DISGORGE (tylko meksykański !!!)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
shitfun
weteran forumowych bitew

Re: DISGORGE (tylko meksykański !!!)

15-06-2011, 15:20

Mi osobiscie "Chronic..." najbardziej lezy, ale zaraz za nim "Necro..." i "Forensick" /tutaj brzmienie mogloby nieco byc lepsze/ Ciekawe kiedy cos nowego wyrzygają.
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

15-06-2011, 16:12

Właśnie wyrzygali split z Haemorrhage:
Obrazek
a najlepszym ich krążkiem jest przezajebisty "Necrholocaust".
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
shitfun
weteran forumowych bitew

15-06-2011, 16:27

a no to przegapiłem informację, trzeba będziezakupic płytkę
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Nasum

15-06-2011, 21:02

Przy okazji Haemorrhage - oprócz splitu wydali też pełnoczasowy album " Hostpital carnage"
Awatar użytkownika
Blackwinged
postuje jak opętany!
Kontakt:

25-06-2011, 23:42

Disgorge jest zakuwisty!Kapitalna mielonka na `Forensic` (niestety mam jakieś biedne i chujowe wydanie z Blackend Records tego cd), 1lp i 3lp też są zajebiste,najlepsze rzeczy nagrali jak Antimo był w skłądzie,teraz chyba jakiś split z Haemorrhage wydali.
Destroy your life for Noisecore!
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

26-06-2011, 00:56

Byłem kiedyś na koncercie tych meksykańskich herbatników. To było chyba w 2001 roku w Krakowie oczywiście. Nie wiele pamiętam poza tym, że same ballady...:)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Awatar użytkownika
Blackwinged
postuje jak opętany!
Kontakt:

26-06-2011, 00:57

Ballady hehe:)??
Nasum

26-06-2011, 08:29

Edinazzu pisze: same ballady...:)
A publika trzymała w górze zapalone zapalniczki, bujała się od lewej do prawej strony i chóralnie odśpiewywała refreny. To musiało być niesamowite. :)
Maria Konopnicka

06-12-2011, 18:47

Słucham właśnie "Necrholocaust" i cholera jestem bardzo miło zaskoczony. Potężne, mięsiste brzmienie, jest huragan i nawałnica, ale nie zapominają o miażdżących riffach i efektownych zwolnieniach. Podobają mi się też wokale i perkusja. Nie słucham takiego death metalu nazbyt często, ale ta płyta zdecydowanie mnie przekonuje.
Mort
rasowy masterfulowicz

06-12-2011, 18:51

Dlaczego dopiero teraz?
Trzeci krazek meksykancow to krok w strone miazdzacego oldschoolowego death metalu i dla wielu ich najlepszy album. Mnie najbardziej rajcuje zboczona dwojka - Forensick.
I AM MORBID
Maria Konopnicka

06-12-2011, 19:18

Mort pisze:Dlaczego dopiero teraz?
Przegapiłem jakoś ten album - po Forensick kupiłem od razu Gore Blessed to the Worms i nie dotarło do mnie, że coś jeszcze nagrali między tymi krążkami. Myślałem, że się rozpadli i "Gore"... to taka poreaktywacyjna płyta po latach milczenia. Ostatnio robiłem zakupy w Paganie i szukając płyt amerykańskiego DISGORGE natrafiłem na nią zupełnie przypadkowo. Dobry zakup.
Awatar użytkownika
Blackwinged
postuje jak opętany!
Kontakt:

04-03-2012, 00:43

Muszę gdzieś kupić jednak pierwsze wydanie `Forensick` z Repulse Records, a te z Blackend opchnąć.
Mort
rasowy masterfulowicz

04-03-2012, 09:53

I AM MORBID
Awatar użytkownika
Blackwinged
postuje jak opętany!
Kontakt:

17-05-2012, 20:23

Ma ktoś te wydanie `Forensick` z candlelight z 2010?Jak wygląda booklet, ma jakieś bonusy?
DCI Hunt

