Jak zwykle masz rację. "Don't break the oath" - złoto. "Reign in blood" - błyskotki.twoja_stara_trotzky pisze:super, jedni wolą złoto inni błyskotki :D
KING DIAMOND
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: KING DIAMOND
all the monsters will break your heart
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
:DDDDDDDDDDD
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
samokrytyka zostaje przyjętatwoja_stara_trotzky pisze:super, jedni wolą złoto inni błyskotki :D
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Jakoś mnie nie dziwi, ze Maria woli krola kiczu metalowego przed Reign in Blood:)
- Block69
Melissa czy Don't Break The Oath to jest minimum 5,5/6 i kto tego nie słyszy ten je głuchy pedryl. "Abigail" tak samo.
PENIS METAL
- twoja_stara_trotzky
no nie, jest to całkiem oczywiste w jego wypadku, logika gustu :DMaleficio pisze:Jakoś mnie nie dziwi, ze Maria woli krola kiczu metalowego przed Reign in Blood:)
Jakoś mnie nie dziwi, że Trotzky nie kuma black metalu, skoro nigdy nie załapał wczesnego Mercyful Fate. Trudno nauczyć się czytać znając tylko niektóre litery alfabetu.
-
Nie załapał?
Musi być 6/6 i chuj? :Dtwoja_stara_trotzky pisze:Don't Break the Oath 5/6
Po pierwsze jakby załapał, to w ogóle by ze Slayerem nie porównywał i nie mieszał systemów walutowych. To tak jakby napisać, że jeśli King Crimson "In The Court Of The Crimson King" to 6/6, to Mayhem - "De Mysteriis Dom Sathanas" to 3/6 czyli ostatni Funeral Mist to jakieś 2,5/6 a ostatni Craft to 1,5/ 6. Uważam, że metalu jest sporo albumów zasługujących na ocenę 6/6 - nie tylko oklepane "Reign in Blood".
- twoja_stara_trotzky
Jeden zadowala się małym Fiatem, inny Ferrari. :D Kwestia oczekiwań. :D
Wielbię Mercyful Fate od ponad 20 lat, więc nie wiem, o czym mówisz, jeden z lepszych i ważniejszych zespołów metalowych pierwszej połowy lat 80.Maria Konopnicka pisze:Jakoś mnie nie dziwi, że Trotzky nie kuma black metalu, skoro nigdy nie załapał wczesnego Mercyful Fate. Trudno nauczyć się czytać znając tylko niektóre litery alfabetu.
To dlaczego nie oceniasz na 6/6? Co stoi na przeszkodzie?
Zresztą kto jak kto, ale Ty nienawidzący szufladek nie powinieneś w ogóle tego robić. Przecież jak tu niedawno przekonywałeś muzyka jest jedna, tylko ligi różne. :)
Właśnie nie - muzyka jest różna - tak jak różne są środki lokomocji. Masz samochody, motocykle, autobusy, pociągi, samoloty: różne marki i różne klasy tych pojazdów. Twierdzenie, że Slayer jest lepszy niż Mercyful Fate jest jak twierdzenie, że Ferrari jest lepsze niż Harley-Davidson. Jeden woli sportowe samochody, drugi uwielbia motocykle, a trzeci wytworne limuzyny. Po co w ogóle to porównywać i tworzyć absurdy typu: skoro Boeinga 787 dreamliner to 6/6 to Aston Martin 5/6, a Harley-Davidson to 3/6.twoja_stara_trotzky pisze:Jeden zadowala się małym Fiatem, inny Ferrari. :D Kwestia oczekiwań. :D
Zresztą kto jak kto, ale Ty nienawidzący szufladek nie powinieneś w ogóle tego robić. Przecież jak tu niedawno przekonywałeś muzyka jest jedna, tylko ligi różne. :)
-
- rasowy masterfulowicz
No i wlasnie Trocki nie szufladkuje dzielac na samoloty, motocykle i samochody, tylko wrzuca to wszystko razem do jednego worka. Nie ma tu niekonsekwencji.
I AM MORBID
Napisałeś bez błędu, a poprawiłeś na źle. :)twoja_stara_trotzky pisze:Jeden zadowala się małym Fiatem, inny Ferrari. :D Kwestia oczekiwań. :D
- Gore_Obsessed
Za poprawny przyjęty jest zapis następujący: Fiat jako marka samochodów i firma oraz fiat jako samochód marki Fiat. Nazwy różnego rodzaju wytworów przemysłowych, np. samochodów, motocykli, rowerów, papierosów, napojów, odzieży, butów itp. używane jako nazwy pospolite konkretnych przedmiotów, a nie jako nazwy marek i typów oraz firm zapisywane są małą literą.Gore_Obsessed pisze:To ja poprawiłem. :) Czemu źle?
- Gore_Obsessed
sorry :) z szacunku do "Króla Kiczu" można spokojnie wyrzucić te offtopy niezwiązane z temat :)
- twoja_stara_trotzky
Przecież oceniam. "Reign in Blood", "South of Heaven", może "To Mega Therion", na pewno "Nothingface" i "Phobos", na pewno "Paranoid" - metalowe płyty, które mają u mnie 6/6 jak w mordę strzelił. Jak ona mają, to inne, GORSZE, nie mogę mieć, to naturalne.Maria Konopnicka pisze:To dlaczego nie oceniasz na 6/6? Co stoi na przeszkodzie?
-
- rasowy masterfulowicz
Dlaczego gorsze nie moga miec 6? To znaczy, ze wszystkie plyty ktorym dajesz 6 sa dokladnie tak samo zajebiste? Tak to juz jest, ze oceny najwyzsza i najnizsza nie sa sprawiedliwie. Jak cos jest chujowe to stawia sie 1, jak arcychujowe tez 1. Jezeli plyta jest wybitna dajesz 6, jezeli podczas sluchania sluchacz robi sie o taki maly, to tez stawia sie 6. W przypadku tych skrajnych ocen margines jest najwiekszy.
I AM MORBID
-
- postuje jak opętany!
Ale "Paranoid" 6/6? Czy ja wiem...
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)