GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
-
- weteran forumowych bitew
Re: GÓRY
No, wysoki skurwysyny, ale wdrapanie się tam chyba nie byłoby zbyt trudne, przynajmniej przez większość drogi, bo z tego co się doczytałem to on może i ma 27 kilometrów wysokości, ale średnica podstawy wynosi... 700 :DGore_Obsessed pisze:
To jest dopiero szczyt do zdobycia. Trzy razy wyższy od Mount Everest Olympus Mons. Po pierwsze najpierw trzeba się dostać na Marsa, a po drugie powietrze tam dość rozrzedzone.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czy tylko ja widzę w tej górze, muminkową BUKE?Gore_Obsessed pisze:
To jest dopiero szczyt do zdobycia. Trzy razy wyższy od Mount Everest Olympus Mons. Po pierwsze najpierw trzeba się dostać na Marsa, a po drugie powietrze tam dość rozrzedzone.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak tak, mój błąd. Drżały mi ręce i zbierałem w pośpiechu myśli, gdy to pisałem. Nie zdawałem sobie sprawy z tego, że naukowcy posunęli się, aż tak daleko.Scaarph pisze:zakby zważono to by napisał 3 razy lżejsze. wychodzi że tylko zmierzono :)
Widząc Twój pseudonimus, jakoś nie jestem tym zdziwiony.Deviant pisze:Ja widzę sutek.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
-
- mistrz forumowej ceremonii
http://wspinanie.pl/serwis/201202/06kon ... -na-K2.php[V] pisze:
Rozpoczęło się jedno z największych wspinaczkowych wyzwań ostatnich lat. Rosyjski team wspinaczy, pod wodzą Viktora Kozlova, wyrusza na zimowy podbój K2, jednego z najtrudniejszych ośmiotysięczników. Choć wieku próbowało, nikt nie zdołał wejść na szczyt zimą.
Rosjanie w Pakistanie przebywają od 10 grudnia. Siedem dni później kierownik wyprawy Viktor Kozlov przekazał, że zespół dotarł do Skardu, miejsca skąd rozpoczyna się większość wypraw na ten ośmiotysięcznik. Wspinacze rozpoczęli już aklimatyzację. Do bazy pod K2 planują dotrzeć około 1 stycznia.
Rosjanie działają w szesnastoosobowym zespole, w którego skład wchodzą himalaiści, którzy wspinaczkowe szlify zdobywali m.in. na Lhotse i Evereście. Na szczyt K2 wspinać się będą Drogą Cesena lub Żebrem Abruzzi, najpopularniejszymi szlakami. Z założenia na ścianie działać będą dwa zespoły dwuosobowe. Jeden odpowiedzialny za poręczowanie i zakładanie obozów, a drugi za transport wyposażenia. Team przewiduje, że wyprawa może potrwać nawet trzy miesiące. Pierwsi zimą na K2, to właśnie wyzwanie jakie stoi przed rosyjskim zespołem!
Najtrudniejszy ośmiotysięcznik
K2 (8611m n.p.m.) to drugi co do wysokości, po Evereście ośmiotysięcznik. Najwyższy szczyt Karakorum, wymagająca góra uważana za jedną z najtrudniejszych do zdobycia. Znajduje się na granicy Chin i Pakistanu. Jest jednym z czterech ośmiotysięczników, na wierzchołek którego, jak dotąd nikomu nie udało się wejść zimą. Pozostałe szczyty to Nanga Parbat, z którą w nadchodzącym sezonie zimowym zmierzą się Simone Moro, Denis Urubko i Matteo Zang, Broad Peak oraz Gasherbrum I, któremu stawią czoła Polacy pod kierownictwem Artura Hajzera.
Nie ma co,zyjemy w ciekawych czasach,jesli im sie uda( w co mocno wierze) to bedzie krok milowy w historii eksploracji gór najwyzszych i pokonywania kolejnych barier ludzkiej wytrzymalosci.
szkoda chlopa,liczylem,ze im sie uda,dobry zespól byl. K2 wciaz bez wejscia zimowego.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- młody_zakapior
- zaczyna szaleć
a co do tematu, jak ktoś lubi tatry, literaturę i przeróżne historie powiązane z tym pierwszym to polecam do czytania takie o to cudo pewnego maniaka Slayera :) http://hubertjarzebowski.blogspot.com/
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
A czy człowiek nie po to zszedł z drzewa, żeby chodzić po płaskim zamiast się gimnastykować dokuwrynędzy?[V] pisze:
http://wspinanie.pl/serwis/201202/06kon ... -na-K2.php
szkoda chlopa,liczylem,ze im sie uda,dobry zespól byl. K2 wciaz bez wejscia zimowego.
- Morph
- Kontakt:
No z chujem się na głowy kiedyś zamienił ;)
Kurde, szkoda ruskich, miałem nadzieję że ktoś to K2 jednak przed końcem świata zdobędzie zimą :/
Kurde, szkoda ruskich, miałem nadzieję że ktoś to K2 jednak przed końcem świata zdobędzie zimą :/
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
Nie ma mocnych, co prawda jest stosunkowo mlode pokolenie wspinaczy ze Stanów i Rosji i oni moga sie za to zabrac i w kolejnym sezonie moze problem peknie. Z drugiej strony jest tak wiele trudnosci obiektywnych (pogoda, lawiny, obrywy seraków), ze nie wiadomo ile jeszcze czasu zajmie bój o zimowe K2.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior