KTO URATUJE BLACK METAL ?

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

Re: KTO URATUJE BLACK METAL ?

04-01-2012, 22:16

vvorldvvithoutshit pisze:leśne brzmienie pomału odchodzi w niebyt i niedługo tylko garstka maniaków będzie je celebrować kolejnymi gównianymi krążkami wydawanymi w ultra-limitach. dla mnie obecnie scena black wygląda tak:

zespoły grające na pograniczu death/black: DSO, Teitanblood, Blasphemophagher, Bestial Raids, Revenge, Weapon, Mitochondrion, Truppensturm, Witchrist, Wrathprayer (czekamy na krążek), Proclamation, Bestial Witchery, Doombringer itd.

kontynuatorzy I/II fali, old school black metal: Katharsis, Funeral Mist, Mgła, Clandestine Blaze, Antaeus, Negative Plane, Watain, Ascension, Ondskapt, Void, Orcustus, Inquisition... + starzy wyjadacze: Burzum, Enslaved, Satyricon, Marduk, Arckanum itd.

zespoły kombinujące w inne strony: Blut Aus Nord, Peste Noire, Oranssi Pazuzu, Cobalt, Kvelertak itd.
DSO pogranicze death/black? Enslaved przeciez kombinuje juz z marnymi skutkami od dawna, Satyricon to samo... i masa bledow. Do tego widze, ze wiesz juz co jest popularne na forum, he he he...
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
nightspiryt

04-01-2012, 22:31

maciek z klanu pisze:widze ze wiesz juz co jest popularne na forum heheh
pewnie, że wiem - lana del rey, hipsterski bm, III-ligowy post-punk oraz chujud chujinum in anus
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

04-01-2012, 23:03

vvorldvvithoutshit pisze: III-ligowy post-punk
Hola, hola... gdzie masz III-ligowy post-punk na tym forum?
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

04-01-2012, 23:22

Natchniony terrorizerową listą 40tu albumów zejszłego roku posłuchałem sobie Shining i wywaliło mnie na lewa stronę. TO jest właśnie przyszłość (bo ratować nie trzeba, ma się bydle całkiem nieźle) blacku - fuzja gatunków, mieszanie. Black jest do tego typu eksperymentów bardzo wdzięcznym obiektem, ponieważ stawia tyleż na nakurw, co na klimat i jeśli tylko pan muzykant ma jakiś pomysł na swoją muzykę, można w jego obrębie robić cuda na kiju. Tak jak chłopaki ze Shining właśnie.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

05-01-2012, 07:49

shining fajnie eksperymentowalo, ale na płycie nr 5.
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

05-01-2012, 07:58

A po co ratować,niech zdycha,mamy Eris is my homebitch.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

05-01-2012, 07:59

w ogole black metal ma sie bardzo dobrze. stop. dziekuje. stop.
Holi
w mackach Zła

05-01-2012, 08:02

z balck nie jest tak żle, ale może mocną płyta być np. DEUS MORTEM w tym roku
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

05-01-2012, 08:29

Co do Deus Mortem to kawałki na you tube nastrajają co najwyżej średnio, Mocno to może być jeśli Necrosodom i Inferno nie polecą za bardzo jak na ostatnim Azarath w słodziutkie pedo-melodyjki.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

05-01-2012, 09:37

Plastek pisze:Mocno to może być jeśli Necrosodom i Inferno nie polecą za bardzo jak na ostatnim Azarath w słodziutkie pedo-melodyjki.
złote wary, czy certyfikat skrajnej głupoty? imo to drugie
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

05-01-2012, 09:49

Plastek pisze:Co do Deus Mortem to kawałki na you tube nastrajają co najwyżej średnio, Mocno to może być jeśli Necrosodom i Inferno nie polecą za bardzo jak na ostatnim Azarath w słodziutkie pedo-melodyjki.
idąc tym tropem za pedo-melodiantów należałoby uznać chłopaków z Infernal War, bo czego jak czego, ale melodii i swoistej przebojowości w ich graniu nie brakuje, zaś solówy momentami ocierają się o pudel-metalowe brandzlowanie gryfu.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

