E, bez przesady. Ja piję, bo lubię. ;-) A upijam się niestety baaardzo powoli...[V] pisze:to juz wyglada na uzaleznienie;)
Noworoczne postanowienia
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Re: Noworoczne postanowienia
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Scaarph
- zahartowany metalizator
eee tam, ja piję dziennie sześciopaka, czasem mniej, czasem więcej, do tego winko co drugi dzień albo i częściej i tak już z piętnaście lat i jeszcze się nie wciągnąłem.[V] pisze:latwo sie wciagnac wbrew pozorom.
- koreaniec
- w mackach Zła
Coś a propos, prawdę mówiąc obejrzałem do końca, tylko po to, żeby zobaczyć czy/kiedy wreszcie wyrwie mu się pierwsza "kurwa". ;)H-K44 pisze:E, bez przesady. Ja piję, bo lubię. ;-) A upijam się niestety baaardzo powoli...[V] pisze:to juz wyglada na uzaleznienie;)
Lefthandpathyoga
- the_bad
- rozkręca się
hehe 2 lata temu zbudzilem sie po ostrym Sylwestrze i stwierdzilem, ze pic nie bede - co tez skrzetnie czynie do tej pory, nie wiem czy mialem problem z piciem, bo nigdy nie bylem u specjalisty - ale tak jak jest teraz o wiele bardziej mi pasuje. To chyba jedyne postanowienie noworoczne, ktore nie bylo nawet zamierzone :)Heretyk pisze:ograniczyć chlanie. dawno to miałem w sumie zrobić, ale teraz jest okazja więc wprowadzam zamiar w życie.
Niektórzy naukowcy twierdzą, że wodór, ponieważ jest go takie mnóstwo, jest głównym budulcem wszechświata. Nie zgadzam się z tym. Twierdzę, że głupoty jest więcej niż wodoru, i że ona jest głównym budulcem wszechświata.
— Frank Zappa
— Frank Zappa
- H-K44
W sumie, to takie standardowe fazy przeszedł. ;-)koreaniec pisze:Coś a propos, prawdę mówiąc obejrzałem do końca, tylko po to, żeby zobaczyć czy/kiedy wreszcie wyrwie mu się pierwsza "kurwa". ;)H-K44 pisze:E, bez przesady. Ja piję, bo lubię. ;-) A upijam się niestety baaardzo powoli...[V] pisze:to juz wyglada na uzaleznienie;)
Z tym piciem to kiepsko mu szło. Jednego kielonka na dwa razy, heh. No, ale to już sam podsumował w ostatnim zdaniu. ;-)
Ale jak? Tak w ogóle zero alko?the_bad pisze:stwierdzilem, ze pic nie bede
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Scaarph
to mi przypomina: przeprowadzić się do kraju, w którym alkohol można legalnie nabyć w systemie 24/7.
- the_bad
- rozkręca się
Yep nic, a nic - zaczelo sie od tego, ze chcialem cos sobie udowodnic - a teraz juz po prostu przywyklem. Da sie zyc bez alko i dobrze sie bawic.H-K44 pisze:Ale jak? Tak w ogóle zero alko?
Niektórzy naukowcy twierdzą, że wodór, ponieważ jest go takie mnóstwo, jest głównym budulcem wszechświata. Nie zgadzam się z tym. Twierdzę, że głupoty jest więcej niż wodoru, i że ona jest głównym budulcem wszechświata.
— Frank Zappa
— Frank Zappa
- Scaarph
Krótko mówiąc dopiero się rozkręcasz...Scaarph pisze:eee tam, ja piję dziennie sześciopaka, czasem mniej, czasem więcej, do tego winko co drugi dzień albo i częściej i tak już z piętnaście lat i jeszcze się nie wciągnąłem.[V] pisze:latwo sie wciagnac wbrew pozorom.
Ja niestety przez długie lata kibicowania, wpierdoliłem się w picie browarów. Teraz to i tak jest nieźle, bo staram się nie pić w tygodniu i przed dwunastą następnego dnia, ale co z tego jak nie ma tygodnia, by krata nie pękła. Przez ostatnie dwadzieścia lat "udało" mi się może ze trzy tygodnie - w jednym odcinku - w ogóle nie pić. Nie wiem czy "się wciągnąłem", czy co?
Dostęp 24/7 ma tu duże znaczenie. W takiej Norwegii ni chuja, nie kupisz browarów o odpowiedniej porze, to potem możesz jedynie wodę sobie zagotować (pomijając produkty "lokalne" i knajpy w "dużych" miastach). U nas - pełna wygoda i luksus. Nie dość, że piwo jest stosunkowo tanie, to w promieniu 1500 m, mam pięć sklepów całodobowych, a w razie kompletnej awarii - troszkę dalej - trzy stacje benzynowe. I weź tu kurwa nie pij.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Tak z ciekawości - problemów żadnych ze zdrowiem nie masz w związku z tym?Scaarph pisze:eee tam, ja piję dziennie sześciopaka, czasem mniej, czasem więcej, do tego winko co drugi dzień albo i częściej i tak już z piętnaście lat i jeszcze się nie wciągnąłem.[V] pisze:latwo sie wciagnac wbrew pozorom.
- Silent_Sea
postanawiam oszczędzać się w nowym roku tzn. mniej chlać :/
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- SOWIX666
- postuje jak opętany!
Zjechać z wagą ciała i to najlepiej tak z 30 kilo.
-
- postuje jak opętany!
Rzucić palenie - postanowienie zacząłem realizować 8 dni temu. :)
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
achtung za pol roku bedize tucznik jupi!Nothingface pisze:Rzucić palenie - postanowienie zacząłem realizować 8 dni temu. :)
a moje postanowienie
zjechac na recznym pod fotele selfa
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- zaczyna szaleć
a jakich forteli używa self i czemu mają służyć?
- ultravox
To samo co w zeszłym roku - chodzić na mniej koncertów. Może tym razem się uda ;)
- NocnyKomboj
- zaczyna szaleć
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Ale masz problem;) Ja byłem na pierwszym od mniej więcej 8 lat - wycieczka jakieś 12h i drugie tyle, żeby wrócić, podczas gdy 100 m koło drugiej chaty grały sławy DM:Pultravox pisze:To samo co w zeszłym roku - chodzić na mniej koncertów. Może tym razem się uda ;)
'Come the Blessed Madness'
- ultravox
Nie problem, lekki przesyt po prostu ;) Tak pół żartem to piszę. Gdybym naprawdę nie lubił, to bym nie chodził, a byłem w tym roku i na lokalnych i na wyjazdowych. Ale widziałem już większość tego, co chciałem zobaczyć, więc podchodzę do tematu na luzie. Co nie zmienia faktu, że "małe", nieznane kapele grają nieraz lepsze koncerty niż te wielkie gwiazdy, czy bohaterowie z młodzieńczych lat.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
LCHF POLETZAMSOWIX666 pisze:Zjechać z wagą ciała i to najlepiej tak z 30 kilo.
Moje postanowienia na nowy rok:
BRAK
A wy?