GRAVELAND
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: GRAVELAND
Akurat Satyr sprawia wrażenie narcyza i pozera - zdecydowanie wolę Reiferta. :) Weźmy dla przykładu taki Asphyx - goście wychodzą na scenę praktycznie bez żadnego image, a mają tak potworną charyzmę, że oczu nie można oderwać. Tymczasem taki Dimmu Borgir z tymi swoimi ubrankami i minami są po prostu śmieszni i żałośni. Z drugiej strony taki Watain odwołujący się do podobnej przecież estetyki na koncercie wydał mi się nawiedzony i przekonujący. Nie ma reguły. Wizerunek wizerunkiem - wszystko zależy od tego jacy ludzie wychodzą na scenę.
Nie mam nic do sympatycznego Sigurda, ale do Reiferta to się ma mniej więcej tak jak Dorn do Kochanowskiego. Chodziło mi o ewolucję wizerunku przełożonego na muzykę.
Przypomniał mi się Attila, przebrany za króliczka...żartowałem. Attila potrafi "dać po oczach". Rzeczywiście nie ma reguły.
O to chodzi. Wychodzą i kop w ryj, bez fatałaszków i ozdóbek. To mi najbardziej odpowiada.Maria Konopnicka pisze:Weźmy dla przykładu taki Asphyx - goście wychodzą na scenę praktycznie bez żadnego image, a mają tak potworną charyzmę, że oczu nie można oderwać.
Przypomniał mi się Attila, przebrany za króliczka...żartowałem. Attila potrafi "dać po oczach". Rzeczywiście nie ma reguły.
- Clochard
- weteran forumowych bitew
W przypadku Graveland mam wrażenie, że jest inaczej - nie znam Roba, ale przypuszczam, że on naprawdę fascynuje się tym co kreuje w wizualnej warstwie Graveland i nie robi tego dla poklasku dzieciaków, ale dlatego, że chce to robić. Mam wrażenie, że ten wizerunek nie jest żadnym narzędziem, ale celem samym w sobie.
Oczywiście mogę się mylić - bo osobiście nie znam ani jednego ani drugiego.
Też go nie znam, ale po sposobie trzymania miecza i technice wyprowadzenia ciosów mieczem widać, że nie jest z pierwszej łapanki. Zresztą na pejsbuku na jego profilu są zdjęcia z udziałem Roba w inscenizacjach. Także jest 100% true. ;)
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
No, może poza tym, że czarna skóra to dość współczesny wynalazek.Maria Konopnicka pisze:Fotki na "Thousand Swords" bardzo mi się podobały (w wersji czarno-białej) - pamiętam, że niektórzy lali z nich, a ja nie widziałem i nie widzę w nich niczego śmiesznego.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Jak to nie jest śmieszne, to co jest?
- vicek
- zahartowany metalizator
Kultowe.
-
- zaczyna szaleć
twoja_stara_trotzky pisze:
Jak to nie jest śmieszne, to co jest?

to jest hehe
- twoja_stara_trotzky
to jest całkiem fajne :D
Ten drugi natchniony, okulary przeciwsłoneczne obowiązkowo. Wiadomo grudzień, śnieg, ogólnie zima i te sprawy.
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
kiedys sie nie palilo trawy na jaskre a sie nosilo okulary sloneczne:)
Kiedyś wszystko było inne, takie prawdziwe, zima, śnieg, "black metal". Muzycy wyciągali w górę ręce w geście uniesienia. Po latach okazało się , iż był to gest rozpaczy. Mimo to warto było.
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
z tego miejsca apeluję do Szanownego Pana Admina o zaimplementowanie na forum przycisku "lubię to"535 pisze:Muzycy wyciągali w górę ręce w geście uniesienia. Po latach okazało się , iż był to gest rozpaczy.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- twoja_stara_trotzky
big sunglasses, not Emperor sunglasses.
Oczywiście, przecież Vegard Sverre jest bardziej wymoczkowaty, niż Gość na tym drugim zdjęciu. Właśnie, a właściwie kto to, bo Robka znam, a ten drugi Poeta?
- Realista
Ten drugi poeta to niechybnie Samoth z Emperor :DDDD zapytaj się Trockiego kto to on zna wszystkich z zamierzchłych czasów :)
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
pięknie napisane, jakbym tam był535 pisze:Kiedyś wszystko było inne, takie prawdziwe, zima, śnieg, "black metal". Muzycy wyciągali w górę ręce w geście uniesienia. Po latach okazało się , iż był to gest rozpaczy. Mimo to warto było.
- Xapapote
Only these sunglasses:twoja_stara_trotzky pisze:big sunglasses, not Emperor sunglasses.

are real
No wiesz, nie poznajesz naszego forumowego gugu? Shame on You. :P535 pisze:kto to, bo Robka znam, a ten drugi Poeta?
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Xapapote
ufff :)535 pisze:Przecież jaja sobie robię. Pewnie, że poznaję. Nergala bym nie poznał.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
to zdjęcie aż się prosi, żeby coś tam wphotoszopować np. wielkiego...hamburgera między rękami