NEGATIVE PLANE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: NEGATIVE PLANE

06-11-2011, 14:01

no, przynajmniej będę miał argument, jak mi ktoś będzie wmawiać, że bezkrytycznie patrzę na rekomendacje Fenriza :DDD
Awatar użytkownika
Rydel
rozkręca się

06-11-2011, 14:03

Żarty o chłodnym lejku chyba nigdy nie wyjdą z mody :lol:
Kenosis, O theory of great peril!
Rob GOD of any attribute and fill the shattering universe
with the pestilent scent of putrefaction and the glorious cloud of death,
for steadfast, at any cost, He must be.

Last.fm
DCI Hunt

06-12-2011, 16:13

ultravox pisze:Dwójeczka to dla mnie jedna z najlepszych płyt tego roku
Właśnie słucham pierwszy raz i zajebiście mi się podoba. Tegorocznych nowości znam niewiele, ale w tej chwili nie kojarzę żadnej płyty (no może "Fallen"), która urzekłaby mnie w podobny sposób.
death_to_all
zaczyna szaleć

06-12-2011, 17:52

Obok "The Thousandfold Epicentre" i "Doom of the Occult" chyba najlepsze co wyszło w 2011.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

06-12-2011, 18:12

Conflagrator pisze:
ultravox pisze:Dwójeczka to dla mnie jedna z najlepszych płyt tego roku
Właśnie słucham pierwszy raz i zajebiście mi się podoba. Tegorocznych nowości znam niewiele, ale w tej chwili nie kojarzę żadnej płyty (no może "Fallen"), która urzekłaby mnie w podobny sposób.
Ja bym jeszcze do tych dwóch dorzucił "Void" i "True Traitor, True Whore".
Awatar użytkownika
Lykantrop

09-12-2011, 17:54

Katharsis meets Aura Noir jak chuj. Bardzo dobry album, brzmienie przyzwoicie osyfione, a zwolnienia i rytualne patenty bardzo fajnie wpasowują się w całość. Może najlepsze to, to nie jest, ale na pewno psów na tym wieszać nie można. No, a już na pewno lepiej jest niż na debiucie.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

27-05-2012, 20:40

Obrazek

ROTTING CHRIST / NEGATIVE PLANE - split 7"EP!!!

This soundtrack to Mikael Häll's doctoral dissertation is a 7" vinyl single with exclusive tracks by Rotting Christ and Negative Plane. The dissertation will be published by Malört later this year, and treats conceptions of sexual intercourse with nature spirits and demons in 17th and 18th century Sweden. Cover designed by Timo Ketola. Strictly limited to 616 copies. OFFICIAL RELEASE

Copies available from Nuclear Winter for 9 euros plus postage
Give birth to something dead
Give birth to something old
nightspiryt

27-05-2012, 20:50

ooo zajebiście. tylko czemu na stronie Nuclear Winter nic o tym nie ma?

EDIT. bo NW tego nie wydaje
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-05-2012, 08:22

Morph pisze:Obrazek

ROTTING CHRIST / NEGATIVE PLANE - split 7"EP!!!

This soundtrack to Mikael Häll's doctoral dissertation is a 7" vinyl single with exclusive tracks by Rotting Christ and Negative Plane. The dissertation will be published by Malört later this year, and treats conceptions of sexual intercourse with nature spirits and demons in 17th and 18th century Sweden. Cover designed by Timo Ketola. Strictly limited to 616 copies. OFFICIAL RELEASE

Copies available from Nuclear Winter for 9 euros plus postage
Bedzie ktos sciagal? Pisze sie !!!
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Lykantrop

19-07-2012, 20:33

Ja cię pieeerdolęęę, w szale kupowania płyt postawiłem sobie po 2-3 przesłuchaniach "Stained..." po krótkim pierdnięciu recenzji w postaci "Katharsis meets Aura Noir", a nie doceniłem z jak oczo i uszojebną zajebistością mam do czynienia. Teraz powoli zaczynam rozumieć Mańka, który "FUKK" potrafi męczyć przez cały ruski rok, a i tak mu ciągle mało. 2ka hamerykańców po prostu hipnotyzuje, uzależnia i wkręca się niczym włosy znudzonej urzędniczki budżetówki w wentylator.

