PESTE NOIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: PESTE NOIRE
fcale nie, tylko od famina tak ida lub nie ida:)
- skoczny
- świeżak
Ma ktoś nowe PESTE NOIRE do odsprzedania?
- choronzon14
- postuje jak opętany!
- Ulfr
- zaczyna szaleć
Bardzo dobra rzecz, dla mnie jedyna obok Craft bezdyskusyjnie wybitna rzecz w BM w minionym roku.
VIVA MEGALOMANIA
-
nightspiryt
Craft na dłuższą metę okazał się przeciętny, za to Peste Noire ładnie się broni, mimo chwilowego kryzysu kilka miesięcy temu.
- Only_True_Believers
Chyba Cię pojebało.vvorldvvithoutshit pisze:Craft na dłuższą metę okazał się przeciętny
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Ulfr
- zaczyna szaleć
Ostatniego Aosoth jeszcze nie słyszałem, jest na liście "Do zapoznania się". A ostatnie dokonanie Peste Noire dla mnie jest wybitne, nic na to nie poradzę. ;)
VIVA MEGALOMANIA
- Ulfr
- zaczyna szaleć
A, to o Craft chodziło. ;)) Dla mnie "Void" to jest co najmniej poziom "Fuck the Universe", o ile nie wyższy, a od dwóch pierwszych cenię ten album wyżej.
VIVA MEGALOMANIA
- Scaarph
chyba cię pojebało.Only_True_Believers pisze:Chyba Cię pojebało.vvorldvvithoutshit pisze:Craft na dłuższą metę okazał się przeciętny
void to straszne nudy niestety. wcześniejsze płyty to majstersztyk, a tu nagle takie męczenie buły.
aosoth nowy bardzo fajny, ale to nie jest jednak rzecz, którą porównywałbym z peste noire. kopletnie inne szkoły, i ja osobiście wybieram peste noire, orzeźwiający powiew stęchlizny do gatunku, choć szkoła aosoth jest mi równie miła. pejsten nuar jednak spowodował więcej zamieci niźli milion hord innych do kpy wziętych, w black metalu w roku zejszłym nic lepszego nie wyjszło i takie są fakty.Skaut pisze:a AOSOTH słyszał? No, ale z tą "wybitnością" to trochę Cię jednak poniosło. ;)Ulfr pisze:Bardzo dobra rzecz, dla mnie jedyna obok Craft bezdyskusyjnie wybitna rzecz w BM w minionym roku.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Ja jebe, wy wszyscy jesteście tak zjebani że na trzeźwo bym nawet tego nie skomentował

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
nightspiryt
ostatni PN jest oryginalny, ma zajebisty klimat (już spojrzenie na okładkę generuje odpowiedni nastrój) - tak jak pozostałe krążki to klimaty bardziej grobowe tak tutaj famine wyszedł na miasto ;) doskonale wplecione są sample - kukuchyku, przeładowanie broni, jakieś cytaty oraz te kilka elektronicznych wstawek. całość brzmi świeżo przy zachowaniu charakterystycznego, dekadenckiego klimatu PN. świetny kandydat na płytę roku
craft...no jest w porządku, parę fajnych riffów, nóżką do tego sporo razy tupałem, ale jeszcze nie minął rok wydania, a już nie chce mi się tej płyty słuchać
Z poważaniem
Wasze Sumienie
craft...no jest w porządku, parę fajnych riffów, nóżką do tego sporo razy tupałem, ale jeszcze nie minął rok wydania, a już nie chce mi się tej płyty słuchać
Z poważaniem
Wasze Sumienie
- maciek z klanu
Moim zdaniem Peste Noire duzo lepsze niz Craft. Craft ma sporo zajebistych riffow, ale jako calosc wypada bardzo przecietnie. Nie ma tej dzikości, ktora byla w poprzednich plytach.Ulfr pisze:Bardzo dobra rzecz, dla mnie jedyna obok Craft bezdyskusyjnie wybitna rzecz w BM w minionym roku.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Skaut
Z dupy te fakty ;) Peste Noire owszem bardzo fajne, ale na pewno nie "wybitne". Porównałem AOSOTH do PN, bo jakoś niewiele osób zauważyło tę płytę, a to moim zdaniem błąd. Jednak trochę świeżości Aosoth też do zatęchłego black metalu wprowadził. Ba, nawet Leviathan i Oranssi Pazuzu nie dali rady przebić swoich poprzednich albumów i nagrali co najwyżej dobre krążki.Scaarph pisze:aosoth nowy bardzo fajny, ale to nie jest jednak rzecz, którą porównywałbym z peste noire. kopletnie inne szkoły, i ja osobiście wybieram peste noire, orzeźwiający powiew stęchlizny do gatunku, choć szkoła aosoth jest mi równie miła. pejsten nuar jednak spowodował więcej zamieci niźli milion hord innych do kpy wziętych, w black metalu w roku zejszłym nic lepszego nie wyjszło i takie są fakty.Skaut pisze:a AOSOTH słyszał? No, ale z tą "wybitnością" to trochę Cię jednak poniosło. ;)Ulfr pisze:Bardzo dobra rzecz, dla mnie jedyna obok Craft bezdyskusyjnie wybitna rzecz w BM w minionym roku.
Coś tam było! Człowiek!
- Ulfr
- zaczyna szaleć
Leviathan dla mnie jest słaby i umieszczam go w kategorii rozczarowań minionego roku, a to jak się ma nowe Oranssi Pazuzu do starego uważam za kwestię dyskusyjną i odpowiedź nie jest taka prosta. ;)
VIVA MEGALOMANIA
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re:
A ja nie kumam fenomenu PESTE NOIRE. Na razie nawet nie chce mi się do tego po raz kolejny podchodzić, może kiedyś jak mnie najdzie to jeszcze zrobię kolejne przesłuchanie tej płyty. AOSOTH po paru przesłuchaniach mnie na tyle powalił, że od razu zamówiłem sobie ten album u Sovy i to były bardzo dobrze zainwestowane pieniądze.Skaut pisze:Z dupy te fakty ;) Peste Noire owszem bardzo fajne, ale na pewno nie "wybitne". Porównałem AOSOTH do PN, bo jakoś niewiele osób zauważyło tę płytę, a to moim zdaniem błąd. Jednak trochę świeżości Aosoth też do zatęchłego black metalu wprowadził. Ba, nawet Leviathan i Oranssi Pazuzu nie dali rady przebić swoich poprzednich albumów i nagrali co najwyżej dobre krążki.
Scaarph, "Void" niszczy! Choć dla mnie to jest ten sam poziom co "FtU".
- Nerwowy
Prawda jest taka, że właściwie to nie wyszło nic specjalnie powalającego jeśli chodzi o bm w zeszyłm roku. Aosoth, Craft to dobrze rzeczy, ale gdybym miał wybrać jedną pozycję to chyba jednak padłoby na PN ze względu na świeże, swobodne podejście do tematu.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- twoja_stara_trotzky
heheheMorph pisze:Ja jebe, wy wszyscy jesteście tak zjebani że na trzeźwo bym nawet tego nie skomentował
dokłądnie.