EMBRACE OF THORNS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mental
- weteran forumowych bitew
EMBRACE OF THORNS
Co niektorzy moze kojarza zespol z demowki "Stench Of The Deceased Martyrs" wydanej przez Tomasza z TimeBeforeTime. Bestialski black/death z Grecji w tradycji lat 80/90 - tylko tyle i az tyle. W tym roku wyszla reedycja debiutu z 2007 oraz druga plyta dzieki NWN pt. "Atonement Ritual", ktorej nie mialem jeszcze okazji slyszec. Jakby ktos widzial w PL to pisac smialo; debiut do kupienia w Szopie Poganskich Rekordow za 32 zetony.
http://www.myspace.com/embraceofthorns
edit: poprawiłem jeden rażący błąd ortograficzny ;)
http://www.myspace.com/embraceofthorns
edit: poprawiłem jeden rażący błąd ortograficzny ;)
Ostatnio zmieniony 21-12-2011, 16:31 przez Mental, łącznie zmieniany 1 raz.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: EMBRACE OF THORNS
Znam tylko to co na myspace, ale wystarczyło żeby ocipieć na ich punkcie.. takiego grania mogę słuchać bez znudzenia godzinami - miażdżący strumień bluźnierczego, zjadliwego, klasycznego napierdalania ku chwale cmentarnego mroku. Są w ścisłej czołówce zaplanowanych zakupów.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Scaarph
- zahartowany metalizator
stąd właśnie znam, kasecinę kupiłem już jakiś czas temu, jak jeszcze miałem magnetofon. Zawodowe napierdalańsko.Mental pisze:Coniektorzy moze kojarza zespol z demowki "Stench Of The Deceased Martyrs"
- TORTURER
- w mackach Zła
A mi to co zaprezentowali na tym demo mało sie widzi,mam nadzieje ,ze pełny album chłosta mocniej...
Death Dwells in Love
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Daje rade ten nowy album, ale do Manticore nie ma startu.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Mental
- weteran forumowych bitew
o, mosz. szykuje się mocna pozycja na zakończenie roku.
edit: błąd, szykuje się KUREWSKO mocna pozycja.
edit: błąd, szykuje się KUREWSKO mocna pozycja.
Ostatnio zmieniony 21-12-2011, 16:29 przez Mental, łącznie zmieniany 1 raz.
You may raise your chalice of nothing
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- Mistrz
- postuje jak opętany!
nie znam wcześniejszych dokonań tego zespołu, ale ten album rozjebał mi przysadkę mózgową. Kupiłbym se to.
- FENIKS
- w mackach Zła
Uwielbiam ich trzy płyty i kurwa uwiebiam Serpent Noir w którym grają ci muzycy. Zajebiscie ze jest nowy album i mam nadzieje ze zniszczy. Odpale dziś w nocy stream.
Zajebiste! Wyśmienite! Właśnie słucham i szczękę mam na kolanach :) Przepiękne zakończenie roku.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ugh.. aż się boje słuchać :(kregozmyk pisze:Zgadza się. Tylko trzeba zapomnieć o ich poprzednich płytach.
No to się wyjaśniło dlaczego mi coś "rwie". Faktycznie ładnie grają.
- ultravox
Dobra płyta, ale na pierwszy rzut ucha chyba jednak nieco gorsza od poprzedniej (która bardzo mi się podobała).
- Grindead
- postuje jak opętany!
Swietna plyta, troche obawialem sie tej zmiany, ale jest pieknie.
Najnizsze growle milo mi sie kojarza z Nightfall - "Macabre Sunsets".
Najnizsze growle milo mi sie kojarza z Nightfall - "Macabre Sunsets".
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
skąd tak szybko to dorwaliście? w którym sklepie kupiliście? u mnie w mieście tego nie ma, same Burzumy i Behemothy.
- ultravox
Nie kupiliśmy, słuchaliśmy z Internetu.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
tak też myślałem. co do samego zespołu to mi podpasował i wchodzi na listę zakupową. jak będę milionerem to zrealizuję.
- FENIKS
- w mackach Zła
miazga nowy album, własnie leci od dlugiego czasu i nie sadze ze trzeba pozostale plyty odlozyc na bok. kontynuacja i rozwoj bardzo zauwazalny, wiecej przestrzeni riffow (conscicide wlasnie leci) jest tez morderstwo rzez i anihilacja, troszke poszli w strone tego co sie dzieje aktualnie w "gatunku" ale nie jest to jakas wyrazna odskocznia od tego co robili, dalej minimalistyczne intra dalej miazga brzmieniowa i gary nakurwiajace w mozgu, wokalnie oblesnie oblednie i obsesyjnie. kolejny murowany punkt do zakupu. Tylko skad brac tyle kasy ?
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
mam oba długograje i nowy też na bank nabędę, ale nie wierzę, że zaszła jakaś totalnie drastyczna zmiana stylistyczna - rozumiem bardziej wyrafinowaną otoczkę, może bardziej dopracowane intra etc., ale przecież kurwa nie ma tu chyba więcej filozofowania niż trupiej stęchlizny w trzystuletniej katakumbie?kregozmyk pisze:Ta, jasne;) Napisałem to nie w tym sensie, że są o wiele gorsze od ostatniej, tylko inne stylistycznie. Zresztą, nie wierzę, że nie słyszałeś ich poprzednich albumów, a jestem niewierzący. :DOlo pisze:ugh.. aż się boje słuchać :(kregozmyk pisze:Zgadza się. Tylko trzeba zapomnieć o ich poprzednich płytach.
i to mnie uspokoiło :)FENIKS pisze:dalej minimalistyczne intra dalej miazga brzmieniowa i gary nakurwiajace w mozgu, wokalnie oblesnie oblednie i obsesyjnie.