05-01-2012, 10:19

Ostatnia płyta Azarath na tle poprzednich nie istnieje. Niezależnie od tego jakie Xapapote będzie uskuteczniał projekcje.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

05-01-2012, 10:47

Lana Del Rey uratuje BM, czuje to a potem ona zniszczy komunizm w Korei Polnocnej
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

05-01-2012, 10:49

Plastek pisze:Ostatnia płyta Azarath na tle poprzednich nie istnieje. Niezależnie od tego jakie Xapapote będzie uskuteczniał projekcje.
Póki co, to ty snujesz jakieś wizje. szaleju się najadłeś? ile ty masz lat?
Ostatnio zmieniony 05-01-2012, 10:57 przez Xapapote, łącznie zmieniany 2 razy.
535

05-01-2012, 10:51

Przecież napisał, że plasteliną się bawi.

e
Jeżeli ostatnia płyta AZARATH , jest lepsza od IDI - MORBID ANGEL (to wnioski z lektury forum), a przy poprzednich płytach nie istnieje, to jasno z tego wynika, że twórcy AoD, AoM, BATS, itd... są największą pomyłką w historii muzyki. Dziękuję.
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

05-01-2012, 10:57

@plastelinowy menie

pedo-melodyjki... rotfl. nic z tej płyty nie zrozumiałeś. a to jest konsekwentnie zbudowane dzieło. od początku do końca. od liryków, przez muzykę po formę w jakiej zostało wydane i ... tak! nie boję się tego powiedzieć, promowane. świetnie dawkowane informacje, bez zbędnych debilizmów w stylu raporty ze studia, ujawnianie tracklisty, itp. fantastyczny, kolekcjonerski i mocny singielek, zaskakująca okładka, zero infantylnych tekstów (co niestety psuje odbiór debiutu Deus Mortem), i last but not least, bardzo dobre koncerty. Azarath pokazł jak powinno się grać ekstremalną muzykę, bez wdzięczenia się, bez lizania rowów nikomu. oni po prostu robią to, co uważają za słuszne.

już pomijam takie głupie pytanie, czy po gigu podszedł byś np. do Inferna i sprzedał mu tekst o pedo-melodyjkach. wątpię. tacy netowi hejterzy są mocni tylko w necie.

żeby nie było, ze jestem bezkrytyczny. jest kilka płyt z 2011 które są lepsze od BM, ale ta płyta to jeśli nie top 10 to na pewno top 15 ubiegłorocznych płyt z metalem. takie jest moje zdanie.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

05-01-2012, 11:01

Blablabla tak se pierdol. Stek bzdur i projekcji, o jaśnie oświecony, który zrozumiał geniusz ostatniego Azarath. Nie mam sił nawet żeby odpowiadać na takie piardy.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

05-01-2012, 11:04

Po prostu nie masz nic do powiedzenia. Chociaż w jednym masz rację. Tak, zrozumiałem przesłanie BM, ale nie uważam, że to jest płyta genialna. Jest po prostu bardzo dobra. Tylko tyle i aż tyle.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

05-01-2012, 11:05

Xapapote pisze:@plastelinowy menie

pedo-melodyjki... rotfl. nic z tej płyty nie zrozumiałeś. a to jest konsekwentnie zbudowane dzieło. od początku do końca. od liryków, przez muzykę po formę w jakiej zostało wydane i ... tak! nie boję się tego powiedzieć, promowane. świetnie dawkowane informacje, bez zbędnych debilizmów w stylu raporty ze studia, ujawnianie tracklisty, itp. fantastyczny, kolekcjonerski i mocny singielek, zaskakująca okładka, zero infantylnych tekstów (co niestety psuje odbiór debiutu Deus Mortem)
Generalnie się zgadzam, ale to wytłuszczone mógłbyś rozwinąć?
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

05-01-2012, 11:06

Xapapote pisze:[po prostu nie masz nic do powiedzenia. chociaż w jednym masz rację. tak, zrozumiałem przesłanie BM. ale nie uważam, że to jest płyta genialna. jest po prostu bardzo dobra. tylko tyle i aż tyle.
Masz racje - robaczkom twojego pokroju nie mam nic do powiedzenia.
Wolę kakaową dziurę!!
ODPOWIEDZ