życia.
"Zawierasz zwykłą umowę sprzedaży, nie mając pojęcia kim jest sprzedawca. "
Właśnie podałem mój przykład, żeby nie padło takie zdanie, a jednak ono padło. :D Czytałeś w ogóle, co napisałem wyżej, czy nie bardzo? ;)
Żyć se może, utrzymywać rodzinę też, ale nie dołożę się do tego życia.
"Zawierasz zwykłą umowę sprzedaży, nie mając pojęcia kim jest sprzedawca. "
Właśnie podałem mój przykład, żeby nie padło takie zdanie, a jednak ono padło. :D Czytałeś w ogóle, co napisałem wyżej, czy nie bardzo? ;)
HAILSA!!!!!
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Samo utożsamianie się z jakimiś poglądami nie oznacza od razu jakiegoś działania z ich strony. Nadto, nie zakładam, że każda działalność, którą mogą przeprowadzić, będzie się ograniczać do spiskowania i przygotowania przez nich ataków terrorystycznych, a zbierane przez nich fundusze zostaną przekazane na finansowanie tychże. Może są po prostu idiotami. Niegroźnymi, ale tylko idiotami. To jest ich sprawa. Zdanie czytałem, ale go za cholerę nie rozumiem. Bo przecież to jest ten sam człowiek, z tym samym towarem i tym samem zamiarem sprzedania Ci danej rzeczy, a tylko coś na co i tak nie masz wpływu zmienia Twoje postrzeganie danej osoby. Zresztą, ja Twoich pieniędzy nie mam zamiaru liczyć, Twoja rzecz.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
słyszałem że Graveland się rozpadli bo gitarzysta odszedł.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
@Bambi
a w Ikei kiedykolwiek coś kupowałeś?
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
-
- rasowy masterfulowicz
No jasne, że rzeczy których się nie wie o pewnych osobach, zmieniają ich postrzegania. Co tu do rozumienia? :)
HAILSA!!!!!
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Czy towar, który chcesz nabyć jakoś się zmienił, ponieważ sprzedawca jest socjalistą, albo innym gejem ? Czy może - ale tylko może - to nie ma kurwa znaczenia ?
-
- rasowy masterfulowicz
O czym ty do mnie teraz piszesz? :D:D:D
Odejdziemy zaraz od tego o czym dyskutujemy i wejdziemy na temat coca coli, shellu i innych? :)Olo pisze:@Bambi
HAILSA!!!!!
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
jak pytanie brzmi, czy wyruchałbym socjalistkę, to odpowiedź brzmi "to nie ma znaczenia".
-
- rasowy masterfulowicz
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Czego nie rozumiesz ? Mówisz, że od ns byś nie kupił, ja się pytam, jak taka wiadomość (że jest ns) wpływa na towar, usługę, którą chcesz nabyć od rzeczonego ns.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
podobno Graveland się rozpadli. Nowy solowy projekt Darkena ma się nazywać Landgrave.
-
- rasowy masterfulowicz
Ja o jednym a ty w drugą stronę. :D W żaden sposób nie wpływa na towar to chyba jasne przecież, nie? Chodzi o poglądy i aktywność w sferze politycznej/społecznej/innej gościa od którego świadomie to nabywam i którego zapatrywań nienawidzę i nimi gardzę. :) Ale przede wszystkim jednak chodzi o święty spokój duszy mojej!Kurt pisze:Czego nie rozumiesz ? Mówisz, że od ns byś nie kupił, ja się pytam, jak taka wiadomość (że jest ns) wpływa na towar, usługę, którą chcesz nabyć od rzeczonego ns.
HAILSA!!!!!
- Lykantrop
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
@Bambi jesteś wegetarianinem? tak z ciekawości pytam.
- Scaarph
- zahartowany metalizator
-
- rasowy masterfulowicz
- Lykantrop
I głosowałeś na RPP?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95