BLUT AUS NORD - "Thematic Emanation Of Archetypal Multiplici
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: BLUT AUS NORD -
Tyle, że BaN ostatnio zdarza się zdecydowanie za dużo jałowego mielenia o czym w wypadku DsO nie ma mowy, więc coś nie bardzo z tą "awangardowością". ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Dobra, pod względem oryginalności brzmienia obstawiam remis ;) tyle, że z tego co słyszałem BANU większość muzyki to w kółko nieustanne dysonanse na gitarach bez progów na tle monotonnego drum-samplera plus charkot w tle. Tymczasem w takim "Chaining The Katechon" tempo co chwilę się zmienia, motywy rzadko się powtarzają - jeśli już to w innych formach, a Aspa przeszedł samego siebie w tym kawałku (szczególnie pod koniec). DSO powala złożonością swojego Gesamtkunstwerku - treść i muzyka, okładki, ilustracje - wszystko to ze sobą cudownie współgra. DSO to Wagner muzyki ekstremalnej. ;) Poza tym wykrzyczane wokale Aspy są o kilka klas ciekawsze niż ten nieustanny charkot z utworów BAN.
Oba zespoły trzeba pochwalić za to, że potrafią coś więcej niż tremolo na nietłumionych strunach. :)))
Przydałby się Drone - na pewno opisałby to wszystko w jakieś piękne metafory. ;)
Oba zespoły trzeba pochwalić za to, że potrafią coś więcej niż tremolo na nietłumionych strunach. :)))
Przydałby się Drone - na pewno opisałby to wszystko w jakieś piękne metafory. ;)
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Owszem, formie BAN bliżej do Burzum itp. niż do Gorguts.vvorldvvithoutshit pisze:z tego co słyszałem BANU większość muzyki to w kółko nieustanne dysonanse na gitarach bez progów na tle monotonnego drum-samplera plus charkot w tle. Tymczasem w takim "Chaining The Katechon" tempo co chwilę się zmienia, motywy rzadko się powtarzają - jeśli już to w innych formach, a Aspa przeszedł samego siebie w tym kawałku (szczególnie pod koniec).
Zgadza się.vvorldvvithoutshit pisze:DSO powala złożonością swojego Gesamtkunstwerku - treść i muzyka, okładki, ilustracje - wszystko to ze sobą cudownie współgra.
Obie ekipy mają swoje oryginalne koncepty, nie ograniczające się tylko do muzyki.
Dorobek BAN to więcej niż "ostatnio". Awangardowość odnoszę do tego co wymyślili wcześniej, a rozwinęli na siódemkach.Nerwowy pisze:Tyle, że BaN ostatnio zdarza się zdecydowanie za dużo jałowego mielenia o czym w wypadku DsO nie ma mowy, więc coś nie bardzo z tą "awangardowością". ;)
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
BAN był awangardowy, ale dawno temu. :D
Teraz to jest taka awangarda dla ubogich - trochę dysonansu, trochę melodii, trochę klimaciku na zjebanym casio, trochę jazdy, która - tak naprawdę - też nie jest już jakoś specjalnie jazdkowata. Do tego ten TRAGICZNY automat...
Teraz to jest taka awangarda dla ubogich - trochę dysonansu, trochę melodii, trochę klimaciku na zjebanym casio, trochę jazdy, która - tak naprawdę - też nie jest już jakoś specjalnie jazdkowata. Do tego ten TRAGICZNY automat...
- Maleficio
- Kontakt:
Jak możecie tracić czas na słuchanie jakiegoś tam Blut Aus Nord? Nie kumam.
Problem z automatem jest taki, że oni używają w kółko tych samych sampli (które i tak nie powalają). Trzeba im podrzucić linka do jakiegoś torrenta z NI Battery czy innego samplera. Trzeba też im dać znać, że nazwę mają niepoprawną... gramatycznie.
- twoja_stara_trotzky
Raczej linka do Aphex Twin albo Squarepusher.
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
podaj datę ;)twoja_stara_trotzky pisze:BAN był awangardowy, ale dawno temu. :D
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
- twoja_stara_trotzky
3 października 2006 roku.REINHARD IRRUMATOR pisze:podaj datę ;)twoja_stara_trotzky pisze:BAN był awangardowy, ale dawno temu. :D
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Smutne to jest, że kapela o wielkim potencjale nagrywa takie zbędne albumy jak 3 ostatnie. Mógłby z nich powstać jeden i to słabszy niż Odinist.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Nerwowy
Niestety, ale coś w tym jest.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
Witaj generale, wpadłem przelotem załatwić kilka spraw ;)Agnósdej pisze:Siema Noxełe o/ Że też cię tu przywiało.
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Ja tam się nie smucę słuchając ostatniej płyty, a wręcz przeciwnie uśmiech prawie tak szeroki jak przy ich najlepszych płytach.So_It_Is_Done pisze:Smutne to jest, że kapela o wielkim potencjale nagrywa takie zbędne albumy jak 3 ostatnie. Mógłby z nich powstać jeden i to słabszy niż Odinist.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Desanctification jest lepsza niż Sects, to pewne. Z tym, że maksymalnie mogę jej dać ocenę dobrą.
Materiał jest zbyt zachowawczy, wszystko to już było. Niezależnie od tego co panowie wymodziliby na kolejnej siódemce to trylogia nie robi (nie będzie robiła) wrażenia. Ot, można posłuchać. No chyba, że wyciągną królika z kapelusza i stworzą coś może niekoniecznie przełomowego ale po prostu kurewsko bardzo dobrego. Tyle, że wtedy cała trylogia byłaby mocno niespójna i cały jej sens poszedłby sobie.
W 2010 z lekkim obsraniem czekałem na Liber. Z początku mnie odrzuciła, jakieś takie chaotyczne się zdawało i na siłę prymitywne. Z drugiej strony materiał był bogaty w ciężkie klimaty i to sprawia, że wciąż do niego wracam. Na 777 jest zaś za dużo kalkulacji.
Materiał jest zbyt zachowawczy, wszystko to już było. Niezależnie od tego co panowie wymodziliby na kolejnej siódemce to trylogia nie robi (nie będzie robiła) wrażenia. Ot, można posłuchać. No chyba, że wyciągną królika z kapelusza i stworzą coś może niekoniecznie przełomowego ale po prostu kurewsko bardzo dobrego. Tyle, że wtedy cała trylogia byłaby mocno niespójna i cały jej sens poszedłby sobie.
W 2010 z lekkim obsraniem czekałem na Liber. Z początku mnie odrzuciła, jakieś takie chaotyczne się zdawało i na siłę prymitywne. Z drugiej strony materiał był bogaty w ciężkie klimaty i to sprawia, że wciąż do niego wracam. Na 777 jest zaś za dużo kalkulacji.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
a 18 maja jak ruskie podają nowy ALBUM
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
a jednak więcej niż fajnevvorldvvithoutshit pisze:Obie siódemki są - tak jak większość płyt z 2011 r. - fajne i...tyle.
- maciek z klanu
co najmniej 2 lata wczesniej niz Si mvmentvm (czyli liczac z tego co pamietam DSO 2006 rok, a ban kolo 2003/2004)REINHARD IRRUMATOR pisze:podaj datę ;)twoja_stara_trotzky pisze:BAN był awangardowy, ale dawno temu. :D
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Kurt
- rasowy masterfulowicz