ASPHYX VS. ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: ASPHYX VS. ENTOMBED
To jest tak sama klasa:twoja_stara_trotzky pisze:ŻADEN death metal nie brzmi dziś równie aktualnie, równie na czasie i równie bezpretensjonalnie, jak np. to:
To jest dwie klasy wyżej:
LOL! Przypuszczam, że scenę hard core znam trochę lepiej od Ciebie. :)twoja_stara_trotzky pisze:Marian nie rozumie, bo Marian nie zna np. w ogóle sceny hard core i nie kuma, jaki na nią miały wpływ płyty Entombed. :D
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Bo stamtąd tylko krok do:Maria Konopnicka pisze:Dlaczego? Po prostu mnie to interesuje. Co w tym dziwnego?witchfinder pisze:Maria, piszesz z sensem i ciekawie, ale całą tę argumentację za każdym razem kwitujesz nędznym i niepotrzebnym "ile masz lat?" / "czy/ile razy byłeś na koncercie?". To zbędne, naprawdę, nic nie wnosi poza elementem jakiejś dziwnej, zupełnie niemerytorycznej retoryki.
a) jesteś młody, nieosłuchany, gówno wiesz, ja wiem lepiej;
b) ja widziałem na żywo dwa razy, a Ty nie, więc wiem lepiej, a Ty gówno wiesz
;))))))
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii

i to jest generalnie ta różnica DZIŚ :D
Które Black Flag najlepsze jest?Maria Konopnicka pisze:LOL! Przypuszczam, że scenę hard core znam trochę lepiej od Ciebie. :)twoja_stara_trotzky pisze:Marian nie rozumie, bo Marian nie zna np. w ogóle sceny hard core i nie kuma, jaki na nią miały wpływ płyty Entombed. :D
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Kopiowanie? Wymieniłbyś chociaż jedną płytę podobną do "Renewal"? Ten album to jedyna w swoim rodzaju muzyczna psychodela, która operuje na tylu poziomach subtelności, że za cholerę nie da się tego podciągnąć pod jakiś gatunek.longinus696 pisze:Stworzenie brzmienia typowego dla danej stylistyki (Entombed na pierwszych płytach) jest chyba ważniejszym osiągnięciem niż kopiowanie patentów z innych gatunków (Kreator na "Renewal")?
Jeśli chodzi o ENTOMBED - gdybym nie zajrzał na to forum, to bym chyba nie domyślił się, że można ten zespół uważać za genialny. "Left Hand Path" to bardzo dobry album (do którego zresztą mam wielki sentyment), ale formalnie nie ma tam niczego nowatorskiego, jedyne czym zasłynęli to charakterystyczne, basowe brzmienie, które później było kopiowane przez setki kapel. Riffy, kompozycje, wokal - to jest po prostu death metal. Całkiem fajny, ale przed i po LHP były lepsze death metalowe albumy.
Masz rację, doceniłeś Autopsy, doceniłeś Napalm Death - przyjdzie czas, że docenisz też Morbid Angel... i będzie Ci po prostu głupio, że do death metalowych bogów porównywałeś te szwedzkie szeleszczenie na gitarach. :)))twoja_stara_trotzky pisze:Marian, w sumie to niepotrzebnie język strzępimy... To po prostu kwestia czasu... jak z Voivod... jak z Coroner... Kiedyś zrozumiesz i wtedy będzie ci po prostu głupio. :DDDD
- twoja_stara_trotzky
Ale ja doceniam Morbid Angel - to był WIELKI zespół.
Jak ktoś ma jakieś kompleksy to ja już nic na to nie poradzę. :) Czasami pytam o wiek, bo po prostu próbuję zrozumieć czy kontekst i czas, w którym ktoś poznawał daną płytę może mieć znaczenie w jej percepcji (oczywiście najczęściej zadaję to pytanie dla jaj). O koncerty pytam, bo autentycznie mnie to interesuje i w sumie też trochę dziwi, jeśli ktoś np. twierdzi, że kapela X jest najlepszą kapelą deathmetalową, a nigdy nie widział jej na żywo. :)witchfinder pisze:a) jesteś młody, nieosłuchany, gówno wiesz, ja wiem lepiej;
;))))))
- vicek
- zahartowany metalizator
To nie jest przypadkiem ten Diaboł z okładki Iron Maiden? :Dtwoja_stara_trotzky pisze:
- twoja_stara_trotzky
Oj już Marian przestań, bo stosując twoje zasady, musielibyśmy cię pytać w każdym poście, kiedy poznałeś Voivod i Coroner. :DDDDMaria Konopnicka pisze:Jak ktoś ma jakieś kompleksy to ja już nic na to nie poradzę. :) Czasami pytam o wiek, bo po prostu próbuję zrozumieć czy kontekst i czas, w którym ktoś poznawał daną płytę może mieć znaczenie w jej percepcji (oczywiście najczęściej zadaję to pytanie dla jaj). O koncerty pytam, bo autentycznie mnie to interesuje i w sumie też trochę dziwi, jeśli ktoś np. twierdzi, że kapela X jest najlepszą kapelą deathmetalową, a nigdy nie widział jej na żywo. :)witchfinder pisze:a) jesteś młody, nieosłuchany, gówno wiesz, ja wiem lepiej;
;))))))
- night_goat
- zaczyna szaleć
Co za temat... :DDDD
Jeden pisze, że Entombed z "To Ride..." brzmi dzisiaj najbardziej aktualnie jak na dm, drugi, że "IDI" mu się lepiej słucha niż jakiegokolwiek Entombed. BANY ROSKIE...
