PROCESSION - klasyczny doom metal z Chile
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Re: PROCESSION - klasyczny doom metal z Chile
świetna płyta - ma byc na Allegro w styczniu u jednego znanego sprowadzacza
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Słucha mi się tego lepiej od Reverend Bizarre. Nic nowego, a cieszy - może dlatego, że czuć w tym pot, krew i trupa?
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
-
- mistrz forumowej ceremonii
- lucass
- weteran forumowych bitew
Sukces tego albumu to w olbrzymiej mierze wokale. Przezajebisty stuff.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Lykantrop
A do tego ten ascetyzm, duch Candlemass, potężne sabbathowe riffy, dobre brzmienie... Jestem równie mocno pozamiatany.lucass pisze:Sukces tego albumu to w olbrzymiej mierze wokale. Przezajebisty stuff.
Zauważyłem u siebie taki proces, że im starszy tym coraz częściej sięgam do kapel z półki doom/ sludge. A jeszcze 15 lat temu na każdym doomowcu wieszałbym psy, więc progres jest, he he.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Duvelor
I bardzo dobrze, że "wbijasz" się w doom! Sięgnij po kilka ostatnio wydanych albumów i będzie git :) Np. ORCHID, EVANGELION, albo starsze HOUR OF 13, SEAMOUNT, LORD VICAR, itp.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- KelThuz
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
I EVANGELIST z Krakowa.
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
Po prostu zwalniasz (nie mylić z rozwolnieniem), dochodzisz do tego miejsca, gdzie jasnym jest, że nigdzie nie musisz się śpieszyć. Niech walczą inni. Błogi stan zadowolenia, czego wszystkim serdecznie życzę.Lykantrop pisze:A do tego ten ascetyzm, duch Candlemass, potężne sabbathowe riffy, dobre brzmienie... Jestem równie mocno pozamiatany.lucass pisze:Sukces tego albumu to w olbrzymiej mierze wokale. Przezajebisty stuff.
Zauważyłem u siebie taki proces, że im starszy tym coraz częściej sięgam do kapel z półki doom/ sludge. A jeszcze 15 lat temu na każdym doomowcu wieszałbym psy, więc progres jest, he he.
- Duvelor
Właśnie, pomyliłem nazwy. Chodziło oczywiście nie o EVANGELION, a o EVANGELIST. :)KelThuz pisze:EVANGELIST z Krakowa
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- BadBlood
Chłopaki już robią drugą płytę, swoją drogą.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- Duvelor
- BadBlood
Ba! :) Swoją drogą Felipe z przynajmniej częścią europejskiego składu Procession stworzył band pod szyldem Vein. Zapowiada się mocno.
- Duvelor
Oczywiście grający "anti-human" black rozpierdol blastfucking metal?
A tak poważnie, słyszałeś już jakieś próbki?
A tak poważnie, słyszałeś już jakieś próbki?
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- BadBlood
o, masz:
w lutym debiutancka epka \m/
- Lykantrop
Z tego nie znam jedynie Evangelion i Seamount. Orchid póki co pobieżnie obadałem. Za to z chęcią przyjmę jakiekolwiek wytyczne co do takich tagów jak: Saturnalia Temple, dISEMBOWELMENT, Stabat Mater, Winter, Unholy. Jak znasz posępniaków parających się takim organicznie brzmiącym dołem to przyjmę i podziękuję. :-)Duvelor pisze:I bardzo dobrze, że "wbijasz" się w doom! Sięgnij po kilka ostatnio wydanych albumów i będzie git :) Np. ORCHID, EVANGELION, albo starsze HOUR OF 13, SEAMOUNT, LORD VICAR, itp.
Btw. w temacie doom/ sludge pozamiatał mną kompletnie tegoroczny album YOB.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Duvelor
YOB bardzo dobry.
Odnośnie Twojej prośby to wymienię kilka przykładów, niekoniecznie z typowego doom, ale warte uwagi. Zdecydowanie polecam PANTHEIST. Zaczynali od funeral doom, trochę eksperymentowali, szczególnie na "Journey Through Lands Unknown", by zajść w rejony nieco delikatniejsze, ale nie mniej ciekawe. Z dość podobnych rejonów wypadł, jebany tu przez niektórych, australijski MOURNFUL CONGREGATION. Jeśli chciałbyś zgłębić funeral doom, to zapoznaj się jeszcze np. z niemieckim AHAB, z brazylijskim HELLLIGHT, ale te ostatnie w ostateczności. ;)
Jeśli z kolei szukasz kapel z okolic BLACK SABBATH, to pewnie trafisz lub trafiłeś już na COUNT RAVEN (po długiej przerwie wydali bardzo dobry "Mammons War") i pochodne? Oczywiście jeśli lubisz SAINT VITUS, to w zasadzie wszystkie projekty WINO, od THE OBSESSED, przez SPIRIT CARAVAN, aż po WINO właśnie. :) Ale to raczej klasyki.
