TEITANBLOOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: TEITANBLOOD
ja jeszcze nie słuchałem, jak dorwę jutro tego ch*##!a listonosza to sprawdzę
- grot
- weteran forumowych bitew
a już myślałem, że mi ten hiszpański w życiu się nie przyda ;)
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
-
- postuje jak opętany!
poszukałem w książce i głównie wstawiona do kawałka jest ostatnia część kazania Jorge
Hjertet mitt slår i mørket
papier od kartonika cienki jak chusteczka do nosa, wkładka to zwykła kartka papieru ALE za to graficznie - zajebista. wstawiłem ją do folii i powiesiłem na ścianie. tylko mam dylemat bo nie wiem, którą stronę dać do przodu...
- Godplayer
- w mackach Zła
Może w końcu ktoś napisze coś o muzyce , co ? Ja na razie mogę napisać tylko o okładce - świetna !
- metalized
Kurwa czuje sie jak w galerii :D każdy detal zaraz rozpracowany będzie heh. Pędzelful malarz forum :D
P.J.E.C.
o muzyce nic nie napiszę bo jestem prawie 300 km od mojego gramofonu i chuja sobie teraz posłucham
co do detali...jak ktoś się przyjrzy to znajdzie informację, że epka została nagrana na przełomie 2009/2010. po wydaniu 7 chalices nsk mówił, że nagrali kolejne utwory oraz pracuje nad mcd. jeżeli to jest to mcd to może wkrótce ukaże się kolejny pełniak...
co do detali...jak ktoś się przyjrzy to znajdzie informację, że epka została nagrana na przełomie 2009/2010. po wydaniu 7 chalices nsk mówił, że nagrali kolejne utwory oraz pracuje nad mcd. jeżeli to jest to mcd to może wkrótce ukaże się kolejny pełniak...
-
- postuje jak opętany!
oby to były prorocze słowavvorldvvithoutshit pisze:jeżeli to jest to mcd to może wkrótce ukaże się kolejny pełniak...
Hjertet mitt slår i mørket
zmiękłem i odsłuchałem raz z ripa...ja pierdolę - jak najgłębsze rejony piekieł...następny odsłuch już tylko z winyla
-
- postuje jak opętany!
No więc tak...Takiej gęstej, smolistej, wręcz gotującej się atmosfery nie spodziewałem się ze strony tej EPki. Produkcja raczej demówkowa, nie ma co porównywać do Kielichów, ale to w niczym nie umniejsza tej produkcji. Jest mniej klarownie, może mniej dokładnie, ale bardzo KONKRETNIE. Przejście z początkowego monologu do właściwego utworu jest na tak wielkiej kurwie, że nie powstydziliby się go Andy HUG.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
myślałem, że siedem kielichów ma typowo demówkowe brzmienie :D
-
- postuje jak opętany!
Kurwa, Seven Chalices brzmi jak dobrze nagrane demo. To brzmi jak demo nagrane na kasprzaka.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Ripy mp3 z winyla zawsze tak brzmia.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- postuje jak opętany!
Napisałem tak, żeby uwypuklić różnicę w brzmieniu między SC, a PT. Nie dlatego żebym uważał, że brzmienie PT jest kiepskie, bo nie jest. Poza tym mam winyl więc nie opieram się na mp3.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
No jest totalna anihilacja i zniszczenie. Utwor kandydat na utwor roku:)
brzmienie było celowo ustawiane pod demówki...
NSK pisze:...a MCD which will be a comeback to most atmospheric and ritual vibes of the demo days
-
Cięzko oceniac brzmienie z ripa, ale to co słyszę jest absolutnie plugawe, smoła wycieka z głośników. Brzmienie faktycznie bliższe jest demówkom niż Kielichom (momentami zlewa się to w zupełnie nieczytelną kaszę, w której słychac głównie kotłujące się dźwiękowe błoto i darcie mordy), ale pod względem treści jest to bardziej w duchu pełnograja, z tym, że całośc jest bardziej atmosferyczna, nastrojowa (o ile to dobre określenie) i przestrzenna,, taka rytualna i totalnie ZŁA bez ani grama pretensjonalności.
Najbardziej w tym numerze niszczą mnie wokale (ale nie te, skądinąd bardzo fajne, recytacje po hiszpańsku). Wrzaski prosto z pozbawionej dna studni, wszystko się zgadza.
Materiał jest świetny, czekam z niecierpliwością na wersję cd.
Najbardziej w tym numerze niszczą mnie wokale (ale nie te, skądinąd bardzo fajne, recytacje po hiszpańsku). Wrzaski prosto z pozbawionej dna studni, wszystko się zgadza.
Materiał jest świetny, czekam z niecierpliwością na wersję cd.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Glene
Jestem po pierwszym przesluchaniu i mam jak najbardziej pozytywne wrazenie. Duzo szalenstwa, obskurne brzmienie i atmosfera opetania. Recytacje bardzo fajne i wnosza sporo do ogolnego klimatu tej epki. Gdy tego sluchalem mialem wrazenie, ze slucham lektora czytajacego srednioweczna kronike opowiadajaca o katarach z muzyczna ilustracja w tle. ;)
- ultravox
- zahartowany metalizator
Niezła ta epka, całkiem ciekawy pomysł z tą recytacją.