PUNK
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: PUNK
Nie siedzę zbyt głęboko w dzisiejszym punku, poza tym jak już coś usłyszę to zazwyczaj mi się nie podoba ;) Ale jakiś czas temu rozwaliła mnie debiutancka epka Fast Death. Fajny, intensywny łomot w starym stylu, z dużą dawka energii. Nic rewolucyjnego, ale kopie nie gorzej niż niektóre starocie.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Punk taki w starym, dobrym stylu to już chyba zdechł i zanosi się na to, ze szybko z martwych niepowstanie, zresztą nawet zobaczyć "klasycznego" punka na ulicy to rzadkość. Jeśli ktoś chciałby posłuchać wartościowego pankroka to proponuje uderzyć w rejony oi'owskie, na początek mogę polecić tych sympatycznych dżentelmenów:
- ultravox
- megawat
- weteran forumowych bitew
Raczej nie orientuję się w nowościach bo ja zatrzymałem sie bardziej na czasach Black Flag, Fear albo Die Kreuzen. Ale jeśli Meinhof nie jest autentyczny, to ja już, kurwa, nie wiem co jest.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
- mistrz forumowej ceremonii
Znalzłem ostatnio ciekawego bloga m.in. z mnóstwem zdjęć (sporo polskich kapel) ze starych lat: http://leksykonhcp.blogspot.com/
Ciężko chyba w dzisiejszych czasach o nowe twarze, które dorównywałby chociaż swoim protoplastom.
Ciężko chyba w dzisiejszych czasach o nowe twarze, które dorównywałby chociaż swoim protoplastom.
- megawat
Genialny zespół i zarazem przeciwieństwo polskiego punka. ;) Choć jak dla mnie to i spośród amerykańskich kapel tego okresu goście wyróżniali się dość sporą kulturą muzyczną, bo Fear to naprawdę byli bardzo sprawni instrumentaliści. Ciekawie kontrastowało to z ich tekstami, image'm i zachowaniem scenicznym. ;)ultravox pisze:Ale fajnie, że wspomniałeś o Fear ;) To dopiero była kapela!
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Godplayer
- w mackach Zła
-
ZEKE - "Dirty Sanchez"
- Scaarph
Coś w ten deseń chyba właśnie.ultravox pisze:Właśnie, olać nowości.Sodomix pisze:Jednak patrzac z drugiej strony, jest tyle zajebistej muzyki "z tamtych lat" punkowej i okolo punkowej, ze mina wieki zanim wiekszosc ogarne ;)
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
PALKRZYŻ
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- rasowy masterfulowicz
Chyba Perfume and Piss G.B.H. to ostatnia, która mnie całkiem nieźle sponiewierała w ostatnim czasie (2010...)