Skoro już jesteśmy przy klasyce, to sprawdź (choć pewnie kojarzysz / znasz) THE GRAVIATORS, JEX THOTH, BLOOD CEREMONY, itp... ale to w sumie nie smuty i doom. :)
Jeśli CANDLEMASS to posłuchaj np. GRIFTEGARD, ATLANTEAN KODEX. Jeśli ELECTRIC WIZARD to zarzuć SERPENT VENOM. W sumie to sporo upraszczam, ale czasu i miejsca mało.
Godne polecenia są też kapele doom / heavy / epic i jak je tam jeszcze zwał. :) Np. THE GATES OF SLUMBER, DOOMSWORD, ARGUS. Choć grają "szybciej" to są "ponure i smętne".
Kurwa, sam nie wiem, mam gonitwę myśli. Jeśli coś szczególnego mi się przypomni to zarzucę Ci kilka nazw.
Patrz też co poleca BadBlood i Lucass. Z reguły są to właśnie ciekawe rzeczy z gatunku heavy / sludge / doom, itd.
No, a jak. Znowu doskonały wokal, melodie nieco nawiązujące do PROCESSION, co raczej nie powinno dziwić. Zakup obowiązkowy. :)
Odnośnie Twojej prośby to wymienię kilka przykładów, niekoniecznie z typowego doom, ale warte uwagi. Zdecydowanie polecam PANTHEIST. Zaczynali od funeral doom, trochę eksperymentowali, szczególnie na "Journey Through Lands Unknown", by zajść w rejony nieco delikatniejsze, ale nie mniej ciekawe. Z dość podobnych rejonów wypadł, jebany tu przez niektórych, australijski MOURNFUL CONGREGATION. Jeśli chciałbyś zgłębić funeral doom, to zapoznaj się jeszcze np. z niemieckim AHAB, z brazylijskim HELLLIGHT, ale te ostatnie w ostateczności. ;)
Jeśli z kolei szukasz kapel z okolic BLACK SABBATH, to pewnie trafisz lub trafiłeś już na COUNT RAVEN (po długiej przerwie wydali bardzo dobry "Mammons War") i pochodne? Oczywiście jeśli lubisz SAINT VITUS, to w zasadzie wszystkie projekty WINO, od THE OBSESSED, przez SPIRIT CARAVAN, aż po WINO właśnie. :) Ale to raczej klasyki.
Skoro już jesteśmy przy klasyce, to sprawdź (choć pewnie kojarzysz / znasz) THE GRAVIATORS, JEX THOTH, BLOOD CEREMONY, itp... ale to w sumie nie smuty i doom. :)
Jeśli CANDLEMASS to posłuchaj np. GRIFTEGARD, ATLANTEAN KODEX. Jeśli ELECTRIC WIZARD to zarzuć SERPENT VENOM. W sumie to sporo upraszczam, ale czasu i miejsca mało.
Godne polecenia są też kapele doom / heavy / epic i jak je tam jeszcze zwał. :) Np. THE GATES OF SLUMBER, DOOMSWORD, ARGUS. Choć grają "szybciej" to są "ponure i smętne".
Kurwa, sam nie wiem, mam gonitwę myśli. Jeśli coś szczególnego mi się przypomni to zarzucę Ci kilka nazw.
Patrz też co poleca BadBlood i Lucass. Z reguły są to właśnie ciekawe rzeczy z gatunku heavy / sludge / doom, itd.
Zaraz obadam, posłucham, ale pewnie mogę w ciemno przyjąć, że będzie wspaniale...BadBlood pisze:o, masz:
No, a jak. Znowu doskonały wokal, melodie nieco nawiązujące do PROCESSION, co raczej nie powinno dziwić. Zakup obowiązkowy. :)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
- BadBlood
a swoją drogą, nie bujnąłbyś się z 6 grudnia na Premonition 13 w Berlinie? będzie Wino rzęził w takiej fajnej norze jednej ;)Duvelor pisze:Oczywiście jeśli lubisz SAINT VITUS, to w zasadzie wszystkie projekty WINO, od THE OBSESSED, przez SPIRIT CARAVAN, aż po WINO właśnie :)
- lucass
Co za cios. Będzie bomba.BadBlood pisze:o, masz:
W lutym debiutancka epka \m/
LEGALISE DRUGS & MURDER
- BadBlood
Będzie. Posłuchałem już jednego pełnego numeru - pięknota. Mocno candlemassowskie klimaty, wokalnie znacznie się różni od Procession, będzie czego posłuchać.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
A jeśli masz po prostu ochotę posłuchać wolnej, posępnej, ciężkiej, ale przebojowej muzyki to polecam debiut amerykańskiego SANCTUS INFERNUM.Duvelor pisze:Jeśli z kolei szukasz kapel z okolic BLACK SABBATH...
Jeśli lubisz SAINT VITUS...
Jeśli CANDLEMASS...
Jeśli ELECTRIC WIZARD...
Only SŁUCHANIE płyt is real!