MASTER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

Re: MASTER

28-09-2011, 14:39

So_It_Is_Done pisze:Ja byłem, ale do Master nie dotrwałem, jedna z największych porażek w życiu. Dobrze, że bilet był taki tani.
Ja też wtedy byłem, szkoda że Cię nie poznałem. Jak bym wiedział jak wyglądasz to bym Cię zaczepił i na przykład napilibyśmy się soku, albo coli. Lubię te słodkie napoje, bo mi przypominają cukierki, a jak byłem mały to jadłem dużo cukierków. Na tym koncercie wtedy Mastera też był Maria, ale też go nie poznałem.
Raz się zje, raz się nie zje.
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

27-11-2011, 10:18

Obrazek

This is the fastest and most interesting album that Master has released since "On The Seventh Day". Forget listening to the many imitators. There is only one true original Master, "Slaves To Society" Speaks for itself."
Released by Doomentia Records
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-01-2012, 18:43

Singiel "Smile As You're Told" zapowiadający nowy album "The New Elite"

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

14-01-2012, 18:52

są w formie, można spać spokojnie:-)
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

14-01-2012, 22:19

Zajebisty wałek.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

20-01-2012, 00:16

Świetny kawałek, słyszę, że trzymają przyzwoity poziom ostatnich dwóch płyt. No i bardzo dobrze ;)
The madness and the damage done.
Maria Konopnicka

Re: Master

30-01-2012, 23:46

twoja_stara_trotzky pisze:Zacznijmy od tego, że w kwestii death metalu, to wczesny Possessed to poziom, który osiągnął później może tylko Morbid Angel, bo Deicide miało już do niego daleko.
Straszne pierdolenie - po prostu Morbid Angel rozwinął stylistykę Possessed a Deicide zrobił coś innego. Słucham właśnie genialnego debiutu Possessed (tak, z winyla) i mimo, że kocham tę płytę tak samo jak wczesne Morbid Angel i może nawet trochę bardziej niż wczesne Death, to nigdy bym nie powiedział, że Deicide miało do tego poziomu daleko - wprost przeciwnie, te płyty zapowiadały przyjście diabła, który ostatecznie fizycznie przyszedł na debiucie Deicide. Już nie kusił i nie szeptał pod postacią węża, ale stratował kopytami, a rogami spenetrował odbyt. Swoją drogą, słuchając debiutu Possessed tak sobie myślę, że kapelą, która zawdzięcza im najwięcej jest właśnie Morbid Angel.
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

31-01-2012, 01:31

Piotrek może trochę przesadził, ale w istocie podzielam jego opinię. Possessed to prekursor- mistrz, a Morbid Angel zdolny uczeń, który rozwinął i doprowadził do perfekcji to co owy mistrz odkrył. A Deicide to już zupełnie inna historia.
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Pacjent

12-02-2012, 14:11

Okładka nowej płyty:

Obrazek
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
est
mistrz forumowej ceremonii

12-02-2012, 14:17

Kurde mogliby zagrać u nas jaką trasę znowu. Okładka raczej słaba, ale spodziewam się przedniej muzy. Wydaje mi się, że Speckmann ma wyjebane na wszystko i dlatego ostatnie płyty mu wychodzą takie dobre.
Maria Konopnicka

13-02-2012, 10:35

est pisze:Kurde mogliby zagrać u nas jaką trasę znowu.
Nie wiem po co? Żeby przyszło 40 osób z czego pięć zna ich płyty i czuje ich muzykę? Wolę żeby już nie przyjeżdżali - zawsze czuję jakiś irracjonalny wstyd jak jestem na takich koncertach. Legendarna polska publika, której aktywność kończy się na forach internetowych i słuchaniu składanek "the best of..." samodzielnie skomponowanych ze ściągniętych mp3.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

13-02-2012, 11:00

Masz rację, ten wstyd jest irracjonalny.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-02-2012, 11:04

ja bym bardzo chcial jeszcze raz isc na ich koncert.
na Voivod tez bylo nieadekwatnie malo osob, a z tych co jakkolwiek reagowali na muzyke pod scena to juz w ogole bieda - no ale co z tego? ;)
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Lykantrop

13-02-2012, 14:16

Maria Konopnicka pisze:
Nie wiem po co? Żeby przyszło 40 osób z czego pięć zna ich płyty i czuje ich muzykę? Wolę żeby już nie przyjeżdżali - zawsze czuję jakiś irracjonalny wstyd jak jestem na takich koncertach. Legendarna polska publika, której aktywność kończy się na forach internetowych i słuchaniu składanek "the best of..." samodzielnie skomponowanych ze ściągniętych mp3.
Ale bądźmy szczerzy i spójrzmy prawdzie w oczy. Poziom koncertów Master jest "taki se". Nie wiem czy winą tego jest ogólna niemoc czy fakt, że brodacz nie odmawia kielicha przed wejściem na scenę. :-)
Po ostatnim razie kiedy zawitał do PL stwierdziłem, że szkoda kasy i czasu, żeby podziwiać "legendę", która nie wie gdzie jest granica między błogim stanem lekkiego podchmielenia, a zwykłego napierdolenia.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-02-2012, 15:35

wat? koncert w warszawie byl swietny i pelen energii, do tego kosztowal cale 15 zl .......
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

