LOST SOUL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Re: LOST SOUL
Fakt, tamten występ strasznie ucierpiał przez brzmienie. Widać było, że się starają, Desecrator, mimo problemów ze sprzętem dawał radę, tak samo gitarzyści. No i jak wspomniał FENIKS, Grecki słabo wypada jako lider na scenie. Lepszy występ był podczas Blitzkriegu, jak grali przed Mardukiem w Warszawie, ale z perspektywy czasu też ten koncert średnio oceniam.
Może jak Desecrator odszedł od Lost Soul to mamy szanse na Gortal?
Może jak Desecrator odszedł od Lost Soul to mamy szanse na Gortal?
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Oby to było dobre proroctwo!GrzesiekP pisze:Może jak Desecrator odszedł od Lost Soul to mamy szanse na Gortal?
all the monsters will break your heart
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
W maju wchodzą dwójkę nagrywać. :)
- nicram
To super, bo debiut już znam na pamięć i chciałbym wreszcie coś nowego! :-)
all the monsters will break your heart
- ultravox
- zahartowany metalizator
- aginsiak
- w mackach Zła
Coś cisza w temacie.Castor pisze:Jak informuje gitarzysta i wokalista Lost Soul - Jacek Grecki: "Koniec świata jednak w 2012!!! Z dumą informujemy, iż nowym perkusistą LOST SOUL został Paweł "Paul" Jaroszewicz (Christ Agony, ex-Vader), a nowym gitarzystą - Marek Gołaś (Sammath Naur)!!! Módlcie się za siebie!!!"
Lost Soul zakończył właśnie prace nad jubileuszowym albumem "Genesis - XX Years of chaoZ". Wkrótce prezentacja okładki i daty premiery. W oczekiwaniu na nową płytę przedstawiamy drugi oficjalny klip Lost Soul z albumu "Immerse In Infinity", do utworu "216". Tym razem to koncertowy obraz, zarejestrowany na Brutal Assault w 2010 roku. Teledysk można zobaczyć na profilu Youtube Witching Hour Productions: http://www.youtube.com/user/WitchingHourPro
http://www.lostsoul.pl
http://www.myspace.com/lostsoulofficial
- Kingu
- weteran forumowych bitew
16 sierpnia grają z Nile, Anaal Nathrakh i Oral Fistfuck w Zürichowie.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- nicram
-
- postuje jak opętany!
Znam tylko pierwsze dwa albumy.
Debiutancki ''Scream Of The Mourning Star'' to wg mnie znakomity materiał. Śmiem twierdzić, że to niemalże światowa klasa, a już na pewno jeden z brylantów polskiej sceny. Tradycyjny, morbidowski death metal, z ekstremalnie szybkimi tempami, świetną techniką i bardzo dobrym pomyślunkiem kompozycyjnym. A wszystko to okraszone szczyptą melodii, jednak bez przesadnego ''słodzenia''. Zawsze ceniłem te zespoły deathmetalowe, które mimo wprowadzania do swej muzyki licznych zmian tempa, potrafią zachować myśl przewodnią, dzięki czemu kawałki są zwarte i spójne, a nie rozstrzelone bezładnie na wszystkie cztery świata strony. Ta sztuka udała się Lost Soul na ich debiutanckiej płycie. Panowie nagrali wtedy album zarówno brutalny i intensywny, jak i ciekawy kompozycyjnie. Szkoda, że płyta nie została wówczas należycie doceniona. Wydawnictwo Metal Mind promowało w tym czasie przede wszystkim ''Litany'' Vadera, a na debiutantów 2000. roku usilnie kreowało gołowąsów z Decapitated. Nawet ''Metal Humor'' wystawił płycie ''Scream Of The Mourning Star'' ocenę 3.5/5, czyli widać z tego, że Lost Soul nie było wówczas priorytetem wytwórni.
Dwójkę zdobyłem z drugiej ręki, w zamian za dwie kasety (''Orthodox'' Krabathora i ''Stomp 442'' Anthraxu) jako, że ''Thrash'em All'' nigdy nie czytywałem. Album wywarł na mnie spore wrażenie, które jednak słabło z czasem i dziś uważam, że panowie przesadzili na ''Ubermensch'' z klawiszami i melodiami.
Debiutancki ''Scream Of The Mourning Star'' to wg mnie znakomity materiał. Śmiem twierdzić, że to niemalże światowa klasa, a już na pewno jeden z brylantów polskiej sceny. Tradycyjny, morbidowski death metal, z ekstremalnie szybkimi tempami, świetną techniką i bardzo dobrym pomyślunkiem kompozycyjnym. A wszystko to okraszone szczyptą melodii, jednak bez przesadnego ''słodzenia''. Zawsze ceniłem te zespoły deathmetalowe, które mimo wprowadzania do swej muzyki licznych zmian tempa, potrafią zachować myśl przewodnią, dzięki czemu kawałki są zwarte i spójne, a nie rozstrzelone bezładnie na wszystkie cztery świata strony. Ta sztuka udała się Lost Soul na ich debiutanckiej płycie. Panowie nagrali wtedy album zarówno brutalny i intensywny, jak i ciekawy kompozycyjnie. Szkoda, że płyta nie została wówczas należycie doceniona. Wydawnictwo Metal Mind promowało w tym czasie przede wszystkim ''Litany'' Vadera, a na debiutantów 2000. roku usilnie kreowało gołowąsów z Decapitated. Nawet ''Metal Humor'' wystawił płycie ''Scream Of The Mourning Star'' ocenę 3.5/5, czyli widać z tego, że Lost Soul nie było wówczas priorytetem wytwórni.
Dwójkę zdobyłem z drugiej ręki, w zamian za dwie kasety (''Orthodox'' Krabathora i ''Stomp 442'' Anthraxu) jako, że ''Thrash'em All'' nigdy nie czytywałem. Album wywarł na mnie spore wrażenie, które jednak słabło z czasem i dziś uważam, że panowie przesadzili na ''Ubermensch'' z klawiszami i melodiami.
In God We Trust
-
- mistrz forumowej ceremonii
"Scream..." w Saturnie jest do wyrwania za 14 zł.
-
MMP
- Castor
Nawet nie wiedziałem, że wyszło to w dwóch wersjach. A w saturnie ani w Media jeszcze tego nie widziałem. W sumie to za 14 zyli to bym wziął.

- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ty to jednak pocieszny jesteś. Nie widziałeś, bo druga wersja dopiero teraz (tj. 8 sierpnia) wyszła ;)Castor pisze:Nawet nie wiedziałem, że wyszło to w dwóch wersjach. A w saturnie ani w Media jeszcze tego nie widziałem. W sumie to za 14 zyli to bym wziął.
The madness and the damage done.
- Castor
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Ha, tym razem to ja się dałem strollować, bo ja pisałem o wydaniu Immerse in Infinity a nie Scream... ;) Mój błąd.
The madness and the damage done.
- Castor
Widzisz Ty myślisz o czwartej płycie, a ja o debiucie :) To się nie dogadaliśmy :p
Edit: No właśnie. Ty to jednak pocieszny jesteś ;)
Edit: No właśnie. Ty to jednak pocieszny jesteś ;)

- Edinazzu
Wielka mi rzecz. Ja swój egzemplarz kupiłem 10 lat temu za 9,99 ;-)est pisze:"Scream..." w Saturnie jest do wyrwania za 14 zł.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
-
Jak 10 lat temu to pewnie na stadionie;)
- manieczki