09-08-2013, 19:31

Blackwinged pisze:Ma ktoś te wydanie `Forensick` z candlelight z 2010?Jak wygląda booklet, ma jakieś bonusy?
Tak sobie odgrzebie temat, bo słuchałem dziś w/w płyty. Mam wydanie Candlelight - bonusów nie ma, w booklecie wszystko to samo co w wersji Repulse (choć pewnie już dawno masz/wiesz).
Pacjent

09-08-2013, 19:39

Skoro odświeżyłeś to pragnę podkreślić, że materiały nagrane po odejściu Antimo czyli "Gore Blessed to the Worms" i split z Haemorrage uważam za wyśmienite.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

09-08-2013, 20:08

Pacjent pisze:Skoro odświeżyłeś to pragnę podkreślić, że materiały nagrane po odejściu Antimo czyli "Gore Blessed to the Worms" i split z Haemorrage uważam za wyśmienite.
Ale dodać również należy, że na poziomie ultra mega zajebistego debiutu czy "Necrholocaust" to one nie są. Swoją drogą, nie dalej jak 2 tygodnie temu odświeżałem sobie "Chronic Corpora Infest" i tak jak już grubo ponad 10 lat temu ten album siał zamęt, tak teraz absolutnie nic się nie zmienia. Nawet brzmienie, które na początku wydawało mi się kulejące po latach stanowi taki swoisty smaczek tego materiału.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Nasum

09-01-2014, 07:58

A ja właśnie teraz odświeżam sobie wszystkie płyty Meksykańców. Jesli chodzi o ich ostatni pełny album, to owszem, jest wyśmienity, to wciąż muzyka która w waszego ciała zrobi tortillę, cały czas czuć tutaj chorobę, ale jest to chyba najbardziej przystępny ich album, najwięcej tutaj....muzyki. Utwory są bardziej rozpoznawalne, nie ma tutaj odczuwalnej pogoni za ektremum, jesli ktoś chciałby poznać ten zespół poleciłbym mu poznać najpierw "Gore blessed to the worms". Jak na razie najlepszy dla mnie jest "Necroholocaust", ale to bardzo umowne, bowiem jutro może to być "Forensick", czy debiut. Akurat ten zespół ma dużo do zaoferowania na każdym albumie, to naprawdę solidne grzanie, przeznaczone raczej do muzycznych terrorystów, ci, którzy szukają w muzyce czegos bardziej subtelnego, niewiele znajdą tutaj dla siebie.

A przy okazji - wychwyciliście w którym momencie na "Forensick" goscinnie ryczy Corpsegrinder?
Nasum

09-01-2014, 10:59

[/quote]"Forensick" /tutaj brzmienie mogloby nieco byc lepsze[/quote]

Akurat tutaj te chropowate, lekko rzężące brzmienie, gdzie nieco za głośno ustawione sa blachy, nieco za cicho nagrane wokale - własnie tutaj okazuje się być sporym atutem, doskonale współgra z okładką. Jest chore, cała płyta ma wydźwięk czystej patologii, zboczone, wykoślawione, to dźwiekowy gwałt, to czysty, garażowy rzęch. Ale mam jazdę od paru dni na ten zespół, przypominam sobie ich wszystkie płyty... i czekam na kolejną, bo narobili sporo smaku tym splitem z Haemorrhage. Najwyższy czas by cos nagrać chłopaki.
Ostatnio zmieniony 09-01-2014, 11:04 przez Nasum, łącznie zmieniany 1 raz.
Sineater
postuje jak opętany!

09-01-2014, 11:01

Nasum pisze:"Forensick"
Pamiętam recenzję tej płyty autorstwa Morbid Marcina z jubileuszowego Morbid Noizza z twardą okłądką i czterema płytami, przy której popłakałem się ze śmiechu. Do dziś jedna z moich ulubionych recenzji jakiejkolwiek płyty.
ODPOWIEDZ