VITAL REMAINS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: VITAL REMAINS
Czy poza pierwszym wydaniem można kupić "In Cold Darkness" w zwykłym pudełku?
-
- weteran forumowych bitew
Nie można-są dwa wydania tej płyty w pudełku-japońskie i normalne Peaceville-ja mam japońskie i jest zajebiste-
re-edycja w digipacku jest maksymalnie gówniana, a winylowa edycja po latach nie dorasta do pięt obu pierwszym
wydaniom i nie oddaje w pełni wszystkich szczegółów i nie ma na niej odwróconych tekstów jakby pisanych na czerwono
krwią, które żeby przeczytać trzeba przystawić lusterko, akurat takich samych i wszystkich zdjęć i wszystkich
opisów, tzw. liner notes-więc jak kupić to tylko jedno z dwóch pierwszych wydań-na japończyku masz dodatkowo
cover Venom, japońska książeczka i obi, a brzmi po prostu doskonale (kilka lat temu kosztowało mnie wprawdzie
aż 175 zł łącznie z wysyłką, ale było warto-mam w swojej kolekcji płytę jednego z Moich Ulubionych Zespołów
i to wydaniu, na które polowałem przez kilka ładnych lat)!!!:-)))
re-edycja w digipacku jest maksymalnie gówniana, a winylowa edycja po latach nie dorasta do pięt obu pierwszym
wydaniom i nie oddaje w pełni wszystkich szczegółów i nie ma na niej odwróconych tekstów jakby pisanych na czerwono
krwią, które żeby przeczytać trzeba przystawić lusterko, akurat takich samych i wszystkich zdjęć i wszystkich
opisów, tzw. liner notes-więc jak kupić to tylko jedno z dwóch pierwszych wydań-na japończyku masz dodatkowo
cover Venom, japońska książeczka i obi, a brzmi po prostu doskonale (kilka lat temu kosztowało mnie wprawdzie
aż 175 zł łącznie z wysyłką, ale było warto-mam w swojej kolekcji płytę jednego z Moich Ulubionych Zespołów
i to wydaniu, na które polowałem przez kilka ładnych lat)!!!:-)))
- Mol
- zahartowany metalizator
Jeśli mowa o koncercie z Hateplow/Rotten Sound to bylem. ;)Death in another way pisze: a kto na drugim, jak zagrali w Proximie kilka lat później!?
-
Oczywiście, że o Nim mowa. Zagrali wtedy zajebiście i to jakie znakomite kawałki z jedynki i dwójki,
a jego organizatorem był mmp!!! :-)))
Poza tym mało osób wie, że Rotten Sound zagrał kiedykolwiek w Polsce jakikolwiek koncert, tym bardziej, że wtedy byli raczej u nas mało znanym zespołem z Finlandii, a teraz znaczą tak wiele i doszli tak daleko w podziemiu własną pracą, kreatywnością, zaangażowaniem i grindowym talentem!!! :-)))
a jego organizatorem był mmp!!! :-)))
Poza tym mało osób wie, że Rotten Sound zagrał kiedykolwiek w Polsce jakikolwiek koncert, tym bardziej, że wtedy byli raczej u nas mało znanym zespołem z Finlandii, a teraz znaczą tak wiele i doszli tak daleko w podziemiu własną pracą, kreatywnością, zaangażowaniem i grindowym talentem!!! :-)))
- Mol
To byl dobry koncert, ale dla mnie koncert wieczoru zagrali Hateplow. :)Death in another way pisze:Oczywiście, że o Nim mowa-zagrali wtedy zajebiście i to jakie znakomite kawałki z jedynki i dwójki, a jego organizatorem był mmp!!! :-)))Mol pisze:Jeśli mowa o koncercie z Hateplow/Rotten Sound to bylem. ;)Death in another way pisze: a kto na drugim, jak zagrali w Proximie kilka lat później!?