13-02-2012, 17:35

sam Speckmann mówi: ""The New Elite" opowiada o problemach współczesnego społeczeństwa. Bogaci stają się jeszcze bardziej bogatsi, a biedacy głodują na ulicach całego świata podczas, gdy ludzie walczą przeciwko sobie o dominację nad światem! Rządy trzymają to wszystko w garści i ustalają nowe reguły nadchodzącej Nowej Elity, podczas gdy młodzi dzisiaj po prostu siedzą na tyłkach i łykają to wszystko. Zastanawiam się kiedy i czy w ogóle młodzi ludzie powstaną przeciwko tym szalonym, popierdolonym i bezlitosnym władcom współczesnego świata. Nadszedł czas, aby wreszcie powstać i odważnie wyrazić swoje zdanie!"
Przepraszam - niezły bełkot. Brzmi jak majaczenie podstarzałego lewaka albo innego "oburzonego". No chyba, że Speckmann wyczuł rynek - na fali wydarzeń w Grecji, Hiszpanii i innych krajach i zamierza się odrodzić. ;-) Mam wrażenie czytając różne wywiady z wyżej wymienionym, że przemawia tu kompleks tego któremu się nie do końca udało.
Bo pozycja MASTER - biorąc pod uwagę, że zalicza się ich do prekursorów - powinna być znacznie wyższa. Ile za koncert kasuje AUTOPSY, a ile MASTER? No chyba, że Paul ma na wszystko wyjebane i porzucił hamerykański konsumpcyjny styl życia, siedzi sobie u Pepicków, umawia z kolejnymi Czeszkami i chleje zajebiste czeskie piwa...
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
est

13-02-2012, 17:56

Maria Konopnicka pisze:
Już abstrahując od tego co piszesz, po prostu bym ich sobie zobaczył i potańczył. Taki ze mnie bezwstydnik.
Edinazzu pisze:Przepraszam - niezły bełkot. Brzmi jak majaczenie podstarzałego lewaka albo innego "oburzonego"
Speckmann, jak to lewak, zawsze lubił sobie ponarzekać. Kiedyś niezmiernie mnie to wkurwiało u niego, ale z czasem w niektórych kwestiach przyznałbym mu rację.
Awatar użytkownika
Lykantrop

13-02-2012, 18:25

Riven pisze:wat? koncert w warszawie byl swietny i pelen energii, do tego kosztowal cale 15 zl
Ja akurat nie na warszawskim byłem. :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

13-02-2012, 18:27

Edinazzu pisze:Przepraszam - niezły bełkot. Brzmi jak majaczenie podstarzałego lewaka albo innego "oburzonego". No chyba, że Speckmann wyczuł rynek - na fali wydarzeń w Grecji, Hiszpanii i innych krajach i zamierza się odrodzić. ;-)
Nie, on już od jakiegoś czasu ma taki film. ;)
Edinazzu pisze:Mam wrażenie czytając różne wywiady z wyżej wymienionym, że przemawia tu kompleks tego któremu się nie do końca udało.
Bo pozycja MASTER - biorąc pod uwagę, że zalicza się ich do prekursorów - powinna być znacznie wyższa. Ile za koncert kasuje AUTOPSY, a ile MASTER? No chyba, że Paul ma na wszystko wyjebane i porzucił hamerykański konsumpcyjny styl życia, siedzi sobie u Pepicków, umawia z kolejnymi Czeszkami i chleje zajebiste czeskie piwa.
No, ale Master nie rozpadł się w połowie lat 90., a to właśnie reaktywowane kapele, na które jest "głód", dostają najlepsze oferty. ;) Inna sprawa, że faktycznie czuć w tych wywiadach jakieś pretensje... Z jednej strony mu się nie dziwię, bo jednak jego wkład w rozwój tej muzyki był niemały, z drugiej takim narzekaniem raczej niczego nie zmieni na lepsze. Najważniejsze jednak, że wciąż udaje mu się nagrywać niezłe płyty.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

13-02-2012, 20:10

Lykantrop pisze:
Riven pisze:wat? koncert w warszawie byl swietny i pelen energii, do tego kosztowal cale 15 zl
Ja akurat nie na warszawskim byłem. :-)
Domyslilem sie, bo nie wierze, ze ten wystep moznaby tak ocenic. ;) Byl co najmniej bardzo dobry.
ODPOWIEDZ