Thrasfest Classics
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- rasowy masterfulowicz
Re: Thrasfest Classics
teraz warto przelać pieniądze na busa :))
- Vlad
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Odbyło, nawet sporo luda przyszło:)
- kocurejro
- postuje jak opętany!
jestem wkurwiony, splot kilku okolicznosci z obowiazkowym szkoleniem na czele nie pozwolili mi pojechac :/ : / :/

-
mnie w ten sposób ominął Morbid Angel więc trzeba było jakąś rekompensatę sobie zafundować:) Warto było, koncert wieczoru dał chyba Exodus, Sepultura też nie gorzej.
-
- rozkręca się
Takiego gigu sie nie spodziewalem. Mortal Sin rozgrzal nielicho a Heaten ... niezle ale jakos to nie "moj thrash". Ochrona sceniczna totalnie chamska i bardzo agresywna. Wypychali ludzi noszacych na rekach dalej, nawet jak jeszcze nie dotarli do sceny. Muzyka sie to bardzo nie podobalo ale nikt jeszcze nic nie zrobil. Destruction nakurwial w swoim niesamowitym stylu a Schmier mial ochote wyjebac coraz bardziej agresywniejsza ochrone ale jednak tego nie zrobil. do tej pory koncerty super i rzeczywiscie set listy przedniej klasy. Zabawa pod scena rozkrecala sie z kawalka na kawalek by apogeum osiagnac na EXODUS !!! To co sie dzialo pod scena i to jak cudnie bawili sie myzycy to po prostu mistrzostwo swiata ale dlatego i dzieki temu ze .... Rob po prostu po pierwszym kawalku widzac narastajaca agresje dwoch pedalow z ochrony sceny po prostu ich wyjebal i zabronil wchodzenia na nia. Powiedzial nam dokad mozemy stawiac swoje glany i pozostawil do ochrony jedynie swoja obsluge techniczna. No i zaczela sie jazda :) Takiego stage divingu w tym kraju jeszcze nie widzialem, zreszta Rob i chlopaki tez byli w szoku co Rob podsumowal mowiac, ze takie cos to ostatnio widzial w 86 roku gdzies w San Francisco. Lepszej pochwaly dostac nie moglismy. Do tego ciagly i nieprzerwalny snake pit, moshing i non stop loty ze sceny. Zajebisty byl motyw z jednym z fanow ktory po dostaniu sie na scene, moshowal z Robem, spiewal i rob oddal mu mikrofon !!!! Chlopak dal rade i dostal wielkie pochwaly od zespolu jak i od fanow. Na koniec wall of dead i niemalze lzy szczescia w oczach muzykow. Bez dwoch zdan Exodus rozpierdolil wczoraj Mega Club na kawalki !!! Jak dla mnie to najlepszy gig tego roku jaki widzialem ze wzgledu na atmosfere, zabawe no i set liste. Przed Sepultura zastanawialem sie co sie musi stac by Sepultura przebila chlopakow z Californii. No i chuj ... nie stalo sie nic. Koncert poprawny ale jednak set lista troche nie taka a i zmiana sklada nie wyszla na dobre. Potezne, fajne brzmienie i kilka kultowych numerow to nie wszystko. Byli cudowni do 90 roku ... pozniej niestety to juz nie to. Jestem zaszczycony ze po raz drugi w tym roku widzialem Exodus no i zagrali Bonded by Blood ktorego zabraklo na Metal Hammer Festival. Cudowne podsumowanie tego roku ... ten fest na zawsze pozostanie w mej pamieci !!!!!!!
EXODUS RULEZ !!!
EXODUS RULEZ !!!
