CHRIST AGONY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: CHRIST AGONY
Umówmy się - pierwsze trzy płyty CH.A to podstawa. Jeśli ktoś twierdzi inaczej jest albo głuchy, albo zwyczajnie w świecie nie słyszał/nie chciał posłuchać tych płyt. Te płyty to nie tylko muzyka, to masa emocji, świetny klimat do którego zawsze chętnie wracam, gdy chcę sobie przypomnieć najlepsze lata tej kapeli. Później bywało różnie, jednym się podobało innym niekoniecznie, nie mnie to oceniać. Ja osobiście do "Elysium" włącznie bardzo lubię to co wyszło nie tylko spod Cezarowych palców.
"Condemnation" niestety mnie nie przekonało do końca, ale miało jeden świetny numer "The LeviThan`Suite", który sprawił, że kupiłem sobie ten album na oryginale. Mimo wszystko na nowy album czekałem z dużą nadzieją, że znów będę mile zaskoczony, nie oczekiwałem nie wiadomo jak dobrej płyty, dostałem coś więcej... Ukłon w stronę "Moonlight". Myślę, że jedynym minusem są zbyt "nowoczesne mixy" tego albumu, bo z tego co wiem nagrywany był praktycznie w ten sam sposób co trójka. Minimalizm na garach etc. wyszło to naprawdę ok. Szkoda, że przekombinowano trochę przy mixach, bo mogło mieć jeszcze lepszy efekt niż obecnie. Mimo wszystko jestem zadowolony z tej płyty i właśnie sobie ją zamówiłem na Allegro, coby uzupełnić dyskografię CH.A. - uważam, że płyta jest tego warta!
"Condemnation" niestety mnie nie przekonało do końca, ale miało jeden świetny numer "The LeviThan`Suite", który sprawił, że kupiłem sobie ten album na oryginale. Mimo wszystko na nowy album czekałem z dużą nadzieją, że znów będę mile zaskoczony, nie oczekiwałem nie wiadomo jak dobrej płyty, dostałem coś więcej... Ukłon w stronę "Moonlight". Myślę, że jedynym minusem są zbyt "nowoczesne mixy" tego albumu, bo z tego co wiem nagrywany był praktycznie w ten sam sposób co trójka. Minimalizm na garach etc. wyszło to naprawdę ok. Szkoda, że przekombinowano trochę przy mixach, bo mogło mieć jeszcze lepszy efekt niż obecnie. Mimo wszystko jestem zadowolony z tej płyty i właśnie sobie ją zamówiłem na Allegro, coby uzupełnić dyskografię CH.A. - uważam, że płyta jest tego warta!
- Realista
- weteran forumowych bitew
Brawo Darku! :)
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Za dużo razy "mimo wszystko".
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
- empir
Kontrowersje to chyba wzbudzała następczyni.Herezjarcha pisze:"Moonlight" wzbudzała kontrowersje i opinie na jej temat były skrajne. Bo co do jej następczyni to raczej większość się zgadzała.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
"Darkside"? Tu raczej zdecydowana większość była na nie. Co innego później, gdy ta płyta trochę zyskała.
A Christ Agony to w okresie '92-'96 był swoistym fenomenem na polskiej scenie. Nie grali jak Samael, nie grali jak Emperor, w ogóle nie wiadomo jak grali i skąd się wzięli...
A na poważnie: Zespól oryginalny jakich na polskiej scenie zbyt wiele nie było i fajnie, że w końcu wrócili do tego co im wychodziło najlepiej, choć niestety "Unholyunion" to to nie jest, to i tak nowa płyta kasuje wszystkie po "Moonlight" łącznie z Moon. Zawsze zastanawiałem się po co Cezarowi ten zespół - no, ale jeśli to co trafiało na jego płyty nie trafiało na Christów to uznaję go za wręcz niezbędny.
A Christ Agony to w okresie '92-'96 był swoistym fenomenem na polskiej scenie. Nie grali jak Samael, nie grali jak Emperor, w ogóle nie wiadomo jak grali i skąd się wzięli...
