STILLBORN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
-
- rasowy masterfulowicz
Re: STILLBORN
Po solidnym osłuchaniu się powyższe stwierdzenie w pełni oddaje powagę sytuacji. Brakuje jakiegoś szaleństwa na tej płycie niestety. Instrumentalnie świetnie, ale emocji mniej niż na poprzednich longach.Block69 pisze:Co poradzić. Nowa płytka solidna jest, ale też uważam, że debiut i dwójka są znacznie lepsze
- Loathe
- postuje jak opętany!
+1
Choć lepsza od EP Esta Rebelion Es Eterna (specjalnie napisałem EP, bo wmawianie człowieczkom, że niespełna 15 minut własnej twórczości zasługuje na miano longplaya to lekkie lecenie sobie w chuja). A samej płycie po prostu brakuje blackowego resora, stąd jej wtórność.
Choć lepsza od EP Esta Rebelion Es Eterna (specjalnie napisałem EP, bo wmawianie człowieczkom, że niespełna 15 minut własnej twórczości zasługuje na miano longplaya to lekkie lecenie sobie w chuja). A samej płycie po prostu brakuje blackowego resora, stąd jej wtórność.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
jeśli Ty nie pomożesz dziś miłości
Słuchałem na razie tylko raz, ale wrażenie bardzo pozytywne. Zgodzę się, że mniej tu szaleństwa, które charakteryzowało "Manifesto..." (który to jest jedną z najlepszych płyt metalowych made in Poland), ale za to dużo fajnego deathmetalowego groove.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Muszę wreszcie posłuchać tego nowego albumu... a może i sobie strzelę w ślepo w Pagan.Conflagrator pisze:Słuchałem na razie tylko raz, ale wrażenie bardzo pozytywne. Zgodzę się, że mniej tu szaleństwa, które charakteryzowało "Manifesto..." (który to jest jedną z najlepszych płyt metalowych made in Poland), ale za to dużo fajnego deathmetalowego groove.
- Castor
- weteran forumowych bitew
Na dzień dzisiejszy album ten oceniam jako dobry/bardzo dobry, więc myślę, że możesz brać w ciemno. ;)

- Loathe
- postuje jak opętany!
Stwierdzenie może i fajne, ale nijak ma się do rzeczywistości.kregozmyk pisze:Fajne jest stwierdzenie, że najlepszymi polskimi towarami eksportowymi ostatnich lat są INFERNAL WAR oraz VADER.
Nic, naprawdę nic nie pomoże
- plasterchrist
- rozkręca się
Oficjalne video do Stillborn II (Singularities of the Ordinary Vulgar Boor. Bardzo dobra robota.
one pill makes you larger and one pill makes you small
- ultravox
Bardzo dobry teledysk. Może nie wszystko mi się tutaj podoba, ale jest masa zajebistych ujęć i generalnie rzecz biorąc jest to naprawdę fachowa robota. Niech się inni uczą.
- Glene
Mi rowniez sie spodobal. Pelne i przekrojowe wykorzystanie metalowego wizerunku bez grama zazenowania.
- olo1972
- postuje jak opętany!
Zakręcony ten clip, ale mocna rzecz.
- Scaarph
fajny, mocny, metalowy teledysk bez uciekania się do komputerowych płomieni i diabłów z plastikowymi rogami. surowość formy jak najbardziej pasuje do całości.
- Jaro 71
- zaczyna szaleć
olo1972 pisze:Zakręcony ten clip, ale mocna rzecz.
przyjaciel to ten który na słowa: zabiłem człowieka!
odpowie: gdzie go zakopiemy?
odpowie: gdzie go zakopiemy?
-
- świeżak
Całkiem dobrze grają, ale jakoś rzadko słucham. Podoba mi się trend, że mają coraz lepszą jakość dźwięku ;) w zasadzie to dwa ostatnie albumy najbardziej mi odpowiadają, tam najciekawiej wyszły im riffy.
pf
- Gore_Obsessed
Teledysk ponadprzeciętny, ale szkoda, że utwór kompletnie nijaki.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Block69
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A słuchał całej płyty?! Aaa?!Gore_Obsessed pisze:Teledysk ponadprzeciętny, ale szkoda, że utwór kompletnie nijaki.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- beastov23
http://img18.imageshack.us/img18/8531/metalowiec.png
Czasem wystarczy jedno, dwa zdania, by wiedzieć wszystko o człowieku.
Czasem wystarczy jedno, dwa zdania, by wiedzieć wszystko o człowieku.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Nie jest aż tak źle jak się zapowiadało. Do debiutu się, co prawda, nie umywa, ale taki "Hymn of Destruction" czy "Son of the Holy Motherfucker" chłoszczą dupsko z precyzją i finezją. To są takie dwa, najbardziej wybijające się pociski z całej płyty, a reszta... po prostu jest, koegzystuje i stanowi tło. Nieznacznie lepiej niż na "Esta Rebellion Es Eterna", ale wyczuwalne obniżenie lotów od wydania tego materiału nadal daje o sobie znać. Ktoś tam zarzucił tej płycie, że brakuje na niej szaleństwa - i to jest bardzo trafny zarzut.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Castor
Początek płyty bardzo dobry, a potem coraz niżej i niżej. Może to tylko złudzenie, nie wiem. Najsłabszy punkt programu to Kot Wolanda. Szaleństwa nie tyle co kiedyś, chyba nikt nie zaprzeczy. Jakoś tak bardziej zachowawczo i ostrożnie. Może to przez zmianę w składzie. A teraz jeszcze teledyski kręcą, chcą być drugim behemothem czy co? Płyta dobra, ale np taki Genius Ultor jakoś bardziej mi podszedł.