Jeden pisze, że Entombed z "To Ride..." brzmi dzisiaj najbardziej aktualnie jak na dm, drugi, że "IDI" mu się lepiej słucha niż jakiegokolwiek Entombed. BANY ROSKIE...
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
When witches burn
- twoja_stara_trotzky
Nie jak na DM, bardziej aktualnie niż JAKIKOLWIEK death metal. Reszta się zgadza.
Esencja. :DDDDD
DEATH
OR
GLORY
Nie no kurwa, patrzę na to i sam nie wierzę, że tak genialnie to uchwyciłem. :DDDDtwoja_stara_trotzky pisze:
DEATH
OR
GLORY
Nie wiem, która jest najlepsza. Dla mnie dwie pierwsze - "Damaged" i "My War", ale lubię też te wcześniejsze z Morrisem. :) A Twoja?twoja_stara_trotzky pisze:Które Black Flag najlepsze jest?
- night_goat
- zaczyna szaleć
Czyli brzmi bardziej aktualnie niż chociażby "Necroticism..." czy "Covenant"? Sporo rozumiem, no ale bez przesady znowu. ;)twoja_stara_trotzky pisze:Nie jak na DM, bardziej aktualnie niż JAKIKOLWIEK death metal. Reszta się zgadza.
Ostatnio zmieniony 18-12-2011, 23:57 przez night_goat, łącznie zmieniany 1 raz.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
When witches burn
Throw your holy water
When witches burn
- twoja_stara_trotzky
Oczywiście, że bardziej aktualnie i na czasie. Kto dziś gra jak na "Covenant" czy "Necroticism..."? Ty masz jakiś kontakt ze współczesną muzyką rockową? :D
A które Fugazi sobie najwyżej cenisz?
Ja jestem przekorny i wolę "Slip it in".Maria Konopnicka pisze:Nie wiem, która jest najlepsza. Dla mnie dwie pierwsze - "Damaged" i "My War", ale lubię też te wcześniejsze z Morrisem. :) A Twoja?
A które Fugazi sobie najwyżej cenisz?
Zarówno VOIVOD jak i CORONER poznałem w 1993 roku. :)twoja_stara_trotzky pisze:Oj, już Marian przestań, bo stosując twoje zasady, musielibyśmy cię pytać w każdym poście, kiedy poznałeś Voivod i Coroner. :DDDD
- night_goat
- zaczyna szaleć
Dobra, mea culpa. Myślałem o czymś innym. :Dtwoja_stara_trotzky pisze:Oczywiście, że bardziej aktualnie i na czasie. Kto dziś gra jak na "Covenant" czy "Necroticism..."? Ty masz jakiś kontakt ze współczesną muzyką rockową? :D
Hide behind your crosses
Throw your holy water
When witches burn
Throw your holy water
When witches burn
No, Ci na górze wyglądają jak normalny zespół death metalowy, a Ci na dole jak grupka pijanych kibiców. :)twoja_stara_trotzky pisze:Nie no kurwa, patrzę na to i sam nie wierzę, że tak genialnie to uchwyciłem. :DDDD
DEATH
OR
GLORY
-
- rasowy masterfulowicz
Tak, Autopsy to jest zdecydowanie to co lubie; to ciezar i choroba.535 pisze:Lepiej chyba nie można trafić:Mort pisze: Szukam szaleństwa, choroby i ciężaru.
I AM MORBID
- twoja_stara_trotzky
HAHAHAHAHAMaria Konopnicka pisze:Zarówno VOIVOD jak i CORONER poznałem w 1993 roku. :)twoja_stara_trotzky pisze:Oj już Marian przestań, bo stosując twoje zasady, musielibyśmy cię pytać w każdym poście, kiedy poznałeś Voivod i Coroner. :DDDD
Dajcie cytaty, bo mi się szukać nie chce. :D
Gdzie ty ostatnio widziałeś takich kibiców? :DMaria Konopnicka pisze:Ci na górze wyglądają jak normalny zespół death metalowy, a Ci na dole jak grupka pijanych kibiców. :)