-
Podobało mi się jak wokalista Exodus komentował co poniektóre skoki w publikę - na jednego gościa machnął ręką, drugiego skwitował kwaśną miną, a trzeciego który w powietrzu wykonał coś ala salto pochwalił uniesionym do góry kciukiem i rozbawioną mordą. Co chwilę też pokazywał że jesteśmy rąbnięci - i chyba nie była to tylko kurtuazja. Parę lasek też serfowało po ludziach, jedną techniczny zrzucił w tłum, po czym Rob ja wyciągnął i pozwolił postać na scenie by mogła pomachać banią. Sepultura znowu skorzystała z ochrony mega, poza tym ludzie byli kompletnie zmęczeni po koncercie Exodus, tak więc szaleństwa nie było. Na otarcie łez kilka zajebistych kawałków , ale gdyby zamiast Chaos zdecydowali się zagrać coś ze Schizophrenii byłoby o piekło lepiej.Warto było, naprawdę.
- Vlad
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
Nie miejcie pretensji do ochrony, takie zachowaniu wymusił na nich przedstawiciel austriackiej agencji. "No stagediving, zero tolerance". Bardzo nie chciał zrozumieć, że w medze koncerty po prostu muszą być dzikie. WIELKIE dzięki dla wszystkich obecnych!
- nicram
- Vlad
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
z całą pewnością nie grał na Thrashfeście.
-
- rozkręca się
Czy moglby ktos napise setliste Sepultury z tego gigu gdyz w trakcie powrotu gdzies mi sie zawieruszyla.
-
Zajrzyj strone wcześniej, @Death in another way podał setliste nie tylko Sepultury, ale i pozostałych kapel. Kolejność kawałków chyba nawet ta sama, więc nie musisz szukać zbyt daleko.westham666 pisze:Czy moglby ktos napise setliste Sepultury z tego gigu gdyz w trakcie powrotu gdzies mi sie zawieruszyla.
-
- rozkręca się
Oczywiscie widzialem zamieszczone setlisty jednak wydaje mi sie , ze w MegaClubie Territory zagrane bylo raczej w pierwszej czesci gigu dlatego poprosilem o setliste. Jednakze dziekuje za odzew.
-
- weteran forumowych bitew
Było zajebiście-ogromne dzięki dla wszystkich za stworzenie wspaniałej atmosfery i znakomitą masekrę i rzeź pod sceną
i na niej, a dla wokalisty Exodusa gratulacje i uznanie za wyrzucenie ochroniarzy ze sceny w trakcie Ich koncertu!!!:-)))
Najlepiej zagrał Exodus i Destruction, następnie Mortal Sin i Heathen, a sepultura beznadziejnie i koszmarnie-
ten koncert tylko potwierdził, że ten zespół nie istnieje wogóle po wydaniu płyty "Chaos A.D."!!!:-))) Bardzo serdeczne
pozdrwienia dla Wszystkich Moich Świetnych Znajomych ze Sławkiem ze Stragardu Szczecińskiego ze Starej
Szczecińskiej Ekipy oraz Wielkiego Fana DEATH z Raciborza, Przemka z Oświęcimia i Trzech Zajebistych
Gości, którzy przylecieli na Ten Fest specjalnie z Kijowa na czele i Wielu Innych!!!:-)))
i na niej, a dla wokalisty Exodusa gratulacje i uznanie za wyrzucenie ochroniarzy ze sceny w trakcie Ich koncertu!!!:-)))
Najlepiej zagrał Exodus i Destruction, następnie Mortal Sin i Heathen, a sepultura beznadziejnie i koszmarnie-
ten koncert tylko potwierdził, że ten zespół nie istnieje wogóle po wydaniu płyty "Chaos A.D."!!!:-))) Bardzo serdeczne
pozdrwienia dla Wszystkich Moich Świetnych Znajomych ze Sławkiem ze Stragardu Szczecińskiego ze Starej
Szczecińskiej Ekipy oraz Wielkiego Fana DEATH z Raciborza, Przemka z Oświęcimia i Trzech Zajebistych
Gości, którzy przylecieli na Ten Fest specjalnie z Kijowa na czele i Wielu Innych!!!:-)))
No dobra, a teraz na poważnie - dlaczego tym razem koncert został odwołany ? :)
-
Wszystko przez dziurawe polskie drogi, autobusy się im rozjebały i nie dojechali. :)