A na poważnie: Zespól oryginalny jakich na polskiej scenie zbyt wiele nie było i fajnie, że w końcu wrócili do tego co im wychodziło najlepiej, choć niestety "Unholyunion" to to nie jest, to i tak nowa płyta kasuje wszystkie po "Moonlight" łącznie z Moon. Zawsze zastanawiałem się po co Cezarowi ten zespół - no, ale jeśli to co trafiało na jego płyty nie trafiało na Christów to uznaję go za wręcz niezbędny.
Nie tylko na polskiej.Herezjarcha pisze:Christ Agony w okresie '92-'96 był swoistym fenomenem na polskiej scenie.
- Headcrab
- Kontakt:
Nie chce mi się zakładać tematu w dziale koncerty, więc dam tylko link do informacji o mini trasie Christ Agony.
http://muzyka.interia.pl/metal/news/min ... 1716693,47
http://muzyka.interia.pl/metal/news/min ... 1716693,47
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
- empir
Nazywanie 3 koncertów minitrasą to spore nadużycie. No to ciekawe kiedy będzie pełna trasa (i mam nadzieję że nie będzie się składała z 6 koncertów).
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://www.pandemoneon.pl/?p=4100
co za brednie, ta plyta jest dla mnie najgorsza kaka ubieglego roku w polszy
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- w mackach Zła
"NocurN" to na pewno nie jest najlepsza płyta w dorobku Christ Agony, ale...no właśnie, przy pierwszych odsłuchach nie bardzo mi się podobała, w miarę jednak kolejnych przesłuchań było lepiej i teraz jest nawet dobrze, zdecydowanie mimo wszystko taka spokojniejsza wersja tej kapeli, ale jest ok.
- Castor
Podobnie jak MooN, tylko że rok wcześniej. Mam rację?? :Dmanieczki pisze:http://www.pandemoneon.pl/?p=4100

- empir
Mam podobnie. Na samym początku kiepsko. Później kilka kawałków się podobało, ale uważałem, że za dużo wypełniaczy. Słucham płyty codziennie od kilku tygodni w aucie i dziś uważam iż wypełniaczy na niej nie ma. Bardzo fajna płyta, choć wiadomo że nie najlepsza w dyskografii.Holi pisze:"NocurN" to na pewno nie jest najlepsza płyta w dorobku Christ Agony, ale...no właśnie, przy pierwszych odsłuchach nie bardzo mi się podobała, w miarę jednak kolejnych przesłuchań było lepiej i teraz jest nawet dobrze, zdecydowanie mimo wszystko taka spokojniejsza wersja tej kapeli, ale jest ok.
-
- w mackach Zła
trzeba po prostu dać jej trochę czasu jednak
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
ja tam już nie chcę dawać jej czasu, chce ktoś kupić? ;-)
all the monsters will break your heart
- empir
Coś cisza u chłopaków. Przez ostatnie kilka lat non stop jakieś trasy po PL a na razie jedynie jakaś trasa po Europie. Stronka też nieaktualizowana od kilku miesięcy.
- Clochard
Teraz chyba właśnie po Europach jeżdżą?
- Block69
- empir
Chyba nie. Trasa już była:maciej pisze:Teraz chyba właśnie po Europach jeżdżą?
30.09 (HOL) Tilburg / Little Devil
01.10 (BEL) Eernegem / B52
02.10 (UK) London / Underworld
05.10 (UK) Bristol / Bierkeller
06.10 (UK) Liverpool / The Masque
07.10 (IRE) Dublin / The Pint
08.10 (IRE) Belfast / Limelight
09.10 (IRE) Cork / Cruiscin Lan
11.10 (IRE) TBA
12.10 (IRE) Wexford / The Ship
13.10 (IRE) Limerick / Dolans Upstairs
15.10 (BEL) Antwerpen / De-Roots
16.10 (HOL) Rotterdam / Baroeg
17.10 (HOL) TBA
18.10 (GER) TBA
19.10 (GER) Berlin / Blackland
-
- w mackach Zła
A jest już tracklista?Block69 pisze:I ponoć nowo płyta nagrali.