-
Dla mnie akurat Malevolent Creation, Hate Plow było jednak numerem dwa, a Rotten Sound numerem trzy, ale zaraz
za Nimi-to oczywście kwestia gustu i bardzo osobistego odczucia!!!:-)))
za Nimi-to oczywście kwestia gustu i bardzo osobistego odczucia!!!:-)))
- ultravox
Grali jeszcze w 2008 w Gdyni razem z Trap Them, Victims i The Ocean. Fajny to był koncert.Death in another way pisze:Poza tym mało osób wie, że Rotten Sound zagrał kiedykolwiek w Polsce jakikolwiek koncert, tym bardziej, że wtedy byli raczej u nas mało znanym zespołem z Finlandii, a teraz znaczą tak wiele i doszli tak daleko w podziemiu własną pracą, kreatywnością, zaangażowaniem i grindowym talentem!!! :-)))
-
Tak, ale wtedy byli już znacznie bardziej znani w podziemiu!!!:-)))
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wtedy o ile się nie mylę promowali "Murderworks"? Wtedy też nastąpił przełom w ich karierze, to dzięki tej płycie stali się bardziej rozpoznawalni.Death in another way pisze:Poza tym mało osób wie, że Rotten Sound zagrał kiedykolwiek w Polsce jakikolwiek koncert, tym bardziej, że wtedy byli raczej u nas mało znanym zespołem z Finlandii, a teraz znaczą tak wiele i doszli tak daleko w podziemiu własną pracą, kreatywnością, zaangażowaniem i grindowym talentem!!! :-)))
-
Poniekąd też!!!:-)))
-
poniekąd fantastyczna płyta, zaraz sobie odpalę. A zaraz po niej Vitali, tym razem dwójeczkę:)
-
Znakomicie!!!:-))) Płytę "Murderworks" wydali w 2002-gim roku, ja najbardziej lubię "Exit" z 2005-go roku,
choć ostatnia "Cycles" z 2008-go roku jest też bdb!!!:-)))
choć ostatnia "Cycles" z 2008-go roku jest też bdb!!!:-)))
-
Ostatnią pełnowymiarową jest tegoroczna "Cursed" - gorąco polecam!
-
Właśnie ostatniej "Cursed" z tego roku jeszcze nie słyszałem, ale muszę to szybko nadrobić!!!:-)))
- Mol
Mylisz się, promowali Still Psycho, koncert odbyl sie w lutym '01, a Murderworks wyszla rok pozniej. Poza tym, RS grali jeszcze na jednej z edycji festiwalu Hell Fest w Lesznie, 2004 bodajze.Nasum pisze:Wtedy o ile się nie mylę promowali "Murderworks"? Wtedy też nastąpił przełom w ich karierze, to dzięki tej płycie stali się bardziej rozpoznawalni.Death in another way pisze:Poza tym mało osób wie, że Rotten Sound zagrał kiedykolwiek w Polsce jakikolwiek koncert, tym bardziej, że wtedy byli raczej u nas mało znanym zespołem z Finlandii, a teraz znaczą tak wiele i doszli tak daleko w podziemiu własną pracą, kreatywnością, zaangażowaniem i grindowym talentem!!! :-)))
-
Na tym Hell Feście w Lesznie byłem, nie do końca mnie zrozumieliście. Chodziło mi o to jak byli Oni znani u Nas, jak zagrali w Polsce po raz pierwszy; to, że zagrali później wiem, ale nie aż tak bdb mimo, że w Lesznie akurat wtedy byłem (ale też zajęty pewną dziewczyną), a doskonale wtedy zagrało Prejudice!!! :-)))
- Mol
-
A właśnie - jest tu gdziekolwiek temat o Prejudice!!!??? Wtedy mój bdb kolega kupił koszulkę Malamor i był z niej ogromnie zadowolony!!! :-))) To w ogóle był bardzo udany Fest, a znakomity Lech Pils był w klubie z beczki po bdb cenie!!! :-)))
Tematu o Malamor też raczej tutaj niestety nie ma!!! :-(((
Tematu o Malamor też raczej tutaj niestety nie ma!!! :-(((
- Najprzewielebniejszy
W Lesznie wtedy zagrali zajebisty set, wszystkie kapele grające przed nimi stały z opadniętymi koparami.Death in another way pisze:Na tym Hell Feście w Lesznie byłem, nie do końca mnie zrozumieliście. Chodziło mi o to jak byli Oni znani u Nas, jak zagrali w Polsce po raz pierwszy; to, że zagrali później wiem, ale nie aż tak bdb mimo, że w Lesznie akurat wtedy byłem (ale też zajęty pewną dziewczyną), a doskonale wtedy zagrało Prejudice!!! :-)))
-
- zaczyna szaleć
Ale jest za to wiele innych wspaniałych tematów!!!:-)))Death in another way pisze:Tematu o Malamor też raczej tutaj niestety nie ma!!!:-(((