Tak po prostu nie grał nikt wcześniej, tutaj wszystko choć z pozoru trywialne i "oldskulowe", jest jednocześnie całkowicie świeże. Życzyłbym sobie, aby więcej kapel w taki sposób podchodziło do tego co robi - z pasją, nietuzinkowo, nie siląc się na bycie kolejnym tribute bandem dla Celtic Frost, Kreator czy Bathory, itd. Dodając coś od siebie, pierwiastek oryginalności i unikatowości. Coś, co pozwala stwierdzić TAK NIE GRAŁ NIKT WCZEŚNIEJ. Na początku głównie przeszkadzało mi w tym materiale brzmienie - stłumione, mało czytelne i rozmyte. Po n-tym przesłuchaniu nie mam wątpliwości, że tutaj zbrodnia została popełniona całkowicie z premedytacją, bo nie ma elementu, który mógłbym uznać za słabszy czy odstający od reszty. Perfekkto Diaboli!

Nie chcę tutaj ferować wyroków pod wpływem hype'a na Negative Plane, który męczę jakoś od miesiąca i końca nie widać. Ale obok Deathspell Omega, Katharsis i Peste Noire to dla mnie kolejny kandydat do kategorii "black metalowy rewolucjonista". Teraz jeszcze widocznie nie nadszedł ich czas, ale zobaczycie młodojebce i stare pryki, że jeszcze kiedyś słusznie ich się okrzyknie królem Midasem BM A.D. XXI w.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
DCI Hunt

19-07-2012, 20:46

W dużej mierze się z Tobą zgadzam.
Awatar użytkownika
Drone

19-07-2012, 21:09

Ja też, ale rozciągam tę opowieść także na pierwszą płytę. Bardzo pan lider też rozsądnie prawi w wywiadach, czuć w tym SERCE.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
nightspiryt

21-07-2012, 22:40

rewelacyjny zespół, absolutna czołówka metalu z ostatnich lat. obie płyty wspaniałe. za ten jeden riff należy im się szacun na wieki wieków:
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

21-07-2012, 23:05

na żywo brzmią lepiej niż z płyt :D
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

21-07-2012, 23:38

twoja stara behemoth
Awatar użytkownika
Sybir

24-02-2013, 20:16

Koledzy, przyznam się bez bicia - nie słyszałem w życiu ni sekundy Negative Plane. Warto się za to brać? Zasługuje na to, by posiadać w postaci materialnej na półce? Jakieś tagi?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
DCI Hunt

24-02-2013, 20:22

jak najbardziej warto. Lykantrop dobrze napisał kilka postów wyżej, choć z tą rewolucyjnością przesadził.
satanking666
rozkręca się

24-02-2013, 20:39

jedno z lepszych USBM
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

24-02-2013, 21:58

A i na żywo mie sie podobało, nie żałowalem pozyskania kolejnego biletu potężnego PKP relacji Koszalin- Wrocław. Ogólnie nie zauważa sie często amerykańskiej sceny BM a ma ona całkiem sporo do powiedzenia, kwestia jak zawsze gustu, ale jankesi zaczęli w końcu kumac o co chodzi w BM i jest kilka tworow ciekawych, no ale w sumie gdzie teraz nie gra się dobrej muzy, kryterium geograficzne skonało juz w zapomnieniu i nowe killery atakuja z każdego zakatka globu- może juz na dniach polarnicy z Lodowca Rossa wyrzygaja jakis koźlonukllearnogazmaskowy bdb wymiot od ktorego struchleja uszy wszystkich wątpiacych?!
P.J.E.C.
dave
zaczyna szaleć

24-03-2014, 20:34

"Stained Glass Revelation" przypomina mi pajęczynę pod względem konstrukcji i właściwości. Za samo brzmienie jestem na kolanach. Napierdalam tą płytę regularnie od prawie roku. Wyjątkowy album. Maja chlopaki swoj lot niewatpliwie, choc wplywy Mortuary Drape, Mercyful Fate widoczne, ale to tylko zalety.
Ostatnio zmieniony 30-07-2014, 19:43 przez dave, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