SECRETS OF THE MOON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SECRETS OF THE MOON
maciek,jakas zaszlosc,jakis problem?;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- maciek z klanu
nie :) tak tylko czasem sie czepiam, bo znowu twierdzisz ze wiesz lepiej. nowa okladka jest taka se, ale to kwestia subiektywna. moze przez to ze jest malo metalowa?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
O, widzisz, mnie np. nudza typowe metalowe okladki. a kolega beastov ladnie rozwinal temat wyzej. Nie chodzi tu o to, ze wiem lepiej i bije piane (nawet jesli tak to wyglada). Patrze na to troche inaczej, tyle.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- maciek z klanu
ale lubisz undertakera wiec wybaczam :PP a pamietasz czasy jak wychodził z paulem barerem ?
-
Nie. To foto w avie to jakas taka migawka z dawnych czasów + sentyment + prezencja, aparycja tego goscia. Takiego totalnego skurwysyna, he he, ale nie siedze mocno w temacie, pamietam wszystko jak przez mgle. ;D
- white_pony
- weteran forumowych bitew
nie rzecz w tym czy jest metalowa czy nie. jest po prostu biednie wykonana. ta sowa jest bardzo szpetnie wykrojona z jakiegoś zdjęcia i wrzucona na tło z górami przez co całość jest "płaska" bardzo mi sie rzuca w oczy, ze to są 2 nieudolnie sklejone ze sobą zdjęcia. coś w ten deseń:

nie widze w niej tez niczego oryginalnego.

nie widze w niej tez niczego oryginalnego.
do not make equal what is unequal
-
Heh, zdaje sobie sprawe, ze wielu ludzi bedzie postrzegac to wlasnie w taki sposob, ale mysle, ze troche przesadzasz i okladka SOTM nie wyglada az tak amatorsko. Ona jest PROSTA, ale nie prostacka. W ocenie okladki, obrazu, jakiegokolwiek innego obiektu nie ma zadnego znaczenia fakt czy artysta sie napracowal czy nie, czy spedzil nad wykonaniem danego dziela godzine czy 10 miesiecy, czy powstalo ono na photoshopie czy na kolanie. Liczy sie efekt finalny. A w tym akurat przypadku on mnie przekonuje, nawet to czerwone oko, hehehe. To jest kompatybilne z tym zespolem, z jego wizja, z usmiechaniem sie do szerszego audytorium, z checia wyjscia poza metalowa estetyke, z czyms prostym, efektywnym, moze troche przejaskrawionym, ale wciaz fajnym. :D
- ultravox
- zahartowany metalizator
Bardzo ładnie napisane, zgadzam się w 100%.[V] pisze:W ocenie okladki, obrazu, jakiegokolwiek innego obiektu nie ma zadnego znaczenia fakt czy artysta sie napracowal czy nie, czy spedzil nad wykonaniem danego dziela godzine czy 10 miesiecy, czy powstalo ono na photoshopie czy na kolanie. Liczy sie efekt finalny.
Właśnie, gdyby nie to oko, to byłoby naprawdę ok. To jest taki dość tani chwyt w moim odczuciu, zupełnie niepotrzebny i spłycający wymowę całości.[V] pisze:A w tym akurat przypadku on mnie przekonuje, nawet to czerwone oko, hehehe. To jest kompatybilne z tym zespolem, z jego wizja, z usmiechaniem sie do szerszego audytorium, z checia wyjscia poza metalowa estetyke, z czyms prostym, efektywnym, moze troche przejaskrawionym, ale wciaz fajnym. :D
- white_pony
Dokładnie. Tu efekt finalny reprezentuje biede. Wiadomo, ze nie ma znaczenia czy autor cyzelował swoja prace 10 lat, liczy sie efekt. A tutaj efekt jest taki, ze calosc wyglada jak zrobiona bardzo bardzo na odpierdol.[V] pisze:W ocenie okladki, obrazu, jakiegokolwiek innego obiektu nie ma zadnego znaczenia fakt czy artysta sie napracowal czy nie, czy spedzil nad wykonaniem danego dziela godzine czy 10 miesiecy, czy powstalo ono na photoshopie czy na kolanie. Liczy sie efekt finalny.
do not make equal what is unequal
-
to Twoje zdanie,moje jest inne ,trudno mi tutaj cos wiecej dodac poza tym co napisalem powyzej,wyglada na to,ze przynajmniej w tej kwestii nie dojdziemy do porozumienia;)
Bardzo mi się ta płyta podobała, ale szybko mi zbrzydła i dziś jeśli wracam do SOTM to do poprzedniczki.Realista pisze:No co Ty, przecież "Privilegivm" jest zajebiste!
Okładka nowej płyta mi się nie podoba - kolorystycznie niby ok, ale ta sowa jest tak za ostro wycięta przez co nie komponuje się z tłem. Artysta mógł gumeczkę ustawić na miękkie wycieranie i delikatnie musnąć nią końcówki piórek. :) Z drugiej strony na tle innych okładek płyt zespołów metalowych i tak prezentuje się ponadprzeciętnie, więc nie ma co narzekać.
- Gore_Obsessed
- beastov23

"Seven Bells" CD & LP cover

"Seven Bells" Digipak CD cover

"Seven Bells" collector's box cover
Mają rozmach. Dla kupujących - zbierzcie je wszystkie. Przecież jewel, to tylko wersja dla biedaków :).The new Secrets Of The Moon album "Seven Bells" is due out on March 16 and can now be pre-ordered in four different versions:
"Seven Bells" CD: The budget edition of Secrets Of The Moon's fifth album in jewel case format. Prophecy online shop price: 9.99 Euro incl. worldwide shipping.
"Seven Bells" Digipak CD: Digipak with extended 20-page booklet and die-cut front cover. Prophecy online shop price: 14.99 Euro incl. worldwide shipping.
"Seven Bells" ltd. collector's box: Box set with alternative cover, incl 80-page hardcover book with additional artwork and liner notes, bonus DVD with "Nyx" videoclip, and pendant on a rosary; limited to 1.000 copies. Prophecy online shop price: 34.99 Euro incl. worldwide shipping.
"Seven Bells" ltd. gatefold 2LP: Vinyl edition in gatefold cover incl. poster; limited to 500 copies. Prophecy online shop price: 20.99 Euro incl. worldwide shipping.
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- COFFIN
Ja tam wezmę digi, bo dwie poprzednie też mam w tym formacie, a przyznać trzeba, że wydane są zajebiście.
'Come the Blessed Madness'
- Scaarph
nie wiem, drażnią mnie strasznie te motywy z ich okładek. jabłko z czekolady, sowa z czerwonymi oczami, dłoń z siedmioma palcami, wszystko to w jakiejś takiej zjebanej plastikowej formie. ble :( exhibitions było jeszcze całkiem spoko i to ostatni ich materiał, który mam. jedyny nawet chyba :)
- maciek z klanu
racja racja okladki srednie, ale muzyka zajebista i no i wnetrze np ostatniego digi moc :)
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek z klanu
oo piasek na garach. juz to gdzies widzialem
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
i jak tam panowie?ciekawa ta płyta. próbują robić coś innego i nie powtarzają się. na razie jest spoko, obaczymy czy będzie drugie dno.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Klemens
- zaczyna szaleć
Świetna płyta! Doskonale mi się jej słucha a zwłaszcza tytułowego Seven Bells, Blood into Wine i Worship. Za to paradoksalnie Nyx, do którego zrobili teledysk wydaje mi się najsłabszy z całej płyty. Tak w skrócie - rewolucji nie zrobili, ale w sposób bardzo solidny rozwinęli to co robili wcześniej. W tej chwili to dla mnie jedna z najlepszych tegorocznych premier.