Właśnie, kibicował ktoś tym dwóm szwabom i ich hołdowi dla Batlorda? Ja bardzo lubię i - cierpliwie, ale jednak - czekałem na ich kolejne płyty. Niestety nie wszystkie mam na półce, ale co się odwlecze...Lykantrop pisze:Co prawda rzadko to bywa dostępne ("In..." Mayhemic Truth, rzecz jasna), ale jak już się pojawi to schodzi za niewielkie sumy (reedycja rzecz jasna, wydania HH nie widziałem już dawno temu nigdzie). Ostatnio ustrzeliłem na alledrogo za 31 zł i NIKT poza mną tego nie licytował. Cholernie warto, bo nie wiedzieć czemu częściej się gada o jakichś miernotach z Falkenbach czy falsyfikatach w postaci Ereb Altor, a pomija się taką perłę, która w bardzo subtelny sposób pokazała, że można brać garściami z Bathory to co najlepsze, ale jednocześnie nie pozbawiając się własnej tożsamości. W temacie "niemiecki BM" to dla mnie jedynka od jakichś 5-6 lat.Gore_Obsessed pisze:Właśnie dzięki recenzji "In Memoriam" zamieszczonej w Morbid Noizz ich poznałem. Kiedyś się wreszcie spotkamy.
MAYHEMIC TRUTH / MORRIGAN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
MAYHEMIC TRUTH / MORRIGAN
Re: MAYHEMIC TRUTH / MORRIGAN
Kupowałem na bieżąco od czasów MAYHEMIC TRUTH. Mam wszystkie ich płyty i bardzo lubię. Kolejna kapela do której w najbliższych tygodniach z przyjemnością sobie powrócę.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Mam wszystkie Morrigan i wszystkie bardzo lubię. Muszę sobie kiedyś zrobić cały dzień z ich płytami.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Chętnie pozbędę się Headcult i nabędę In Memoriam Pic LP.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Morrigan miało bardzo fajny debiut, a dalej to tendencja spadkowa. Chociaż kupy generalnie nigdy nie nagrali, to już nigdy nie nagrali niczego na miarę "In Memoriam". W ogóle Mayhemic Truth pasuje do tematu o niedocenionych za życia jak ulał. Tak w 2005-2006 r. miałem na ich punkcie takiego pierdolca, że przez bite 2 miesiące innej płyty do odtwarzacza nie wkładałem. Tyle, że to był czas, w którym rokrocznie kupowałem max. 20 płyt. :-)knaar pisze:Mam wszystkie Morrigan i wszystkie bardzo lubię. Muszę sobie kiedyś zrobić cały dzień z ich płytami.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Kilka dni temu wyszła nowa płyta MORRIGAN - Diananns Whisper. Nie słyszałem, ale kupuję w ciemno.
Ktoś mógłby to ściągnąć do kraju.
Ktoś mógłby to ściągnąć do kraju.

ja jebie....ale i tak kupię. z tego co wiem, panowie planują jakiś kilku płytowy box Mayhemic Truth, ale zapomniałem zapytać co na nim będzie.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Mam Headcult i Celts i obie bardzo lubie tak jak i lubiłem kiedyś Mayhemic Truth...generalnie spoko kolesie..okładka nowej płyty jkak z Thorgala :D
- knaar
- rasowy masterfulowicz
W Pagan jest najnowszy Morrigan, dodatkowo w weekend promocja -15%, więc śmiało można kupować tę jak i wiele innych płyt.
-
- rozkręca się
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Tego to się nie spodziewałem. Po 9 latach ciszy wychodzi nowy album Morrigan. Wydawcą fińskie Werewolf.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Łooo Panie! To ty na mnie spojżaueś!"
Świetny news!
Świetny news!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- w mackach Zła
Czekam, aż któryś z krajowych sklepów będzie miał ten cd. Proszę o info jakby pojawiło się w jakimś polskim distro.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
MAYHEMIC TRUTH / MORRIGAN – A Ascensão do Fogo e do Aço split

Germany | Finland - 2024 - Black Metal
Mayhemic Truth side was recorded on March, 31 2023
Morrigan side was recorded on April, 01 2023.
Recorded Live at Necropole Fest I
Mixed by Sepherus Dutra
Video edition by Pablo Rodrigues
Setlist:
01-Mayhemic Truth - Lady Morgaine
02-Mayhemic Truth - When Thousand Candles Cry
03-Mayhemic Truth - Carrion of War
04-Mayhemic Truth - The Child of Mayhem
05-Mayhemic Truth - Cythraw
06-Mayhemic Truth - Hymn of the Crow
07-Morrigan - Herald of the Sleep
08-Morrigan - Rome
09-Morrigan - Anam Cara
10-Morrigan - Beyond the Green Hills
11-Morrigan - White as Snow
12-Morrigan - Where the Angels Keep Silence

Germany | Finland - 2024 - Black Metal
Mayhemic Truth side was recorded on March, 31 2023
Morrigan side was recorded on April, 01 2023.
Recorded Live at Necropole Fest I
Mixed by Sepherus Dutra
Video edition by Pablo Rodrigues
Setlist:
01-Mayhemic Truth - Lady Morgaine
02-Mayhemic Truth - When Thousand Candles Cry
03-Mayhemic Truth - Carrion of War
04-Mayhemic Truth - The Child of Mayhem
05-Mayhemic Truth - Cythraw
06-Mayhemic Truth - Hymn of the Crow
07-Morrigan - Herald of the Sleep
08-Morrigan - Rome
09-Morrigan - Anam Cara
10-Morrigan - Beyond the Green Hills
11-Morrigan - White as Snow
12-Morrigan - Where the Angels Keep Silence
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."